Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Możda postoji SFP+ XGPON modul koji je kompatibilan sa Orion XGPON mrežom, ali koji konkretno... Srećno u potrazi.

Я спрашивал об этом, и это невозможно. Вы можете сделать это, если у вас есть несколько IP-адресов на стороне WAN, но поскольку вы получаете только один, вы ничего не можете сделать. Вы можете попытаться найти ONT на 10 Гбит/с, совместимый с их OLT, а затем скопировать данные со своего ONT на новый, но не так-то просто определить, что с чем совместимо.
Да, читао сам о ONT, и само сам се питао да ли неко зна модел погодан за Орион. Бојим се да мој српски није довољно добар да објасним да желим директно да повежем оптичко влакно са рутером. Прочитао сам чланак да можете купити ONU модул, али да бисте га повезали на мрежу провајдера морате барем имати приступ подешавањима тренутног рутера да бисте копирали серијски број и лозинку. Али ја чак немам приступ веб интерфејсу рутера. Питам се како то раде за комерцијалне организације које могу да испоруче њихову оптичку опрему. Могуће је да им се откривају параметри ONT-а. Изгледа да ћу морати да узмем тарифу за 1 Гбит/c и пребацим њихов рутер у режим моста. Реци ми, ако је неко ово урадио, коју врсту везе PPPOE? Такође планирам да купим статичку адресу како бих се могао лако повезати са рутером споља без икаквих NAT.

Ne daju pppoe parametre, već se preko dhcp dobija javna IP adresa na tvom ruteru. I statička adresa ti možda nije potrebna, jer je i dinamička javna. Onda možeš koristiti neki dynamic dns servis da pristupiš mreži spolja.

kako ste vi dosli do informacija da li ce da vam bude "prava optika" ili izvlace "hybrid" (ex-gpon light)? Zena s kojom smo pricali se ili pravi blesava ili nema pojma ili oni nemaju pojma dok ne dodje install ekipa na teren?

Ok treba mi savet kako da raskinem ugovor.

Već 9 dana čekam da se prenese internet i televizija sa jedne adrese na drugu.

Od prošle srede do ponedeljka sam 3x zvao, onda svaki dan do danas. Do srede mi nisu ni rekli da je u "prenos u toku", ali svaki sledeći put kada sam pozvao su rekli okej evo SADA ćemo staviti da bude "urgentno". Fora je to što su mi prvi put rekli prošle nedelje

Kada sam uvodio internet, uveli su ga za jedan dan. Kada želim da prenesem internet, 9 dana ih nema, 9 dana smo bez televizije i interneta, a rekli su mi prošle srede da će doći do kraja one tamo nedelje.

Isto tako, plaćao sam paket 3000din, preko gigabit down, oko giga up i tako to. Sada za prenos na mestu gde hoću da bude prenešeno mi nude 30mbit za istu cenu. A TV kvalitet u zavisnosti od konekcije. Isto tako, "Gospodin iz Beograda" mi je rekao, da ja plaćam paket u odnosu na listu programa koja mi se nudi, a ne na u odnosu brzinu neta koju sam izabrao. Mislim šta koj *****?!?!?

Kako da raskinem ugovor? Imam još 19 meseci, navodno su me i tu *****ali, jer sam potpisao na 2 godine i tako mi je rekao agent kao i ljudi koji su došli da uvode, a sada kada sam zvao mi kažu da sam potpisao ugovor na 31. mesec. Odakle broj 31 meni stvarno nije jasno. Druga adresa na kojoj bih mogao da prebacim, ne mogu jer nemaju pokrivenost.

Kao što rekoh, treba mi savet, jer hoću sutra da odem da im polupam sve koliko su bezobrazni.

Da li si pročitao Ugovor pre nego što si ga potpisao?

Ja sam se jedno dogovorio sa agentom, a drugo je pisalo u ugovoru i zato sam ga vraćao dva puta, dok nisu poslali ugovor koji je bio u redu.

@Wahad
Ugovorna obaveza na više od 24 meseca bi trebalo da je protivzakonita. Pitaj na temi za zaštitu potrošača, ali da bi dobio neki smislen odgovor, moraš da napišeš šta si tačno potpisao.

