Ajd ljudi pomagajte,
Imam ta690g, na kojoj je sempron 2800, 2x512 apacer, napajanje je neki kinez, hdd i dvd/rw, i uz sve to leadtekova tv kartica.
Komp služi za gledanje tv-a, i kao bekap za nedaj bože.
Ploča i napajanje su od pre mesec dana, a ostalo je prepakovano sa bivšeg kompa.
Od početka sam imao "problema" sa gašenjem tj. kada se tv stavi na sleep, on ne gasi komp nego ga stavlja u stand by. E, sad tu sam menjao biose, i trenutno je na njemu neki koji taj stand by shvata tako da ugasi komp, dok su ga drugi gasili, ali su ventilatori i napajanje i dalje radili.
U ovoj "sadašnjoj" situaciji, znači komp se lepo ugasi, ali pri ponovnom uključivanju, popali ventilatore i sve, ali ni makac dalje, tako da moram da mu stisnem reset, i onda se normalno butuje. I, tako sve do juče.
A od juče totalni show. Neće da se uključi. Uključi se iz desetog pokušaja. Pogledam na one diodice, pogledam u knjižicu, kaže memory error. Iščupam jednu banku memorije, on proradi, vratim tu iščupanu, on ništa. Ubacujem tu što kao radi u sve dimmove, i nekad radi, nekad ne radi, mada je procenat butovanja osetno bolji

Uzmem tu memoriju što kao ne radi, stavim u drugi komp, ono radi normalno, izvadim iz drugog kompa geil, ubodem, ono ne radi ništa....
Zaboravio sam da kažem da se problemi manifestuju i u distorzijama slike sa tv kartice koje ranije nisu postojale, a sada praktično ne može da se gleda od vertikalnih linija koje liče na gubitak signala (ajd lupam, 50 linija širine cele slike, a visine 1 pixela, random preko celog ekrana - signala). Kad pustim neki divx, tih smetnji nema uopšte.
Aj da pređem i na pitanje. ŠTA je tu crklo???
Nekako mi je ploča najsumnjivija, memorija izgleda da nije. Procesor? Napajanje?
Aj pomagajte