Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Zasto kada integrisanu grafiku u biosu dignem na 500MHz, iako u biosu ostane na 500, u Everestu i Ati Control centru pokazuje i dalje 400?

Jesi uradio neki test da uporediš performanse pa da vidiš jel nešto uticalo to pomeranje?

Mala su unapredjenja klokovanjem IGP-a. Za osetniji dobitak treba i povecati klok memorije i klokovati IGP...
Mada, cemu toliko silovanje? Imaces 17 umesto 15 FPS u nekim malo matorijim igrama.

Mala su unapredjenja klokovanjem IGP-a. Za osetniji dobitak treba i povecati klok memorije i klokovati IGP...
Mada, cemu toliko silovanje? Imaces 17 umesto 15 FPS u nekim malo matorijim igrama.

3DMark05 982@500 ; 956@400 to je izgleda taj minorni dobitak u performansama...
Nije stvar u performansama, nego me nervira sto sve pokazuje 400 samo bios 500. Meni je za igre dosta i integrusa (koliko se igram i previse), al eto...

Meni pokazuje 57MHz, pa se ne potresam :D.

Jel probao neko od vas da instalira Mac OS na ovoj platformi? Ja probao, Darwin krene da se dize i kada se pojavi jabuka tu stane i ni makac dalje... Aj bas me zanima da li ce nekome da uspe??

Sta nam donosi bios?

ne znam jos nista dok ne stave na sajt.

to je neki lik dobio na mejl od biostarove podrske i rekli su mu da je to poslednja verzija i da ce uskoro biti i na sajtu.

Meni se nešto ne menja, nema potrebe :) Ovaj fabrički radi savršeno za ono što mi treba :)

ako nisi 605 stavio, stavi obavezno...
ja se sad dvoumim oko ovog novog...
a stavicu garant |))

teeesko...
stavio sam novi bios... cini se da nisam dobio BAS nista... sem sto mi se cini da mi je overvoltovao procesor mlao... tj ranije je pisalo 1.18v sad pise 1.20v, a ustvari bi trebalo 1.15v... no posto sam ga ionako ocnuo, neka mu bude...

sve vise pocinje da mi se cini da sam umesto ovog be2300 trebao da uzmem 4000+ i hypera za razliku u ceni (bio je 10-tak e skuplji...), pa bih bio na istom (ili koji mhz vise), a ne bih imao box kuler da me nervira |>>

Čudne stvari se dešavaju sa ovom pločom i SpeedFanom. Ali, čini mi se i sa samim BIOSom. Čini mi se da su nešto pobrkali sa temeraturnim senzorima. Naime. SpeedFan mi pokazuje 4 temperature. Temp1 28-29°C, Temp2 34°C, Temp3 26-27°C i CPU 31-33°C. E sad. Pokušavao sam da provalim šta je koja od ovih temperatura, i nije mi pošlo za rukom. U BIOSu nemam ekvivalenta za Temp1, za Temp2 tamo stoji SYS, a za Temp3 CPU. Kontam da je ovo što SpeedFan tumači kao CPU interna sonda u procesoru. Ali, imam i temperaturne sonde od Chieftec Thermal Killera, koje sam stavio iznad napajanj [mrzelo me je da ih razvlačim po kućištu ;)] koje pokazuju temperaturu od oko 28°C. Sad ne znam ko tu koga. Malo mi je neverovatno da se temperatura na ploči i iznad napajanja razlikuju za toliko, pogotovu što mislim da bi iznad napajanja trebalo da bude toplije. Isto tako mi deluje da bi CPU trebao da bude topliji nego SYS, ali to već ne mogu da tvrdim...

Zna li neko da li je ovo baš tako kao što BIOS tvrdi ili su se negde preračunali?

Samo da dodam da T-Utility prikazuje kao CPU temperaturu onu za koju SpeedFan kaže da je Temp1 i koja, po meni, nema ekvivalenta u BIOSu...

I kod mene je (kada gledam u BIOS-u) uvek malo viša SYS temperatura nego CPU... Šta da se radi, dobri ovi novi Energy Efficient procesori :) Meni ne smeta :)

Nisam pratio ovaj thread od pochetka a sad mi je puno da chitam 16 strana pa me zanima sledece:
Ima li nekog nachina da se nekako spoji ova X1250 sa TV-om ? Preko nekog adaptera ili tome slichno....
Nije Biostar TA690G ali je Biostar A690G - znachi ista samo nije overclockerska.....

Sastavljao sam drugaru konfiguraciju i hteo je da prodje shto jeftinije pa sam mu uzeo sledece: Biostar A690G + Semprom 3000+ 1.8 GHz + 1 GB rama + 160 GB HDD SATA + DVD-RW LG + Kucishte sa napajanjem od 400 W = ~ 230 € + Polovan CRT 17" od mene.....
Sad da mu kazem da mu treba josh i normalna grafichka sa TV-out-om teshko bi mu to palo.... Jel ima nekog nachina da ga nerazocharam ?

