Šta je novo?

overclock bartona 2500

memorija 3-3-3-8 na 2.6V , 11*191=2.10 GHz=100%stabilno i mislim da je dovljno sa box coolerom i mojim napajanjem.ZA SAD STAVLJAM TACKU NA OVERCLOCK BARTONA 2500+ :p
p.s.Cim "nabacim" normalno napajanje i neki dobar Cooler javljam vam se oped da se vidi jesam li napredovao.... :D
Pozdrav svima i hvala na odgovorima ;)

Od prvog dana kako sam ga stavio u komp moj Barton 2500 je podesen na 10.5 X 200 i radi kao sat!!! Ploca je Epox 8 rda+

IcY_R je napisao(la):
isto ti dodje 10.5*200 i 11*191 =2.10 GHz

Nije svejedno :D jer veci FSB daje veci mem. protok. Nije svejedno da li ces drzati procesor na 15*133 ili 8*250 iako je isti broj MHz na kraju.

MurDock je napisao(la):
Probaj sa 3-3-3-11, smanji malo voltazu CPU-a malo si preterao pa ce ti se previse grejati (to od 32c ocitavanje nije dobro)... Nemoguce je da radi na tako maloj temperaturi sa box coolerom... Povecaj voltazu memorije na 2.9V, chipseta na 1.7V a CPU od prilike 1.75V...
josh samo tebe da poslusha za te voltazze na memoriji i chipset-u.. :p :d
lepo ti pishe ispod nick-a: "Prof. Hardware Killer" :d :d :d

a shto da poveccava Vdimm kad je memoriji default 200MHz na 2.7V?
Vdd mozzda, mada ako necce proc na 200, teshko da cce tu neshto da izbunari..
da ide na 2.5GHz sa FSB-om veccim od 200, pa i da se zeza oko toga..

inache, za Vcore i temp CPU-a se slazzem sa tobom.. 'occe Asus da lazze za temperature, ili gore ili dole :crash:

i taj Kingston ako ne radi na =<200MHz @ 2.5-3-3-11 baci ga u djubre :-devil-:

pozdrav

Temperaturu sam ocitavao pomocu programa motherboard monitor 5 (valjda se tako zove) i pokazivala je 32-33 C ali CPU Socket-a ,a u biosu je isla oko 38-39

p.s.Nece Kingston u smece DOBRO sluzi ;)

H.U.D. je napisao(la):
josh samo tebe da poslusha za te voltazze na memoriji i chipset-u.. :p :d
lepo ti pishe ispod nick-a: "Prof. Hardware Killer" :d :d :d
a
shto da poveccava Vdimm kad je memoriji default 200MHz na 2.7V?
Vdd mozzda, mada ako necce proc na 200, teshko da cce tu neshto da izbunari..
da ide na 2.5GHz sa FSB-om veccim od 200, pa i da se zeza oko toga..

inache, za Vcore i temp CPU-a se slazzem sa tobom.. 'occe Asus da lazze za temperature, ili gore ili dole :crash:

i taj Kingston ako ne radi na =<200MHz @ 2.5-3-3-11 baci ga u djubre :-devil-:

pozdrav
Misis da ce spaliti memoriju ako joj podigne napon na 2.9V? Tesko... Meni PQI radi na 3.0V i nije mu nista... Primera radi, meni posle ubacivanja TicTac-ovog bios-a memorija nije htela na 210 ni sa 2.8V tek na 2.9V je sve radilo kako treba...

Ocu li postici sto mijenjanjem biosa sto se tice overclocka.Da li je bezbjedno?
Citao sam sa modovanim biosima postize se veci overclock .....
Sta mislite?

Imam plocu A7N8X2.0 ACPI BIOS Rev 1006

Kazi mi tacno sta da skinem i neki program ili objasnjenje kako se flesuje.
Ne zelim greske :S:

P.S. jeli ovo uber 1007 ili ovo gore**Trats**

ajde pomagajte sa biosom ljudi :) .Kako je najbolje podesiti tajminge memorije za veci overclock i koliko je bolje da dignem voltazu memorije?

Na tvom mestu ne bih skidao modovan BIOS. Ionako ti proc radi na "samo" 191 za magistralu, a modovani BIOS-i se koriste kad hoces debelo preko 200MHz, znaci "dzaba ste krecili". Ako gresim, strucnjaci (i leekovi sa modovanim BIOS-ima) ispravite me..

Za memoriju: probaj da vratis na default napon, mora da radi na default voltazi kao 3-3-3-11 (mozda i 2.5-3-3-11?) pri FSB 191. Ne vidim svrhu prziti je vecim naponom ako se underclockuje.

Flopi mi takodje ne radi a cd sa plocom ko zna gdje je.Ima li neki program preko kog cu da probam A da je siguran.Moze li nekako iz biosa ili nesto drzanjem ALT+F2 ?

