Upravo sam ažurirao app na Laki box-u, dok na google play još uvek nema promenaŠta bi sa novom Orion TV aplikacijom za koju je rečeno da ćemo svi dobiti do kraja septembra?
Upravo sam ažurirao app na Laki box-u, dok na google play još uvek nema promenaŠta bi sa novom Orion TV aplikacijom za koju je rečeno da ćemo svi dobiti do kraja septembra?
Pomerili do kraja oktobra.. Bice dobro ako i to ispostuju. Kakvi su generalno utisci za novu aplikaciju? Da li konacno moze da se menja redosled kanala i da se napravi nova lista a da to ukljucuje i promenu broja kanala?Šta bi sa novom Orion TV aplikacijom za koju je rečeno da ćemo svi dobiti do kraja septembra?
2 laki boxa i jedan android box, ni na jednom nemam novu app"stigla",od tri uredjaja na jedan mogu instalirati,a ostala dva ne
Nisam dobijao ažuriranja ni na jednom uređaju u neko skorije vreme. Na laki box verzija 6.3.0, na android boxu 5.4.1 , mada sad vidim na sajtu play store piše ažurirano juče (a nekim čudom ista verzija u pitanju 5.4.1), dok u samom play store android boxa piše 15.april, videću ako ima apk online, a za laki box ništaUpravo sam ažurirao app na Laki box-u, dok na google play još uvek nema promena
Nadajmo se. Ovo i mene zanima, vidim samo screenshot-ove u play storePomerili do kraja oktobra.. Bice dobro ako i to ispostuju. Kakvi su generalno utisci za novu aplikaciju? Da li konacno moze da se menja redosled kanala i da se napravi nova lista a da to ukljucuje i promenu broja kanala?
Merio danas na novom laptopu mislim da ima WiFi 6 karticu unutra@fatza ako uzmeš 4.5/1Gbps, dobićeš njihov XGPON AIO WIFI 6 ruter.
Taj ONT/ruter ima:
4x1Gb ethernet (940/940Mbps realno)
1x Wifi 6 - ~800Mbps teoretski maksimum.
U zbiru imaš: 4x940 + 800 = 3760 + 800 = 4560Mbps, odnosno 4.5Gbps. Baš zato je 4.5Gbps a ne 5Gbps paket - da bi mogli da se opravdaju Ratelu.
U principu sa 1.5Gbps paketom imaš 940/500Mbps na jednom LAN portu ili do 800/500Mbps na wifi-ju.
Na 4.5Gbps paketu na jednom LAN portu imaš 940/940Mbps odnosno do 800/800Mbps na Wifi-ju (u idealnim uslovima).
Jedino uz premium 10/2Gbps paketom imaš ruter sa jednim 10Gb ethernet portom.
Ako prelaziš sa SN kabla na Orion optiku internetom ćeš biti oduševljen, pa makar imao "samo" 940Mbps.
Čekaj svi ostali operateri (mts, yettel..) što je i očekivano kad reklamiraju brzinu npr 200/100 korisnik ima 200/100 (1-2%manje) na svakom portu (wifi me ne zanima) što znači da se orion služi prevarama i obmanjuje korisnike da imaju net navedenim brzinama (4.5/1Gbps, 1.5Gbps)??@fatza ako uzmeš 4.5/1Gbps, dobićeš njihov XGPON AIO WIFI 6 ruter.
Taj ONT/ruter ima:
4x1Gb ethernet (940/940Mbps realno)
1x Wifi 6 - ~800Mbps teoretski maksimum.
U zbiru imaš: 4x940 + 800 = 3760 + 800 = 4560Mbps, odnosno 4.5Gbps. Baš zato je 4.5Gbps a ne 5Gbps paket - da bi mogli da se opravdaju Ratelu.
U principu sa 1.5Gbps paketom imaš 940/500Mbps na jednom LAN portu ili do 800/500Mbps na wifi-ju.
Na 4.5Gbps paketu na jednom LAN portu imaš 940/940Mbps odnosno do 800/800Mbps na Wifi-ju (u idealnim uslovima).
Jedino uz premium 10/2Gbps paketom imaš ruter sa jednim 10Gb ethernet portom.
Ako prelaziš sa SN kabla na Orion optiku internetom ćeš biti oduševljen, pa makar imao "samo" 940Mbps.
