- Učlanjen(a)
- 29.02.2024
- Poena
- 95
Skineš na kompu, prebaciš na usb i bocneš usb u box i instaliraš 🥰☕💅Šta znači "sideload"? Može li kratko uputstvo ili neki tutorial ako negde ima? Hvala.![]()
Skineš na kompu, prebaciš na usb i bocneš usb u box i instaliraš 🥰☕💅Šta znači "sideload"? Može li kratko uputstvo ili neki tutorial ako negde ima? Hvala.![]()
Izvini jel to u pitanju wifi internet, što donesu antenu i postave ili kako?Ja sam uveo čim su krenuli sa uslugom. U početku brzina je bila ok. Paket 650/150 brzina downloada 450-600, upload uvek 150. Udaljen sam oko 800m od predajnika. Vremenske prilike ne utiču mnogo na brzinu. Po najvećem pljusku brzina nije bila ispod 400. Imaju 5 predajnika i mislim da je ceo grad pokriven sa signalom.
E, sad ono sto je problem je sto svaki od tih predajnika ima kapacitet 1Gb/s i to se deli na sve korisnike. Pošto su priključili velik broj korisnika trenutno brzina je jako loša. Ujutro oko 7h download do 160-170, posle podne i uveče 60-70. Navodno ovih dana treba da puste 10Gb po predajniku, ali to su rekli da će biti oko nove godine pa ništa.
U svakom slučaju bolje od ADSL ako ti je to jedina opcija.
Kakve su solucije kada je leto kada grmi, jel poželjno obavezno gašenje isključivanje? Pitam jer mi se uskoro bliži životna prekretnica, seoba, pa se na vreme raspitujem da znam da li da čuvam vdsl ili da uzimam taj wifi internet kako ga nazivaju. S obzirom da koristim samo orion TV deluju mi pristojno sada pozitivna sredina.Nije klasičan wifi, ali ide preko antene na krovu. Oni zovu light GPON . Brzine su do 650Mb i svarno radi ok, ako nema prevelik broj korisnika, odnosno veći nego što su mogućnosti predajnika.
Jel koristiš orionov stb?Cale presao sa mts na orion i slika na Tv mu je neuporedivo losijeg kvaliteta, nekako zamuljana, kao da je svaki kanal SD, iako sam gledao i HD kanale. Zvao korisnicki, sve je podeseno kako treba. Na STB proverio sve setingse, sve na max. Da li je moguce da je njihova slika losija od ostalih, a prvenstveno MTS?
Pa druže ima jer njihov launcher ima skajpKakve veze ima Skajp sa orionom?
Osim ako ti ne treba za neke druge stvari koje radiš u LAN-u nemoj džabe da trošiš pare. Pošto od Oriona nećeš dobiti opremu koja omogućava više od 1 Gbps po portu / po uređaju sve dok ne platiš za 10 Gbps paket.planiram uzeti nivu PCI karticu od 3 Gb
A stvarno su smešni malo i logike nema, da na stb uređaju ne ažuriraju launcher i njegovu aplikaciju za tv, slika u SD, a dele uređaj ljudima. A na solo aplikaciji bolja slika. 💻💻💻Osim ako ti ne treba za neke druge stvari koje radiš u LAN-u nemoj džabe da trošiš pare. Pošto od Oriona nećeš dobiti opremu koja omogućava više od 1 Gbps po portu / po uređaju sve dok ne platiš za 10 Gbps paket.
A kako možemo da skinemo solo aplikaciju?A stvarno su smešni malo i logike nema, da na stb uređaju ne ažuriraju launcher i njegovu aplikaciju za tv, slika u SD, a dele uređaj ljudima. A na solo aplikaciji bolja slika. 💻💻💻
Pa na sajtu oriona ima druže da se skine apk fajl, prebaciš na usb, zatim usb bocneš u stb i pokreneš instalaciju.A kako možemo da skinemo solo aplikaciju?
Kako samo 5? Kojih 5?Da Orionov STB koristi njihov launcher i u tom sklopu aplikaciju koja emituje u SD formatu, u HD formatu emituje svega nekih 5 kanala...
Jel igras neke online igre?Nije klasičan wifi, ali ide preko antene na krovu. Oni zovu light GPON . Brzine su do 650Mb i svarno radi ok, ako nema prevelik broj korisnika, odnosno veći nego što su mogućnosti predajnika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari