Šta je novo?

otklucavanje bartona 2500

nemirko

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2005
Poena
301
dosadio mi je moj Barton 2500+ radi kao 3200,..da li neko zna gde mogu naci shemu za otkljucavanje? MAKAR GA SPRZIO!! :-devil-: :mad: :smoke:

nemirko je napisao(la):
dosadio mi je moj Barton 2500+ radi kao 3200,..da li neko zna gde mogu naci shemu za otkljucavanje? MAKAR GA SPRZIO!! :-devil-: :mad: :smoke:

WTF? :trust: Ako stabilno radi kao 3200+ (11*200), ne vidim razloga da se igraš.
Inače, Internet je doista fenomen, stoga, STFW :mad:, odnosno Google is your friend...

ako ti je dosadio kupi palermo ili venice pa se igraj do mile volje :D
a barton pokloni ;)

nemirko je napisao(la):
MAKAR GA SPRZIO!!
:zgran: :zgran: :zgran:

ne moze barton da se otkljuca. tacnije, bilo je nekih pokusaja ali nisam siguran da je iko uspeo. trazi malo po forumu, stvarno je bilo puuunoo price o tome.

a ako ti je vec do igranja, prodaj taj tvoj pa potrazi neki otkljucani da kupis, ili mobile, pa se igraj do mile volje.

Moze da se "otkljuca" tako sto ga modujes u mobile ali to ne radi na svim plocama, pogotovo ne na NForce2 plocama...

Bilo je uspešnih otključavanja. Neki fazon sa grafitnom olovkom, ali su radili samo na pločama sa SIS-ovim čipsetom. Koji je inače bio očajan, tako da ga je retko ko uzimao.

Pametnije ti je da FSB dignes preko 200 nego da se mlatis sa otkljucavanjem...

Ja znam za volt mod na Abitu sa grafitnom olovkom... Mrka kapa od tvog otkljucavanja veruj mi. Dizi FSB i pevaj ili ga menjaj. Tj. kad ubijes svoj zavalicu ti ja moj... xa xa xa xa
Salim se. FSB rula!!!

Pa moze da se otkljuca... Evo moj primerak je otkljucan sa grafitnom olovkom, ona stara fora jos iz vremena durona... Ali kao sto je vecina ljudi rekla nema tu nekog preteranog dobitka... Mislim maximalno sto moze da izvuce je 2400Mhz a to bas i ne znaci mnogo u odnosu na standardnih 2200... Jedina stvar je ko ima dobru memoriju i ko hoce da izvlaci maximum da se napravi kombinacija 10x233 mhz, onda stvarno ima i neki dobitak. Sve ovo moje iskustvo je na nForce2 plocama...

n_131 je napisao(la):
Pa moze da se otkljuca... Evo moj primerak je otkljucan sa grafitnom olovkom, ona stara fora jos iz vremena durona... Ali kao sto je vecina ljudi rekla nema tu nekog preteranog dobitka... Mislim maximalno sto moze da izvuce je 2400Mhz a to bas i ne znaci mnogo u odnosu na standardnih 2200... Jedina stvar je ko ima dobru memoriju i ko hoce da izvlaci maximum da se napravi kombinacija 10x233 mhz, onda stvarno ima i neki dobitak. Sve ovo moje iskustvo je na nForce2 plocama...

Jesi li ti siguran da on i ranije nije vec bio otkljucan?

Codex je napisao(la):
taj snimak je za otkljucavanje trubabreda a ne bartona.

Nadam se da je jezička igra u pitanju (jezik i ja, šta da radim, devojčica iz filološke)... ThorouBred...
Identična je procedura za unlocking, odnosno L12 bridge modding.
Uzgred, ispraviće me neko ako grešim, ali, svi Barton core Athlon XP procesori su super locked nakon 42. sedmice.
Korisni link-ovi:
http://www.emboss.co.nz/amdunlock/
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/74364
http://www.ocworkbench.com/2004/guides/unlockbartonwk43/unlockbartonwk43-1.htm

Interesantno, čovek pokrenuo thread, i ne javlja se uopšte...

Poslednja izmena:
ako sam dobro skuzio, covek pita za otkljucavanje multiplikatora na bartonu, l12 mod jeste koristan al sluzi za identifikaciju default fsb-a( sa 133 na 166 i 200 itd).