Ne treba meni 4.5 gbps, ali ako tako reklamiraju to se zove prevara. Manje više što po zakonu nebi smeli to da rade (ali pošto kod nas nema zakona tako može) bitnije mi je da ja mrzim takve i to mi govori da sa njima nebi trebalo da imam posla, slagali u startu šta će sve da slažu i urade kad te vežu ugovorom? Inače vidiš iz mog pitanja da sam kod dugih opratera naveo brzinu 200/100 i razlog je što ja imam tu brzinu i to mi je trenutno dosta, nego se razmišljam o prelasku na drugog operatera pa skupljam informacije ko je kakav.To ti je isto kao kad kupiš kola koja su izgravirana na 240, a na 160 misliš da će da se zapale i onda kažeš ovi me prevarili, ova kola ne idu 240...
Kapiram ja vas kojima treba 4.5 gbps, ne kapiram zašto, ali vas razumem, ali imajte malo obzira da je to Orion i da ovo nije Amerika.
izvoli ^_^ https://oriontelekom.rs/gigant-premium-internet/ ako hoces 10gbps onda moras da uzmes premium paketČekaj svi ostali operateri (mts, yettel..) što je i očekivano kad reklamiraju brzinu npr 200/100 korisnik ima 200/100 (1-2%manje) na svakom portu (wifi me ne zanima) što znači da se orion služi prevarama i obmanjuje korisnike da imaju net navedenim brzinama (4.5/1Gbps, 1.5Gbps)??
I ako zanemarimo te prevare mene zanima kako su korisnici zadovoljni orionom, usluga, stabilnost neta, tehnička podrška...??
Imam mts, yettel, supernovu, sbb i orion (ne znam da li postoji još neko u N.S.-u), ali sve njih mogu dobiti.@mua dib da li imas jos neku alternativu osim Oriona?
Jer ako imas samo Supernovu i Orion, onda predji na Orion.
Orion je uglavnom za izbegavanje (bolje da ne citas temu) ali u ovom slucaju ti je najbolji izbor.
Čekaj svi ostali operateri (mts, yettel..) što je i očekivano kad reklamiraju brzinu npr 200/100 korisnik ima 200/100 (1-2%manje) na svakom portu (wifi me ne zanima) što znači da se orion služi prevarama i obmanjuje korisnike da imaju net navedenim brzinama (4.5/1Gbps, 1.5Gbps)??
I ako zanemarimo te prevare mene zanima kako su korisnici zadovoljni orionom, usluga, stabilnost neta, tehnička podrška...??
Čekaj svi ostali operateri (mts, yettel..) što je i očekivano kad reklamiraju brzinu npr 200/100 korisnik ima 200/100 (1-2%manje) na svakom portu (wifi me ne zanima) što znači da se orion služi prevarama i obmanjuje korisnike da imaju net navedenim brzinama (4.5/1Gbps, 1.5Gbps)??
ako ne uzmes biz paket od 10giga dobijas ruter koji po portu ne moze brze od 1gb tako da nemoj nista da kupujes, neces izvuci po uredjaju brze. citaj gore vrtimo u krug pricu da je to u zbiru brzina.Ja sam uveo Orion pre par dana i dobio gratis na 18meseci posle placam 12 meseci punu cenu.
Sada ja sam trazio da mi daju paket Dual gde je net do 4,5GB/s.Posle 18 meseci cu placati 5300 ali mi je mnogo bolje nego SN koju sam imao na kojoj sam imao jedva 200/15
E sada hocu da uzmem lan karticu 2,5GB/s da bih izvukao bar nesto jer kartice od 10GB/s su preskupe.Da li njih moram da pozovem i da im kazem da sam uzeo karticu od 2,5GB/s i da mi puste toliku brzinu?
Ja kada sam pitao montera on kaze javi se korisnickoj sluzbi pa ce ti oni reci sta i kako..Jer meni je Gigabit na lanu, pa reko ako uzmem karticu od 2,5GB da ih obavestim da mi puste vecu brzinu.Ali u svakom slucaju pozvacu ih i pitati da li moze veca brzina jer kad vec uzeh paket od 4,5GB bar pola da iskoristim.Ovo je model modema sto sam dobio HN8546X6ako ne uzmes biz paket od 10giga dobijas ruter koji po portu ne moze brze od 1gb tako da nemoj nista da kupujes, neces izvuci po uredjaju brze. citaj gore vrtimo u krug pricu da je to u zbiru brzina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari