Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Cao ekipo!
Instalirao sam Vistu 64 ultimate ,i imam problem , sa aktivacijom ,naime one alatke za TO ne daju opciju emuliranja za nase ploce i Biose ? Ima li neko resenje ! U edukativne svrhe naravno !!

Imam neki broj dole vec upisan tipa ID ,ali gore pokazuje da nije aktivna (ako se ne varam,ili ipak varam...)! Videcete vec sa fotke ?!?
Inace Vista sljaka glatko iako imam samo 1GB memorije !!

Prilozi

• vista 1.png
    vista 1.png
    11.6 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
E ovako :
Formatirao sam particiju na kojoj je bila prokleta Vista ,flesovao BIOS ( morao sam ,izgleda da se bilo uselilo u njega ???Neki Vis*a loader 2.1.2 koji nije dao da se podigne nijedan sistem vec samo njegov crn ekran na kome pise da on butuje Vi*tu )i proslo je OK, ,ali sada imam drugi problem ! Pri podizanju sistema javlja se boot menager i tamo jos vidi Vistu ??
Kako da ispravim ovo ???
Hvala !!!

Poslednja izmena:
milane , posto nikada do sada nisam radio ove stvari ,bilo bi mo od pomoci ako mozes da kazes koja je procedura sa 'fdisk /MBR ili fixmbr" ,gde se ukucava to ? Kako da dodjem do repair console sa instalacionog diska ? Da opet nesto ne skrsim ,to bi me dotuklo !!!
Hvala brate !!!

Poslednja izmena:
Uspeo sam sa ric.consolom ,uradio FIXMBR i opet nista ,vista je i dalje tu ???
Sta da radim ljudi ???

Ponovio sam jos jednom ( fixmbr ) i uspelo je !!! Hvala brate !!!

Imam ovu plocu a imam i asus m2n obicnu koju da ostavim za sebe?
Procesor je x2 5200 i 2x2gb kingstona 800...

Poslednja izmena:
Vidim da si vec dobio odgovor, ali ne skodi jos jedno misljenje :)
Biostar definitivno, vec neko vreme koristim komp sa M3A (trenalo bi da je bolja od M2N) i sve vise mi nedostaje Biostar.

LJudi ,imam jedan problem ,neznam jel ima veze sa pločomali ajde da to pitam ovde pošto je svi imamo,ne mogu da ugasim komp standardnim putem ,na TurnOff dugme !!??
Nemam pojma zašto,pa ako neko zna neka mi pomogne

Poslednja izmena:
koliko dugo drzis taster on/off ???

Na kućištu mogu da ga ugasim rukom, kada zadržim Power dugme ,ali je to nasilno gašenje , ali iz Start / Turn Off kada kliknem ne dešava se ništa ?
Imaš li ideju kako to da ispravim ??
POZ.

probaj da reinstaliras ati driver-e, i naravno probaj sa fail-safe u bios-u.

Probaj is SafeMode-a Windoze, ako tad sljaka verovatno ti nesto nije u redu sa sitemom.

E ovako,
preinstalirao sam ATI drivere,i ništa ,nije hteo ni da se restartuje , a zaboravio sam da kažem da mi kod podizanja sistema kaže da nešto nije uredu sa NET.framework-om ,pa sam ja probao da deinstaliram iz kompa ,ali prc- neće ,probao da instaliram nanovo i prepišem postojeći nebili ga popravio , ali neće ni to ___??!
Može li to da bude uzrok ovog problema sa gašenjem i restartom kompa i kako da rešim ovo !!
Hvala vam svima gore na pomoći do sada !!

koju verziju .net framework-a imas ???
mozda bi pomogla novija ili samo update...
inace, kojim alatom si probao unistall ???

E ovako,
preinstalirao sam ATI drivere,i ništa ,nije hteo ni da se restartuje , a zaboravio sam da kažem da mi kod podizanja sistema kaže da nešto nije uredu sa NET.framework-om ,pa sam ja probao da deinstaliram iz kompa ,ali prc- neće ,probao da instaliram nanovo i prepišem postojeći nebili ga popravio , ali neće ni to ___??!
Može li to da bude uzrok ovog problema sa gašenjem i restartom kompa i kako da rešim ovo !!
Hvala vam svima gore na pomoći do sada !!
skini prvo NET Framework 3.0 Uninstall Tool
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=AAE7FC63-D405-4E13-909F-E85AA9E66146

pa unnistal drajver pa restart i onda instaliras poslednji net framework pa restart pa ati drajveri.

Neće ovaj uninstal da odradi ,kaže nije našao .....!??A u add-remowe stoje i 2.0 i 3.0 sp2 ??! Probao sam da ih deinstaliram i odatle i iz Your Uninstallera2008i ništa !!
Dal da probam repair win-a ?
POZ.

Jel se pronaslo neko resenje za kacenje monitora s D-Sub-om i TV-a u isto vreme ili nema teorije za tako nesto?

Kako da namestim da lepo vidim tekst i ostalo na TV-u(CRT) kad povezem preko S-video kabla? Em je mutno(nije mutno kad pustim/gledam video fajl), a em mi se bela uzasno preliva u neku ljubicastu boju(s dodatkom plave ili zelene) - probao sam da menjam u Catalyst-u on podesavanja za kontrast i ostalo, ali ni to ne pomaze.

Poslednja izmena:
Imam problema u stanu sa strujom i cesto mi se desi da mi nestane struje ili padne napon i komp se resetuje!

E posle poslednjeg reseta mi se pojavljuje samo Biostar logo i ondaj onaj boot screen sa infromacijama raznim i ispod toga pishe " Verifying DMI Pool Data.......... Update Success" i samo tako stoji nece da se podigne sistem!

Ja stavim za first boot da mi bude dvd instaliram ponovo win7 bez ikakvih problema i onda u trenutku kada se zavrshi instalacija i on se restartuje opet se pojavi poruka ta i samo stoji tako ne krece da dize sistem!

Ja mislim da uradim Flash Biosa poshto sam ga resetovao i nije pomoglo! Samo josh treba negde da iskopam flopy...

Samo HDD ili optiku prikopčaj na drugi ATA / SATA priključak! ;)

Ta ploca mi je u Sapcu pa ne mogu sad da proverim ali cini mi se da ti floppy ne treba vec je dovoljan usb za flash-ovanje.

Zaboravio sam da pitam, jesi li izbrisao CMOS?

Poslednja izmena:
Ljudi ja ne znam da fleshujem bios :p

Skinuo sam najnoviji bios sa sajta r69am828.bst i awdflash.exe i oba kopirao na floppy!
Pre toga sam formatiorao floppy i chekirao da bude ms dos butabilan!

Namestim da mi bude first boot device Floppy ubacim disketu on sve lepo podigne dos ukucm awdflash.exe podigne se program onda u njemu ukucam r69am828.bst i on me pita hocu li moj stari bios da sacuvam ja kazem n i posle toga dole u error pishe neshto kao "not award bios file!"

Gde greshim?

Vrh Dno