E, ljudi poludecu!
Kupio sam sledeci kuler za mog Bartona 2500+ "SilentBreeze 462 III
Athlon XP 3200+ copper based" i temperatura (neklokovane masine) ide od 63 pa do 70 i kusur (pod opterecenjem)

(( Medjutim, kad ga klokujem fsb=200, mem = 400 (100%), sistem je potpuno stabilan (bar prema prime95 testu), ali onda temp procesora ide i do 77-78 stepeni!
Sta predlazete?! Postajem ocajan oko coolera! Pre sam imao neki Speezov kuler i ove pocetne temperature (znaci fsb = 166, mem = 266) su bile u granicama koje su i sa ovim novim kulerom?! Zar je moguce da mi je upao toliko los primerak procesora?
Znam da sam pogresio sto nisam kupio box varijantu, ali opet...
Da li su ovo previsoke temperature za klokovan procesor? Hoce li pomoci neko dodatno hladjenje kucista, posto sam tek sad kupio novi kuler pa ne bih odma' da ga menjam?
Jos nesto, da li mozete da pojasnite sta su ustvari ti mnozioci i kako da prepoznam da li su otkljucani i sta se dobija time?
Inace moj komp je sledeci:AMD Barton 2500+, 512 RAM Dual Chanel (Samsung + Transcend 400), ploca GA-7N400-L, napajanje Mercury 300W...
Drug mi rece da Gigabajtove ploce pokazuju (ili uzrokuju) dosta vise temperature nego sto su stvarno (mislim na procesor naravno).
Hvala unapred!