Šta je novo?

OrionTV (aplikacija)

Izgleda da je aplikacija samo kod mene sporija. Toliko sporija da ide na živce. Kanali se menjaju 5 sekundi, a kad promeniš kanal, onaj dole deo stoji čini mi se pola sata i nikako da se izgubi. Još je i veći nego što je bio. Ne vidim nikakvo poboljšanje, ama baš ničega.

Kod mene se pojavilo ažuriranje za verziju 7.1.0
Brže se kreće kroz aplikaciju, dosta je slična (što je bolje nego da su petljali), epg brz...
Malo sam uz kafu istraživa i...
... ja sada ne umem da izadjem iz aplikacije, osim na dugme home na dačjincu?
Ideš skroz gore gde piše tvoje korisničko ime i kada klikneš imaš opcije promeni korisnika i zatvori aplikaciju.
Izgleda da je aplikacija samo kod mene sporija. Toliko sporija da ide na živce. Kanali se menjaju 5 sekundi, a kad promeniš kanal, onaj dole deo stoji čini mi se pola sata i nikako da se izgubi. Još je i veći nego što je bio. Ne vidim nikakvo poboljšanje, ama baš ničega.
Imaš u podešavanjima posle koliko sekundi želiš da nestane sa ekrana

Kao što jeDekism napisao, po defaultu je namešteno mislim na 15 sekundi. Može da se skrati. Meni i "odloženo" gledanje radi neuporedivo brže.

Ma najgora stvar je kad upišeš broj na daljinskom (tipa 300 za Arenu), čekaš 2 sekunde da se promeni. Ranije je bilo instant. Čemu takva glupa promena? Samo su malo nalickali i to je to. Najavljivano je više od mesec dana kao da ćemo dobiti da igramo PS igre na boxu, a ustvari radi samo sporije i ništa nismo dobili. Nije da sam nešto očekivao, ne mogu da izmisle toplu vodu, ali ako nešto radi, zašto ga dirati?
Pritom je i vreme gašenja aplikacije sa dva sata skraćeno na jedan sat. Koristim daljinski od TV-a za menjanje kanala i pojačavanje i smanjivanje zvuka preko CEC-a... Znate li vi koliko je dosadno na svakih sat vremena stiskati OK jer ono izađe tačno na sredini ekrana?

Ideš skroz gore gde piše tvoje korisničko ime i kada klikneš imaš opcije promeni korisnika i zatvori aplikaciju.
Na poslu sam, kad dođem kući, probaću. U svakom slučaju HVALA!!!
I napokon ima vraćanje programa sa slikom i sekundama... Može da se gleda odakle želite, ne samo od početka.

Ja sam zapazio, kada vratim sadržaj i kad hoću da prebacim kanal, ne daje mi dok se ne vratim na "uživo program". Ja premotam do uživo i opet neće. Jedino rešenje je da izadjem iz aplikacije i ponovo udjem.

Takodje je glupo kada se ukuca neki kanal preko tipke, traje prebacivanje preko 5 sekunde.

Što se tiče prebacivanje napred -nazad, radi instant.

U pitanju je WeB- Os.

Napred-nazad je i bilo instant, ali je bilo instant i kad ukucaš trocifreni broj (jer nema šta više da kucaš), odmah je prebacivalo.
Sad kad otkucaš 300 ili bilo koji trocifreni broj, ono stoji i čeka (ne znam šta?) i tek posle 2-3 sekunde prebaci.

Meni jedino na Sony TV ni na staroj ni u novoj app ne može da se ukuca broj kanala za prebacivanje. Čim se na daljinskom pritisne neki broj odmah izađe iz aplikacije. Mislio sam da će rešiti to u novoj verziji, ali možda nisu ni svesni problema na Sony Google Tv.

Ko ima web os, koja vam je verzija instalirana?

Kod mene verzija koja je poslednji put update imala 28.12.2022.

Je l puca još nekome ova nova aplikacija kad pokuša da vrati unazad? Neupotrebljivo...

