Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Sa klokovanjem se (verovatno) neces previse usreciti - ali 'ajde da ne baksuziram unapred dok ne probam Brizbejn u kombinaciji sa Transcendima. Sa Sempronom se nisu bas pokazali...

Ja sam kacio isti monitor... i preko dvi i sad preko dsuba i super radi |) nervira me cpu fan, al kad nisam odmah skontao da kupim hypera ko vule lepo |) taman ne bih drugu 12cm ni stavljao...

Cnq je ukljucen ako to nekom nesto znaci... da li se mozda cnq i taj smart kolju?

Mislio sam da nikada ovo neću pitati, ali... Gde se isključuje CnQ? :S:

Sad sam nešto malo bezveze pokušao u BIOS-u, totalno sam se pogubio, poslednje što sam klokovao je bio A64 na nF4Ultra, užas koliko se ovo razlikuje :)

Samo sam FSB/HTT/kako već podigao na 250, memoriju spustio na 533 i ništa više nisam dirao, voltaže, množioce i to, i bez problema je ušao u Win pa sam pokrenuo CPU-Z i tada skontao da menja množioce, tj. da je uključen CnQ :)

I da, jel može ovde uopšte da se spusti množilac za CPU? Nisam ni to našao...

Haos, moraću pošteno da se potrudim da skontam kako šta i zašto :crash:

jesi stavio novi bios? ja sa starim nisam uspeo ni da ukljucim....
a cini mi se da je dovoljno da stavis power management na Always On i nema cnq-a vise ili bi bar tako trebalo...
sama opcija u biosu je negde zaturena zestoko... recimo advanced features, pa cpu features pa tako nesto...
Mene trenutno od ove masine zanima da bude sto tisa i jako me nervira sto cpu cooler nece da radi kako ja hocu, nego cu na kraju pljunuti pare za tx-a i ja...
ajd mi samo reci, koliko ti ima mesta izmedju fana od tx-a i mesta gde stoji 12cm izduvni? ne mogu sasvim da ocenim koliki je kuler u odnosu na plocu... video sam jedan montiran i skroz mi je delovalo da izduvni vent ne bi bas nicemu sluzio, kolko sam u pravu?

Power manag. mora na OFF da ide da bi iskljucio CnQ u WinXP.A u BIOSu mora da ima opcija tipa CnQ ili slicno.

jesi stavio novi bios? ja sa starim nisam uspeo ni da ukljucim....
a cini mi se da je dovoljno da stavis power management na Always On i nema cnq-a vise ili bi bar tako trebalo...
sama opcija u biosu je negde zaturena zestoko... recimo advanced features, pa cpu features pa tako nesto...

Pa u BIOS-u i tražim, ali dobro... Nisam ga menjao, standardan je koji je i došao sa pločom.

I da, nisam na XP-u, već na Visti :)

ajd mi samo reci, koliko ti ima mesta izmedju fana od tx-a i mesta gde stoji 12cm izduvni? ne mogu sasvim da ocenim koliki je kuler u odnosu na plocu... video sam jedan montiran i skroz mi je delovalo da izduvni vent ne bi bas nicemu sluzio, kolko sam u pravu?

Ima i previše mesta, ali ne znam koliko će služiti... Iskreno, ne vidim poentu, ovo je 'ladno kao led i sve je toliko tiho da se zabrinem ponekad :D

jel nije taj fan trebao naopacke da ide?! bar je tako bilo na primerku koji sam ja video...
meni na 2500rpm sa boxom cpu bude na sobnoj temperaturi prakticno, tako da bi sa tx-om na 1800 poceo da se smrzava garant |))

trebao sam ja lagano skinuo box sa opterona, a ovog udomiti bratu...

sta je ljubicasti kabl na slici?

Poslednja izmena:
Pa valjda bi ovako trebao da ide, da hladi i naponsku jedinicu pomoću onog plastičnog "usmerivača" nazad, a i da izduvava taman kroz taj deo kućišta gde bi trebali biti fanovi nazad... Ukoliko bi stavio neki ventilator, taman bi "kupio" taj vazduh iz TX-a... Mada, sve je to lepa teorija, u praksi je malo drugačije - nit ima bilo kakvog toplog vazduha, nit se bilo šta zaista vrti, tako da je svaki fan u kućištu sa ovom kombinacijom besmislen :)

Naravno, možeš ti i naopačke staviti kuler, radiće, ali to onda nije to :)

P.S. Ljubičasti kabel je CoolerMaster Rounded Cable, za sjajni flopi :D

Tako je Vule,to je prava orijentacija za HyperTX.
Skini poslednju Sisoft sandru i vidi sta ti prijavljuje za temp. jezgra u idle-u i load-u.

Isključio sam CnQ iz Windowsa, naravno, preko Power Management-a...

A nova Sandra se toliko kuca da joj nije dobro... Pokušaću kasnije ponovo.

flopiii... pa to ko da uzmes io karticu da kupis za pararelni port |))

ja jedino dobijam rezultate iz njegovih programa...
speedfan mu se ne svidja...

ovaj program je smesan... mislim pokazuje mi 16, odnosno 20c za core ...
sledeci |>

SpeedFan sam ranije (uvek) koristio, jel radi to sada? :)

Iskreno se nadam da ću danas, nakon ponovne reinstalacije sistema, utvrditi da li je zaista neispravna grafička na ploči... Spucava se sa svakim drajverom koji sam probao, počne da brlja sa nekim crnim linijama i onda skroz gubi sliku i samo izbaci obaveštenje da je "Display Driver stopped working and has recovered" ili tako nešto, međutim ne može nazad, mora reset na dugme... Sve od 7.2 do 7.8 sam probao, ista stvar uvek... Zvuk ide, sve radi, a slika se gubi... Tako da će pasti jedna zamena ukoliko i posle današnjeg low level formata pokaže isto :)

Tako da ćemo temperature ostaviti za malo kasnije, prvo da podesim sve da radi kako valja :)

bedak |(

jesi stavio novi bios? ja sa starim nisam uspeo ni da ukljucim.... (CnQ)

CnQ radi! ali pazi kako: kod mene je box kuler relativno tih, ali kada mi se zagreje pci-e graficka, ubrzava mi se cpu-kuler :d

biostarov temperature utiliy mi prikazuje obrtaje i obe temperature, pa po tome znam sta se desava.

sto je najsmesnije, graficka ima sopstvenu termalnu sondu koja nije direktno vezana za plocu. to je izgleda jedina uslovna mana ove ploce uz izbirljivost prema nekim monitorima (verovatno onim starijim digitalnim), ali meni uopste ne smeta jer mi se cpu kuler navecim delom vremena vozi na 50%, slabo se igram na ovoj masini, skoro je besumna.

Poslednja izmena:
SpeedFan sam ranije (uvek) koristio, jel radi to sada? :)

mislim da g690 nije podrzan od stane speedfan-a. imas biostarov utility na instalacionom disku.

sto se drajvera tice, stavi onaj sa cd-a (catalyst 7.2) ako ti se noviji ulupavaju. i pazi, mora da se instalira ATi x12500 drajver, a ne x12000.

prvo instaliraj drajvere za plocu i graficku, pa tek onda ostale, pa tek nakon toga programe.

Poslednja izmena:
Naravno, tim redom i idem, ali nisam uspeo da dobijem X1250 ni u jednoj kombinaciji na Visti, sa bilo kojim drajverom. Uvek piše X1200 Series.

Ma samo da radi, može i Voodoo da piše ako treba :D

Od sinoćnje instalacije sve radi odlično, nadam se da će tako i ostati. Kada dođem kući pustiću malo da se 3D Mrak provrti, čisto barem nešto 3D da pokrenem :)

Ha! Sjajno. Instalirao sam XP, sve lepo podesio, otišao posle toga u BIOS (fabrički i dalje), podesio 250x10, bez dizanja voltaže (drži ~1.29), ušao u Windows, instalirao 3D Mark, ugasio klimu u sobi i pustio looping. Evo sada kada sam se probudio na +35C on prolazi 800-ti test :)

Ja zadovoljan, ne diram više ništa :cigar:

sa ugasenim cnq pretpostavljam?
ja trenutno razmisljam da li da ocujem... vise mi treba tiha masina, nego brza (Zato sam i dao opterona bratu i uzeo ovo integrisano cudo...), a znam da se oc i cnq uglavnom ne slazu...

Vrh Dno