MurDock je napisao(la):
Misis da ce spaliti memoriju ako joj podigne napon na 2.9V? Tesko... Meni PQI radi na 3.0V i nije mu nista... Primera radi, meni posle ubacivanja TicTac-ovog bios-a memorija nije htela na 210 ni sa 2.8V tek na 2.9V je sve radilo kako treba...
ne, nisam to mislio... verovatno mozze da je nasvira i na 3.2V, ako toliko mozze plocha.. mislim da veccina podeshavanja u bilo kom BIOS-u ne mozze da naudi komponentama, ukoliko su pravilno instalirane i hladjene ( ovo ne znachi da sad treba nasvirati sve na max:D)

ideja je da, kad je memoriji default 200MHz ( DDR400) sa odredjenim setovanjima na 2.7V ( kod nekih i manje), NE SME se desiti da ne radi na tom ili nizzem nivou tako podeshena.. ako je tako, onda NIJE ISPRAVNA
ili, u manjem broju sluchajeva, plocha ne podrzzava default memorije;) ( recimo, kad imash DDR500 memoriju na NF2 plochi:d)

@IcY_R: da, da probaj sa ALT+F2, pa sj€bi plochu :-devil-:
prochitaj malo po forumu, bilo je takvih sluchajeva..

pozdrav

Evo sad sam flesovao asus-ovim programom.Sistem se restartuje fsb automatski na 200 i nece windows da se digne.Prvo sam mislio da sam nesto sj**ao i pocnem glavom o zid :wall: .Medjutim udjem ja u bios i sad magistrala ima da se podesi samo na 133 166 i 200 :zgran: .Vratim ja 166 i evo sad radi na difoultu :mad:
p.s. @NiTro Je si li siguran da si mi dao pravi bios... :smash:

Pa da li si stavio System Performance na User defined pa onda menjao FSB?

@NiTro
Izvini sto nisam odgovorio odmah.Moja greska :S: .
Ali sve u svemu bios nije donio nista novo_OPED radi na 191-192 normalno sa 1.725 naponom.Mislio sam sa cu dobiti neko poboljsanje ..... :trust:
Postoji li nesto jos sto bih mogao da uradim?

p.s.Moze li napajanje da predstavlja problem?

Mozda jednostavno imas los primerak procesora.
Mozda si dobio neki los primerak memorije.
U vezi napajanja, ne znam sta jos imas od konfe (HDD,Vga,Dvd,Cd).
Moj ti je predlog da FSB stavis na 200, memorju na 83%. Pa ces tako shvatiti kakav primerak Cpu-a imas i kakav primerak memorije imas. Probaj pa javi rezultate. :wave:

Nece biti drugacije to je jendostavno sistem eliminacije: Los Cpu ili Losa Memorija

Evo sad probah na fsb 200 nece windows da se digne :mad: .Stavim ja na 191 i kad se dize windows pise frekvencija 158 :zgran: ali kad udjem pomocu programa CPU-Z pise fsb 191

Memoriju sam stavio na 83 i u CPU-Z pise
Frequency 159.2
fsb:dram=6:5

Sta to sad znaci?

Ako si drzao na 1.7+ voltazi znaci da imas los primerak procesora. Vrati sve kao i ranije: Fsb 191, 100% mem ...

Znaci "nista".Dobro je 191*11 za sad uskoro cu napajanje da probam neko jace ali ne ocekujem mnogo

p.s.Sto bi se reklo: KO ZNA ZASTO JE TO DOBRO :D :d :D :d
PoZ :smoke:

ma dizi slobodno napon do 1.8 (samo pazi malo na temperature) sto se tice memorije, znaci da ti memorija i cpu rade asinhrono, nije im ista magisrala. podesi to na 1:1, ili auto ako imas tu opciju. gubis dosta na performansama u asinhronom radu.

takodje, sad sam se setio, probaj da uradis L12 mod. procitaj malo po forumu kako se radi. sa njim bi fsb podesio na 200 kao default.

@PoisonFree
I rade memorija i cpu 1:1.Sad ponovo probah na 200*11 na 1.8 V.Digne se windows ali prime ni da pomislim odmah restart.Nece ni da mu je voltaza 2.5 :mad: ,cak mi izbaci poruku microsoft recovered a sirios error.Ipak mislim da napajanje nije u redu,zbog voltaze ali probacu uskoro.

p.s.Kakav L12 mod.Necu ni da pokusavam :S:

Jel' vama ovde nije palo na pamet da mozda ploca nije dobra za klokovanje, jer koliko ja znam Asus ne spada u klokerske ploce za AMD, zatim da napajanje nije dobro, da procesor ne moze vise, vi ga savetujete da zapali kompjuter, pa njemu sa tom voltazom od 1.9 procesor bi trebao ide do 2400 i vise, a on ne moze ni 200 magistralu da izvuce. Nego samo ga vi savetujte pa kad sjebe nesto, bice lepo...
Jos nesto decko je ultra pocetnik, sto je i najopasnije da neko ko ne zna bios da flesuje, da prcka po kompjuteru.

Poslednja izmena:
Vrh Dno