Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Ovako , nisam nista menjao slotove , samo sam manuelno pokrenuo driver sa CD-a i on je odradio !!!!
Inace SS2 radi kao i uvek Bez-Greske !! Slobodno je kaci ako planiras !!!
POZ.

Pa, kao što rekoh. Ima u BIOSu podešavanje u vezi IGXa, verovatno u Integrated Peripherals. Za ovo što ti pitaš je bitna stavka auto. Znači promeniš iz auto u količinu memorije koja je tebi potrebna...

@Brdja :
Promenio sam ! Sada radi na 256 ! Hvala komsija ??

@Prodigy Freak :
Sta se dobija ovim novim biosom ?? Jesi li ga probao ??

Poslednja izmena:
Da li vama radi onaj Winflash? Ili flashujete standardno?

MEni je winflash standardno |> ni ne secam se kad sam drugacije flashovao...

sto se biosa tice, probao, vratio se na stari... cekam da vidim zvanicno sta se menja...

dobra vest je da sam usportio ovog tx2. Prikacio sam ga na sys fan connector, i tog mogu da usporim iz njegovom fan control programa... cpu connector zuji prazan, ali nema veze |)

novi bios pravilno detektuje temperature na brisbane procesorima, nista vise izgleda.

ps. ako koristite vistu ne pokusuvajte da fleshujete iz nje ;)

Meni je jedna ova ploca crkla. Samo sam uradio Flash iz BIOS-a (pomocu diskete) i jednostavno nije htela vise da se boot-uje. Sada imam drugu (garancija) i ne pada mi na pamet da uradim flash... Super radi...! :)

ako imas xp onda slobodno preko onog utilitija, load bios, stisnes flash i to je to.. ja sam preko toga odradio 5-6 puta i sve je proteklo bez problema. ne zaboravi samo clear cmos posle

Imam par pitanja za vlasnike ove ploce. Mislio sam da je uzmem u kombinaciji sa nekim jacim procesorom 5600+ ili 6000+. Glavni razlog za izbor je to sto hocu da sa integrisanom grafickom sacekam sledecu generaciju gpu-a. Da li ju je neko probao u jacoj kombinaciji npr. 6000+ i 8800gts? Da li se dvi problemi javljaju sa samsung 223bw monitorom? Koji jeftiniji 800 moduli (pqi, kingston, kingmax, geil) rade 100% sa plocom? Takodje nije mi bas sve jasno oko oc i ove ploce. Ovde je preporucuju za high end konfiguraciju kao jednu od najboljih overclockera bez obzira na integrisanu grafiku a na netu ne mogu da nadjem fsb preko 230!?! Hvala unapred

Pa kada tih 230 pomnozis za 15 (default mnozilac za 6000+) dobijes 3450MHz, sto ce retko koji primerak da postigne. 300+ FSB ima logike samo sa Sempronima, npr, ili najjeftinijim X2.

Kao sto sam rekao vise puta u raznim topicima, velika vecina AM2 ploca ce sa pravom memorijom ici makar 280 (integrisana grafika ili ne, nema uticaja). Video sam dosta ploca (ukljucujuci i 2-3 sa integrisanom grafikom) koje su radile na 350+.

Opa. Ovo za 15 mnozilac nisam imao pojma. U stvari ne pratim sta se desava sa amd-om vec dve godine. Na lanparty nf4 je radio fsb 300. Zato mi je bas potreban savet. Koja memorija za ovu plocu? Kako radi sa samsungom? Izvinjavam se sto sam dosadan. Treba da odlucim sto pre.

Opa. Ovo za 15 mnozilac nisam imao pojma.

Poenta je da ti za te "jace" procesore ne treba uopste HTT od 300 - i 250 je najcesce vise nego dovoljno zbog visokog mnozioca. Ja sam konkretno Gigabyte plocu sa integrisanom grafikom terao na 375 (mogla bi i nesto vise, mozda i svih 400) sa Sempronom 3000+, ali to nikome ne treba sa X2 procesorima.

Sto se memorije tice, do sada sam najbolje iskustvo imao sa Corsairom. Vidim da dosta ljudi hvali i Kingmax, kao i Geil Value. Svakako je najbolje da probas module pre kupovine, ako si u mogucnosti.

Veći množioc -> manji FSB -> manji mem. protok -> lošije performanse.
Naj bolja kombinacija je maximalan FSB kao prvo uz što veći delioc kao "tek" drugu stavku pro OC-u.

Hej ljudi uzeo sam plocu i Athlona 3000+ i ne prikazuje mi temperaturu procesora kako treba.
U Biosu je 10C i upravo gledam u Everestu:Computer/Sensor i tu imaju dve temperature za CPU.
Jedna je CPU i tu je 10, a druga je CPU diode i tu je realna temperatura: 30C.
U cemu je stvar, sto ova prva temepratura nije ok?

