Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Evo sta meni kaze device manager: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC.
Plocu imam vec nekoliko godina i radi sve bez problema.

I ovde sam bio. Ovaj prvi link su driveri za NT/ME sisteme. Meni treba za bilo koji sem tih. Na tom forumu sam i nasao ovaj driver sa kojim mi zakuca sistem cim ubacim lan kabl. Instaliram, lepo prepozna i zakuca sistem. Izvadim kabl, resetujem sistem udje sve lepo, ponovo instaliram driver, ali cim ubacim kabl on opet zakuca. Nesto ovde nije u redu! Nije ovo toliko stara ploca. Relativno skoro je i dobijena sa reklamacije, ali nije koriscena za net.

@zoki.d

Hvala u svakom slucaju. ova ploca je od kraja prosle godine.

Poslednja izmena:
Hm, drajveri sa realtek sajta bi morali da rade. E sada, ja sam imao slicnu cudnu situaciju - nije mi radila integrisana mrezna nikako posle neke petljancije sa drajverima (svetli ali ne radi). Kada sam ubacio PCI LAN kartu (tj uradio praznjenje nekih elektrolita ili cega vec), integrusa je proradila.

Nemoj eksperimentisati sa drajverima bez potrebe, samo ti jedni moraju da rade.

Posle dosta googlanja i trazenja, skapirao sam da mi je lan karta otisla u neki sleep mod. Bem li ga zbog cega se to desilo. Nikad nije ni koriscena, i sad ploca dosla u moj posed i lan kartica ne radi. Poslao sam mail i biostaru,pa cu sacekati odgovor, ali ima jedna cudna stvar.
Podigao sam 3 linux distribucije i od 3 njih 2 mi isto prijavljuju da imam RTL 8129 i to je jako stara karta. Nista mi nije jasno, ali cu u svakom slucaju reklamirati sledece nedelje ponovo i sacekati neku drugu!

Posle dosta zezanja sa plocom i pisanja Biostaru, poslao sam plocu na reklamaciju. Sva sreca pa je i sam Biostar azuran i rekli mi lepo i kome da se obratim.

Stigla ploca sa reklamacije. Reprogramirana je Lan karta. bar tako pise na papiru koji sam dobio.
E sad imam opet problemcic.

Instaliran windows 7 32 bit. Koristim integrisanu x1250 kartu i imam problem oko rezolucije. Najvise sto mi nudi u podesavanjima je 1600x1200, a meni treba 1680x1050. postoji li ovome resenje? Trazio sam, al vecinu sam nasao da ljudi imaju problem kod Linuxa. Jel postoji neko manuelno dodavanje rezolucije i za one koji koriste integrisanu na windows 7, koje drivere instalirati? Probao sam sa 10.2 i 10.6.

au bash si se namucio ... reci da li si siguran da tvoj monitor podrzava ciljanu rezoluciju (1680x1050), na prvi pogled bih reko da te zeza plug&play display drv. pokushaj da nadjes drajvere za monitor to bi trebalo da reshi problem, ako ne uvek mozes ubosti neku grafiku tipa ati 2600/3650 bar sada nisu skupe a zavrshice posao ... poz

Ma podrzava. Imam asus 22" i to je sve ok. Driver za windows 7 nema. Sad gledam starije drivere za grafiku. Imao pre ove xfx 4770 i ona je odlicno radila. Sad problem sa ovom.

Probaj sa programom "PowerStrip". Sa njim možeš da praviš custom rezolucije... ja dok sam imao CRT monitor uz pomoć ovog programa sam ga "overklokovao" na veće hercaže i pravio custom rezolucije... :)

Ovaj program mi ne pomaze. koliko citam ova integrisana karta nije podrzana u windows 7. Ne gine mi Vista ili Xp. Ako neko zna resenje, neka javlja :)

Probaj ovo:

If you have a 690G Chipset motherboard and have need of the Catalyst Control Panel (and by default the AMD drivers) for use with Windows 7, AMD has released a driver (well, like a month and a half ago) that can be installed and used with Windows 7. It's not officially supported but, I downloaded it, right-clicked/properties and set the compatibility tab to: Vista SP2, disable themses, checked the box next to run as an admin, and clicked OK. Then I right-clicked/Run as Administrator and there you go. Select Custom and let it detect the drivers you need. The Video drivers and CCC Application should be on the list along with a C+ runtime or something.

I needed this driver because, by default, the MS driver does not fill the screen on my Samsung 32" TV. So I need the scaling option provided by the CCC that I can use to adjust the visable screen size.

http://support.amd.com/us/gpudownlo...x?type=2.7&product=2.7.3.3.1.3.2&lang=English

http://www.iamthesecretninja.com/2009/08/690g-chipset-and-windows-7.html

Hm... Podigao Xp instalirao drivere sa diska i opet isto. Nemam ponudjeno za 1680x1050. Ovo izgleda da nesto nije u redu do integrisane grafike. Pre reklamacije je super radilo sa rezolucijama i nikakvih problema nije bilo. Sad lan radi, ali itegrisana ne radi kako treba. Jednostavno imam samo 1600x1200, pa cak i dosta vece rezolucije. Driver od monitora ne mogu ni da instaliram. Ne znam sta se desava i nikako da provalim u cemu je problem. Probao vise drajvera i sa svakim isto. Negde mi prepozna kao x1250, a sa nekim x1200.

kada sada malo bolje pogledam sada si u goroj situaciji nego pre : pre nije radila mrezna i problem si mogo reshiti dodavajnem mrezne na pci slotu ... a sada ti radi mrezna ali ne i grafa /radi ona al nisi zadovoljan koliko sam razumeo, zbog nedostatka rezolucije/ :( ko sto gorth rece prosledi dalje pa nek oni lupaju glavu ,ipak pre nego sto to odradis pozajmi neku pcix grafu cisto da vidis dal shljaka i kako shljaka ... ako nista drugo nabaci neki crt monitor 17" il 19" ima da radi garant ... crt rule ...poz

Definitivno se isto ponasa kao i na Windows 7. nema razlike! Nesto nije u redu. Pre servisa je grafika normalno radila, a sada problemi. Najveca fora od svega je ta sto ja zapar sati putujem i nisam tu 8-10 dana, a garancija mi istice 14-tog ovog meseca. Uzas zivi! Mada mi nesto i cudna ova ploca sto mi je zamenjena, tj popravljena. Svakako da nisam zadovoljan, kad ne mogu da dobije nativ rezoluciju monitora. Probao 19" i nema 1440x9xx i nam om 22" nema tih rezolucija koje su kako treba na ovim wide monitorima. Tekst je pljosnat ili uzan, kao i sve ostalo. Jednostavno ne odgovara.

Aj' da lupam malo: ali da nije drugi BIOS u pitanju? Malo mi čudno što ti sada ne možeš ni drajvere za monitor da instaliraš... (ranije si mogao, zar ne?)
Ja sam se skoro nešto zezao i ubacio staru PCI Matrox 4Mb u ploču... uglavnom nisam imao rezolucije za 16:10 monitor samo za 4:3...

Da probaš sa nekim BIOS-om odavde:
http://www.lejabeach.com/Biostar/TA690G/
?

Instaliram drajver, ali nema custom rezolucija tj. 16:10. Pre jesam mogao, ali sada ne moze. Sto se tice biosa, imao sam stariju verziju, flesovao zadnju i problem ostao. Nista mi nije jasno. Sad sam nesto i po registrima ceprkao, ali nema sanse da dobijem 16:10.

Evo i slike:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    252.7 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno