Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Tako je. Launcher ima opciju da s fleške doda i wallpaper koji može da se postavi kao pozadina ili kao screensaver (može i više njih koje se smjenjuju). Ima i opcija preko mreže ali nisam probao.

Orion aplikacija na lg tv. Imam problem sa vremenom, npr vreme je oko 8 sati unazad. Odmah i epg nije dobar i neke emisije koje su u tom periodu ne mogu da vracam. Ne mogu da nadjem kako da popravim vreme. Evo, trenutno 11:55

Prilozi

• 17412032652284533627420779713008.jpg
    17412032652284533627420779713008.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 32
Pogledaj u podesavanjima televizora koju vremensku zonu imas podesenu?

Nije, to je sve ok. Na telefonu ok, na drugom tv sve ok. Videcu da reinstaliram aplikaciju

Kakva su iskustva sa koristenjem Hybrid PremiumWIFI ili kako se već zove u Sremskoj Mitrovici? Tražio sam alternativu za lokaciju bez optike, jedino mi se Orion odmah javio. Ovi što nude pakete ne znaju gde je repetitor.
Da li su brzine stvarno takve i kakvo je situacija sa signalom kod padavina (sneg, kiša..).

Ja sam uveo čim su krenuli sa uslugom. U početku brzina je bila ok. Paket 650/150 brzina downloada 450-600, upload uvek 150. Udaljen sam oko 800m od predajnika. Vremenske prilike ne utiču mnogo na brzinu. Po najvećem pljusku brzina nije bila ispod 400. Imaju 5 predajnika i mislim da je ceo grad pokriven sa signalom.
E, sad ono sto je problem je sto svaki od tih predajnika ima kapacitet 1Gb/s i to se deli na sve korisnike. Pošto su priključili velik broj korisnika trenutno brzina je jako loša. Ujutro oko 7h download do 160-170, posle podne i uveče 60-70. Navodno ovih dana treba da puste 10Gb po predajniku, ali to su rekli da će biti oko nove godine pa ništa.
U svakom slučaju bolje od ADSL ako ti je to jedina opcija.

Ja sam uveo čim su krenuli sa uslugom. U početku brzina je bila ok. Paket 650/150 brzina downloada 450-600, upload uvek 150. Udaljen sam oko 800m od predajnika. Vremenske prilike ne utiču mnogo na brzinu. Po najvećem pljusku brzina nije bila ispod 400. Imaju 5 predajnika i mislim da je ceo grad pokriven sa signalom.
E, sad ono sto je problem je sto svaki od tih predajnika ima kapacitet 1Gb/s i to se deli na sve korisnike. Pošto su priključili velik broj korisnika trenutno brzina je jako loša. Ujutro oko 7h download do 160-170, posle podne i uveče 60-70. Navodno ovih dana treba da puste 10Gb po predajniku, ali to su rekli da će biti oko nove godine pa ništa.
U svakom slučaju bolje od ADSL ako ti je to jedina opcija.
Izvini jel to u pitanju wifi internet, što donesu antenu i postave ili kako?

Nije klasičan wifi, ali ide preko antene na krovu. Oni zovu light GPON . Brzine su do 650Mb i svarno radi ok, ako nema prevelik broj korisnika, odnosno veći nego što su mogućnosti predajnika.

Nije klasičan wifi, ali ide preko antene na krovu. Oni zovu light GPON . Brzine su do 650Mb i svarno radi ok, ako nema prevelik broj korisnika, odnosno veći nego što su mogućnosti predajnika.
Kakve su solucije kada je leto kada grmi, jel poželjno obavezno gašenje isključivanje? Pitam jer mi se uskoro bliži životna prekretnica, seoba, pa se na vreme raspitujem da znam da li da čuvam vdsl ili da uzimam taj wifi internet kako ga nazivaju. S obzirom da koristim samo orion TV deluju mi pristojno sada pozitivna sredina.

Ja nikad ne isključujem, i radio je net normalno i pri priličnom nevremenu. Samo vodi računa da dobro pričvrste antenu, pošto vidim da svakako postavljaju.

Cale presao sa mts na orion i slika na Tv mu je neuporedivo losijeg kvaliteta, nekako zamuljana, kao da je svaki kanal SD, iako sam gledao i HD kanale. Zvao korisnicki, sve je podeseno kako treba. Na STB proverio sve setingse, sve na max. Da li je moguce da je njihova slika losija od ostalih, a prvenstveno MTS?

Jeste, lošija je. Slabiji je bitrate definitivno, iako nisam merio, ali se golim okom vidi razlika.

Ja imam EON na Smart aplikaciju i Orion box predzadnji model i da budem iskren, nemam takav utisak, naprotiv. Postoje razlike u nekim detaljima slike, ali na kvalitet prikaza, nemam nikakvih zamerki

Cale presao sa mts na orion i slika na Tv mu je neuporedivo losijeg kvaliteta, nekako zamuljana, kao da je svaki kanal SD, iako sam gledao i HD kanale. Zvao korisnicki, sve je podeseno kako treba. Na STB proverio sve setingse, sve na max. Da li je moguce da je njihova slika losija od ostalih, a prvenstveno MTS?
Jel koristiš orionov stb?

Da Orionov STB koristi njihov launcher i u tom sklopu aplikaciju koja emituje u SD formatu, u HD formatu emituje svega nekih 5 kanala. Ukoliko skineš aplikaciju sa orion sajta i instaliraš na stb, u tom slučaju gubiš jedan slot, imaćeš kanale u HD-u. Pre dva dana upoznao njihove u tehničkoj službi i sad zavisi do njihovog programera kada će ažurirati launcher s obzirom da treba skinuti skype jer ga uskoro neće biti.

Postovani, obnovio ugovor sa orionom, uzeo njihov paket od 2,5 Gb, oprema koristim koju sam imao tj: njihov HG8245Q2 ruter, planiram uzeti nivu PCI karticu od 3 Gb, ali da li oni menjaju rutetere posto ovaj njihov izvlaci po portu 1 Gb, da li imaju nesto "skuplje" koji daje preko toga?

Osim ako ti ne treba za neke druge stvari koje radiš u LAN-u nemoj džabe da trošiš pare. Pošto od Oriona nećeš dobiti opremu koja omogućava više od 1 Gbps po portu / po uređaju sve dok ne platiš za 10 Gbps paket.
A stvarno su smešni malo i logike nema, da na stb uređaju ne ažuriraju launcher i njegovu aplikaciju za tv, slika u SD, a dele uređaj ljudima. A na solo aplikaciji bolja slika. 💻💻💻

Jel igras neke online igre?
Jel dobar ping i mozda jos vaznije da li je stabilan?

Ne igram, klinci igraju PS online, ali to stvarno ne znam kako funkcioniše, uglavnom ne žale se.
Što se tiče stabilnosti, to je ok, nema prekida.
Inače koliko znam ova usluga je moguća samo u Sremskoj Mitrovici i Pančevu, ako nisu u međuvremenu dodali još neki grad.

Nazad
Vrh Dno