Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

ma nema to veze sa integrusom nego sa hdmi :) ja bi ipak sacekao neki normalan bios

Uflešujem juče onaj 604 bios iz Win-a i prc.Ni da pisne.Odnio sam bios čip kod tipova koji imaju programator ali njihov programator ne prepoznaje čip.Vidi ga(u njemu neko smeće) ali ne može ništa da upiše u njega.Sad čekam da nabave noviju verziju.Usput ako ne upali jel zna neko gde mogu da nabavim čip sa biosom koji radi za ovu ploču.Može i na pp.

Ma otiđi kod nekog (neki servis) ko ima istu takvu ploču, podigni Win sa njgovim čipom, dok komp radi izvadite taj i ubacite ovaj tvoj "mrtav" i flešujete najnormalnije... ;)

Eh to je drug radio sa jednom P2 mashinom. I to je chak bio slichan bios shto je on ubo, al se komp upali nekako i on digne dos ubaci originalni chip u plochu, flashne i plocha se probudi iz mrtvih :)

Ma otiđi kod nekog (neki servis) ko ima istu takvu ploču, podigni Win sa njgovim čipom, dok komp radi izvadite taj i ubacite ovaj tvoj "mrtav" i flešujete najnormalnije... ;)

upravo, to sam uradio sa nf7s, drug kad je pogresno flesovo. samo treba naci isti plocu

@tamindus: vidi sa nekim sa foruma ko ti je blizu zamoli ga da odradite to, 5min posla

Na koju foru da namestim tv out da mi radi kako treba?
Zezao sam se oko toga celo veče, ali nikako da dobijem boju na tv-u. Probao sam i preko s videa i preko činč video ulaza koji sam probavao i u plavoj i u zelenoj i u crvenoj boji izlaza (znate na šta mislim ;) ). Promenuo sam 6-7 tih kablića što se kače na tv out, doduše u njih sam stavljao stalno isti kabel do tv-a, i sa jednim s video kablom na nekoliko tih kablića koji imaju s video. Što se tiče kvaliteta slike, rezultati su varirali, ali nikako mi se ne pojavljuje boja. Sve je probano i dok je povezan monitor preko dvi, i kad je samo tv prikačen.

Upomoć!!!

Uzmesh brate obican cinc kabal jedan kraj u tv-out drugi u tv,ako ti je monitor preko dvi ne moze da ne radi,dal nije u kablovima tim problem?Jel na tv-u imash cinceve ili scart?

Svašta sam probao i ne vredi, jednostavno, problem je do slabog signala koji grafička daje, tako da moj tv njega jednostavno ne prima kako treba. Na drugom tv-u radi sve kako treba, ali na ovom na koji je trebalo da ide neće nikako. Stavio sam 8600 na ploču, i njen tv out radi naj normalnije tu gde integrisani ati neće.

Inače, imam i činčeve, i scart i s video, a probao sam sve varijante.

Ako ti je baš neophodno na tom TV-u da imaš taj TV Out, ima da se kupi Činč -> Antena adapter, ranije je to dolazilo uz Sony Playstation npr, pa i sa tim možeš da probaš.

Sad kad si to spomenuo, mislim da i to imam ;) ali ne igra mi neku ulogu, pošto je namera bila da se napravi htpc, nažalost, baš na tom tv-u, koji je ujedno i glavni tv u kući :( Nije mi padalo na pamet da ovakav problem može da me zadesi.

koji je najbolji nachin da se apdejtuje bios na ovoj ploci?
onaj win program ili neshto drugo?

znachi funkcionishe taj program sa cd, taj shto se pokrece u windowsu?

Da

ok, ajd sad cu da probam da ga fleshnem, ako me nema znachi da ne radi taj win utility :)

Za svaki slučaj skini novu verziju sa Biostarovog sajta.
Ja već godinama flešujem iz vina. Ovu TA690G sa flešovao makar 5 puta - svaki put iz Windows-a.

Poslednja izmena:
chek, da li novim biosem dobijam bolju kontrolu brzine coolera za procesor?
imam bios od 13.12.2007. i malo mi je cudno kako podesavam da mi bios kontrolise brzinu fana (treba da se ubacuju neke temperature). konfuzno, ne znam shta je najpametnije upisati tu za temperature.

ne, sa svakim novim biosom imas description u kojem pise sta je to promenjeno, nekad su to neke gluposti a nekad podrska za novi cpu, zavisi.

koji cooler imas? ako imas box ostavi ga na max, iovako se ne cuje.

imam box kuler, chuje se malo, ali sa onim fanconditioner programom postizem josh bolju tishinu.
kakva su najbolja podeshavanja za smartfan, kako ste ga vi podesili?

Stavio sam fanconditioner u startup programe kako ga ne bih svaki put sam palio ali po podizanju sistema i pokretanja programa,masina se odmah gasi,kao da sam isao na "turn of computer" ?!Koji mu je djavo???:trust:
Inace ,tropinski TX je zakacen na prikljucak u dnu ploce(sys fan) jer jedino nad njim imam kakvu-takvu kontrolu.Da nije mozda u tome problem,zato sto program vidi CPU fan speed kao 0rpm?

Poslednja izmena:
nije u tome problem, meni isto tako stoji, jedino što je box u pitanju, i sve radi bez problema, ako zanemarim to da fanconditioner po defaultu drži kontrolu na auto, a ne na brzini koja mu je zadata.

Evo, nakon problema sa neuspešnim flešom, ploča proradila.Novi bios flešovan pomoću programatora.Mislim da je 828.Za početak, ima dobru kontrolu ventilatora za razliku od starog, a dokle može videćemo.

Da, 8Gb data traveler, jednostavno skroz uspori upisivanje i nestane sa liste drajvova, dakle ne radi. Na ostalih 4-5 racunara gde sam probao radi.
Sa ostalim stikovima nisam imao problema.

E upravo to! i ; jesi li uspeo nesto da resis??? Neki flesh BIOS-a ili slicno?

Ostali???

Poslednja izmena:
Nisam pokusavao, Apacer od 4Gb mi radi dobro i mnogo je brzi.

Nazad
Vrh Dno