Ne mogu VGA i TV Out zajedno da se koriste isto kao i DVI + HDMI kombinacija.
Može aktivno da bude 1 digitalni izlaz (DVI vs. HDMI) i 1 analogni (VGA vs. TV Out), ne mogu 2 digitalna ili 2 analogna istovremeno...
BTW, jel može da se makar malo OC-uje na tom modelu? :)

Samo da vam kazem ...
bios iz onog linka sto je neko dao NE stavljajte... 605 je najbolji..
bas mi je napravio brlje... izmedju ostalog je usporio!! ventilator koji uduvava vazduh hardovima... primetio ja juce neke cudne temperature na istom, reko ma tripuje speedfan... danas ih pipnem i mal se nisam opekao...
ipak sam digao jedan hard malo vise (u prostor za flopi) da bude mesta izmedju...

hyper tx2 me i dalje nervira, jer je mnooogo glasan.. ali je definitivno efikasniji jer se pasta lepo slegla (obzirom kakva mu je donja ivica nije ni cudo da mu pasta igra veliku ulogu).. danas sam imao temperaturu od 26 stepeni (tolko je i sobna bila|))

Nije Biostar TA690G ali je Biostar A690G - znachi ista samo nije overclockerska.....

Ipak nije ista :wall: Ja sam mislio da je razlika samo solidni kondenzatori a nisu - ova A690G nema TV-out :mad:

E sad me zanima dali drugaru moram da reinstaliram sistem kad cu zameniti ovu Biostar A690G
sa Biostar TA690G, poshto imaju isti chipset ( 690G ) ?

Poslednja izmena:
Ne moraš ceo sistem samo drajvere ako to eventualno bude potrebno a mislim da neće...

Poslednja izmena:
Imam ovu plocu od pre dva dana i Vi ste delom zasluzni zbog toga !!
Evi i par pitanja :

- Po difoltu je grafika uzela 128Mb, kako u BIOS-u da postavim na 256MB , i gde se to podesava ( slabo sam cackao po tome ) Sta da upisem tu ??
- Jel iko probao neku od pucackih igara ( tipa Quake 4 ...far cry ...ili neku drugu ) i kakvi su utisci ??

Inace sam nakacio :
Athlon64X2 4000+
1GB Kingston 667
SkyStar 2 PCI ( nije je prepoznalo , pa ne znam sta da radim , jedino da promenim slot ..?? Ali to cu videti sutra , ako neko ima ideju ...???

POZ.:wave:

Nabasah na ovo...

Low Quality, 640x480
FarCry - 95.156fps
Doom3 - 27.5fps
Quake4 - 41.3fps

Kada se uzme u obzir da su testirali sa X2 5000+ procesorom (2.8GHz radni takt) i brzom ddr2 800 memorijom (Corsair Twin2x2048 6400 c3), rezultati kod "normalnog" korisnika mogu biti samo manji, sto implicira ili dodatnu grafiku ili sado-mazo igranje FPS-ova...

Poslednja izmena:
Imam ovu plocu od pre dva dana i Vi ste delom zasluzni zbog toga !!
Evi i par pitanja :

- Po difoltu je grafika uzela 128Mb, kako u BIOS-u da postavim na 256MB , i gde se to podesava ( slabo sam cackao po tome ) Sta da upisem tu ??
- Jel iko probao neku od pucackih igara ( tipa Quake 4 ...far cry ...ili neku drugu ) i kakvi su utisci ??

Inace sam nakacio :
Athlon64X2 4000+
1GB Kingston 667
SkyStar 2 PCI ( nije je prepoznalo , pa ne znam sta da radim , jedino da promenim slot ..?? Ali to cu videti sutra , ako neko ima ideju ...???

POZ.:wave:

Ne znam sada tacno, jer nisam kod kuce. Ali, generalno. Imas u BIOSu negde opcije vezane za IGX [verovatno pod Integrated Peripherals], pa tu umesto Auto, ili sta vec stoji, terba da stavis odredjenu kolicinu memorije, koju hoces da grafika preuzme od sistema. Ali, onda ostajes bez sistemske memorije...

Uf , probrljacu malo po biosu , valjda nabasam na to podesavanje !
A ovo za igrice koje je tamo neko testirao sam i ja nasao , pa me je interesovalo iskustvo nekoga od "NASIH" , tj. ko je i sta pokrenuo sa ovm plocom i karticom na njoj ??? Ako ima neko tih iskustava ....??!!!
Ima li iko ideju sta je sa SkyStar-om ?? Cime da ga mucim ???

POZ. EKIPO !!!!

gorg,jesi li probao drugi PCI slot?

Nisam jos , radim nesto , pa se javim za 20 min. !!

Mislis da ce to pomoci !?
POZ.

I ? Jel pomoglo ? posto me interesuje ista kombinacija.....

Vrh Dno