Oni to poturaju kome stignu. Daju ti X meseci za dzabe a onda ti u ugovoru pise X+24 kao duzina trajanja.

ja sam rado potpisao ugovor na 30 meseci i to mi savrseno odgovara
Prvi put cujem za 31. mesec

Cak ni tih 31 mesec ne predstavljaju toliki problem koliko "imacete 30mbit na adresi i ne mozemo da garantujemo kvalitet TV signala", "cena paketa ne zavisi od brzine interneta vec po broju TV kanala" (nemam ni jedan premium kanal btw) i "stavljeno je da je prenos urgentan aada (pet puta od pocetka) ocekujte poziv, kolega ce vam se javiti danas/sutra""

@Wahad
Uvek možeš da raskineš ugovor tako što ćeš platiti benefite koje si imao do sada ili pretplate do kraja UO, šta ti više odgovara.
Mislim da je sredinom 2023 (nisam siguran) uvedeno pravilo da UO ne može da bude duža od 24 meseca. Ako si sklopio posle toga ugovor je ništavan.
Sa druge strane, nije operater kriv za tvoju selidbu, treba i njih shvatiti, nijedan operater nema 100% pokrivenosti Srbije

Cak ni tih 31 mesec ne predstavljaju toliki problem koliko "imacete 30mbit na adresi i ne mozemo da garantujemo kvalitet TV signala", "cena paketa ne zavisi od brzine interneta vec po broju TV kanala" (nemam ni jedan premium kanal btw) i "stavljeno je da je prenos urgentan aada (pet puta od pocetka) ocekujte poziv, kolega ce vam se javiti danas/sutra""

Posaljes lepo prigovor Ratelu, onda oni kontaktiraju Orion i neko resenje/kompromis ce se pronaci vec.

@Wahad
Uvek možeš da raskineš ugovor tako što ćeš platiti benefite koje si imao do sada ili pretplate do kraja UO, šta ti više odgovara.
Mislim da je sredinom 2023 (nisam siguran) uvedeno pravilo da UO ne može da bude duža od 24 meseca. Ako si sklopio posle toga ugovor je ništavan.
Sa druge strane, nije operater kriv za tvoju selidbu, treba i njih shvatiti, nijedan operater nema 100% pokrivenosti Srbije
Mart 2024

Konacno sam uspeo da izboxujem noviji ovaj box.
Otkrio sam Ameriku i toplu vodu, aplikacija koja je na ovom stb-u i koju Orion aktivira emituje sliku u slabijem kvalitetu SD, dok aplikacija apk fajl koji se skida sa sajta je najbolja nema bagova i emituje u HD određene kanale. Na stb-u kada sa uđe u sekciji EPG i kada se skroluje na HD kanale ima samo 4 ili 5 kanala. Na aplikaciji sa njihovog sajta isto to i ima čitava lista HD kanala.

Otkrio sam Ameriku i toplu vodu, aplikacija koja je na ovom stb-u i koju Orion aktivira emituje sliku u slabijem kvalitetu SD, dok aplikacija apk fajl koji se skida sa sajta je najbolja nema bagova i emituje u HD određene kanale. Na stb-u kada sa uđe u sekciji EPG i kada se skroluje na HD kanale ima samo 4 ili 5 kanala. Na aplikaciji sa njihovog sajta isto to i ima čitava lista HD kanala.
A gde si našao apk aplikaciju, to je za smart tv?

Ova?

Piše preuzmi direktno

A jel neko provalio kako da aplikacije koje sam naknadno instalirao putem Google Play-a budu vidljive i na početnom ekranu gde su izlistane sve druge aplikacije?

A jel neko provalio kako da aplikacije koje sam naknadno instalirao putem Google Play-a budu vidljive i na početnom ekranu gde su izlistane sve druge aplikacije?
Flauncher, ako baš želiš da ih vidiš. On je dobar jer pokazuje i aplikacije koje su za telefon i koje su baš za TV. Možeš da pokreneš i iz menia aplikacije tamo gde ti pokazuje šta si instalirao. Svi operateri zeznu box uređaje kad im stavljaju svoje launchere.

Meni je ovaj daleko najbolji TV launcher, njega koristim na Lakiju: https://app.emotn.com/ui/
Mora sideload APK jer nije na prodavnici, ali odlično radi i ima super opcije.

Par detalja:
  • klik na Home na daljinskom vodi na Emotn UI, čak i ako otvoriš Orionov
  • može da se uđe u sistemske aplikacije iz UIja, čak i u Android settings, iako je tamo sve polu aktivno
  • ima custom wallpaper i screensaver, uz mogućnost uploada sopstvenih slika
  • ima sopstveni Weather widget koji super izgleda

Nazad
Vrh Dno