Truba nego sta... :d . Naravno da se ne javlja, vidis i sam da mu je dosadio barton pa je bilo vreme da mu dodadi i thread....

Ne mogu sad da nadjem taj post, ali neko je spominjao spaljivanje onih mostica sa gornje strane procesora... koristio je adapter od stampaca, posto daje nekih 30-ak V na izlazu (ako me secanje dobro sluzi)... Znam da nisam nesto pomogao, al ko ima vremena nek googla na ovu temu....

Codex je napisao(la):
Truba nego sta... :d . Naravno da se ne javlja, vidis i sam da mu je dosadio barton pa je bilo vreme da mu dodadi i thread....

.... a mozda je i zaboravio da se pozdravi sa nama pre nego shto je sprzio procesor!

jox je napisao(la):
.... a mozda je i zaboravio da se pozdravi sa nama pre nego shto je sprzio procesor!

pre bi rekao da je uspeo otkljucati samo nece da podeli sa nama :d

Po hiljaditi put Barton kao i Athlon XP ako je proizveden posle 42 nedelje 2003. nemoze da se otkljuca.

Evo liste Socket A procesora da li su zakljucani i kako mogu da se otkljucaju:

Duron - Spitfire jezgro Otkljucava se spajanjem L1 mostova pomocu grafitne olovke, lemljenjem ili tecnim srebrom.

Duron - Morgan jezgro Otkljucava se spajanjem L1 mostova pomocu grafitne olovke, lemljenjem ili tecnim srebrom. izuzev modela 1300 koji ja licno nikad nisam uspeo da otkljucam sta god mu radio, ali neki su prijavljivali da moze da se otkljuca.

Duron - Applebred jezgro Ovi procesori su otkljucani do 42. nedelje 2003. Otkljucavaju se kao i Athlon XP procesori (vidi dole)

Athlon - Thunderbird jezgro Otkljucava se spajanjem L1 mostova pomocu grafitne olovke, lemljenjem ili tecnim srebrom. Modeli 1400 su dolazili i otkljucani.

Athlon XP - Palomino Otkljucava se spajanjem L1 mostova lemljenjem ili tecnim srebrom a grafitna olovka vise ne radi posao jer su sirine useka na L1 mostovima sire i otpor koji daju mostovi povezani grafitom nisu dovoljni da bi se procesor otkljucao a takodje u usecima na L1 mostovim postoji kontakt koji onemogucava direktno povezivanje L1 mostova pa se isti pretodno moraju izolovati a za to se najcesce koristio super lepak.

Athlon XP - ThroughBred A, B, Barton, Thorton, Sempron Svi su otkljucani do 42. nedelje 2003. Takozvani HARDLOCKED ili SUPERLOCKED procesori se "otkljucavaju" spajanjem 3. L5 mosta i pretvaranjem u Mobile Athlon procesor i uz pomoc programa CPU MSR se mnozilac menja iz windows_a. Nazalost ovaj nacin otkljucavanja mnozioca ne radi na Nforce i Nforce2 plocama.

Poslednja izmena:
HARDLOCKED ili SUPERLOCKED su proizvedeni posle 42 nedelje 2003 ili sta?

Codex je napisao(la):
HARDLOCKED ili SUPERLOCKED su proizvedeni posle 42 nedelje 2003 ili sta?

Upravo tako, mada je AMD poceo da zakljucava na taj nacin u 39. nedelji ali posle 42. su 100% svi zakljucani na takav nacin da ih nije moguce fizicki otkljucati. A razlog za to je bilo neovlasceno remarkiranje i prodaja bartona 2500+ kao 3200+

Poslednja izmena:
u tom slucaju ce pre biti da je sprzio nego otkljucao :d

Salu na stranu, batali multiplikator, to je bilo nekada interesantno kada se procesori nisu mogli dizati za +60 fsb-a i memorija je izdrzavala svakakva maltretiranja. Pumpaj fsb ako moze, ako ne batali i to! Za koju godinu kada 64-bitni procesori budu imali smisla, kupi pa ce ti biti svakako brzi od bartona.

Poz!

Nazad
Vrh Dno