Inace memorija je Transcend 800MHz, i siguran sam da sam negde video da mi trenutno radi na 720, ali vise ne mogu da nadjem gde sam to video... U kom programu mogu da vidim na koliko radi?

Jesi flashovao bios?

Inace memorija je Transcend 800MHz, i siguran sam da sam negde video da mi trenutno radi na 720, ali vise ne mogu da nadjem gde sam to video... U kom programu mogu da vidim na koliko radi?

BIOS / CPU-Z / Everest / itd.... ;)

Da li novi BIOS utice na clockovanje brisbane procesora, konkretno 3600 x2. Imam Kingstone module i 265 je plafon, super radi masina ne zalim se :D, nego da li ima nekog boljitka sa novim BIOS-om, da znam da li da ga flash-ujem ili ne...?

Veći množioc -> manji FSB -> manji mem. protok -> lošije performanse.
Naj bolja kombinacija je maximalan FSB kao prvo uz što veći delioc kao "tek" drugu stavku pro OC-u.

Potpuno se slazem, ali ono gore je vise receno kao ilustracija HTT-a koji je dovoljan za postizanje visoke frekvencije (pogotovo na AM2 platformi gde su relativno cesti problemi sa kompatibilnoscu sa pojedinim modulima na vrednostima iznad 250).

Naravno, postoje i primene racunara u kojima veci memorijski bandwidth ne igra toliku ulogu kao sirovi takt procesora. Najbolje je provrteti par testova sa razlicitim podesavanjima i videti sta kome najvise odgovara.

Jesi flashovao bios?

Jesam, sad je 605.
I sa njim je isti slucaj.
Sad sam bio kod drugara, uzeli smo isti dan ploce ali je on uzeo X2 4000+ i kod njega prikazuje CPU temp <20C (16-17).

Skontao sam gde sam gledao mem i ostale podatke, u Everestu pa opcija CPUID, tu prikazuje trenutno stanje.

Hej ljudi uzeo sam plocu i Athlona 3000+ i ne prikazuje mi temperaturu procesora kako treba....

zasto je bitno koliku temp. pokazuje senzor??? sta treba da pokaze da budes miran? napisi na papir temperaturu koja te zadovoljava i zalepi na okvir monitora (napisi 10c,cisto da imas manju od ortaka pa onda ga posalji ovde da pita sta mu nije u redu sa pokazivacem temperature
svaki proc sa box kulerom ce trpeti dodavanje V od 15%...ispoliraj kuler,stavi pastu i stoli te bojko sta kaze software,ne moze nista da explodira...nema tu nitroglicerina,C-4,TNT niti ista slicno....

nhf ,nisi jedini koji se muci da namesti monitoring software odn. ima problema sa ocitavanjem temp. senzora,samo je pitanje cemu to sluzi.....

Koja bi bila adekvatna zamena za ovu plocu jer mi treba FireWire?

zasto je bitno koliku temp. pokazuje senzor???

Heo sam da znam kolika je, sta je tu toliko cudno?

sta treba da pokaze da budes miran?

Pa recimo 25-35C ;-)

napisi na papir temperaturu koja te zadovoljava i zalepi na okvir monitora (napisi 10c,cisto da imas manju od ortaka pa onda ga posalji ovde da pita sta mu nije u redu sa pokazivacem temperature

Jel ovo trebalo da bude sarkasticno, ironicno ili sta vec posto nisam najbolje razumeo sta si hteo reci tj. napisati?

svaki proc sa box kulerom ce trpeti dodavanje V od 15%...ispoliraj kuler,stavi pastu i stoli te bojko sta kaze software,ne moze nista da explodira...nema tu nitroglicerina,C-4,TNT niti ista slicno....

Naravno da ne moze nista da eksplodira, a pastu sam stavio, jedino nisam polirao kuler.

nhf ,nisi jedini koji se muci da namesti monitoring software odn. ima problema sa ocitavanjem temp. senzora,samo je pitanje cemu to sluzi.....

E sad mi je lakse :)

Poslednja izmena:
pogledajte sta meni javlja T-Utility Fan Control ??

Prilozi

• temp002.jpg
    temp002.jpg
    21.3 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Javlja ti da nemash sistemski fan, da ti se fan na cpu vrti na 1800rpm i da ti je temp cpu-a 50 stepeni.

Shta ti nije jasno?

Ma nista tu nije nejasno ,to sam i ja procitao , samo pitam je li to normalna temp. tih 50 C !!!

Poslednja izmena:
ja imam 4000+ i nisam video preko 35 stepeni sa box coolerom.
U ovom trenutku imam 25 stepeni.
e da imam 65nm znachi brisbane jezgro.

Pa imoj je Athlon 64 x2 4000+ ali evo ovog trenutka ima temp. 43-44 C !!?
Radi vec 8 sati bez prestanka , pa ne znam ,ako iko to i zna , kolika je normalna radna temp. ovih procesora , recimo na nasim plocama bez nekog velikog opterecenja ??

Vrh Dno