Pojavila se nova verzija aplikacije na njihovom sajtu, skinuo sam je i ažurirao ovu staru na Google TV chromecast. Nije velika razlika jedino što sada ne može da se izađe iz aplikacije. Na staroj aplikaciji je u meniju sa strane bila stavka Izlaz ali je sada nema. Pritiskom na dugme Nazad na daljinskom ne može da se izađe iz aplikacije kao na svim ostalim aplikacijama. Jedini način je da se pritisne dugme Home na daljincu.

Da li Orion aplikacija ima za Hisense tv ?

Ima, mora region da bude Srbija doduse... i VIDAA 6 OS...

Koristi li neko od vas OrionTV na Samsung smart televizoru? Kao tizen aplikaciju?

Elem, danas sam uzeo onih probnih 7 dana. Razmatramo da koristimo Orion na duže staze, ali prvo proba.
Na LG televizoru aplikacija radi veoma dobro, bila je isprva slika slabe rezolucije pa sam u podešavanjima podesio na bolji kvalitet i sad je OK.

Ali na Samsung televizoru ne mogu nikako da promenim to podešavanje, tj. da promenim kvalitet slike! Vidim ga, ali jednostavno nijedna komanda ne prihvata da označi ponuđene opcije i da ih uključi! Ne znam da li zvučim konfuzno. Skrolovanje gore-dole radi (tasterima za pravac na daljincu), ali ne mogu da uđem u padajuće menije, da aktiviram i da promenim nijedno podešavanje (može da se promeni samo automatsko prijavljivanje koje nema padajući meni nego ima čekirano on-off). Kao da OK taster (koji radi u svim drugim aplikacijama) ovde ne funkcioniše.

Probao sam sa originalnim daljincem, pa sa daljincem-aplikacijom na telefonu, pa i sa tastaturom i mišem. Svi uređaji su uredno prepoznati od televizora (pojavi se kursor kad koristim miša i BT tastaturu), ali ne radi klik, ne radi ni opcija da mišem označim opciju a da je potvrdim tasterom OK na daljincu, itd.

Nešto prosto kao ulazak u meni i promena opcije ispade nemoguća misija na ovom televizoru i sa ovom aplikacijom!

EDIT: Na slici se ne vide otvoreni padajući meniji, nikako nisam ni uspeo da ih otvorim običnim daljincem.
Ali jesam uspeo da ih otvorim mišem ili tastaturom. Međutim, čak i kad se vide ponuđene vrednosti, ne mogu nikako da se selektuju.
Rešenje je pozvati Orion i oni onda uključe manuelno HD signal.

Da li Orion tv aplikacija automatski pušta HD kanale ili moram da zovem podršku? Probao bih prepaid varijantu.

Da li još neko ima problem da sa novijim verzijama aplikacije ne može da se kreće isključivo kroz kanale koji se nalaze u okviru određene kategorije (npr. omiljeni kanali), već je kretanje isključivo uvek kroz sve kanale bez obzira na to koja kategorija se izabere? Pre je ovo radilo kako treba i dosta sam se oslanjao na tu funkcionalnost. Postpaid sam korisnik, koristim aplikaciju bez LAKI uređaja preuzetu sa Google Play-a.

Da li je kvalitet slike na orion tv aplikaciji (prepaid varijanta) HD ? Probao sam besplatnu verziju i kvalitet slike je bio očajan.

I kod mene je slika očajna (razmenjen nalog). Ima opcija u podesavanjivama slike i kada stavim najvisi, napise mi istekla mi sesija i vrati na pocetak i opet ocajna slika.
Ima li neko rešenje?

Posto mi istice UO od 24 meseca za Orion aplikaciju da li nude neke pogodnosti za nastavak dalje saradnje?

Ja ih pozvao, ponudili opet 50% na dve godine, tj. 900 dinara mesecno.
Naravno da sam prihvatio.

Jesu li Cinestar filmski kanali u HD- u? Može li neko ko koristi orion tv da mi odgovori? Hvala unapred.

U drugim zemljama se uveliko govori o 4k kanalima a mi u 2025. razmisljamo da li su neki kanali u hd-u.

Nazad
Vrh Dno