Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Molim za pomoc. Pre par dana su me prebacili na 1000/200 paket, preko kabla izvlacim 940/195 sto je ok, medjutim na 5GHz Wifi nece preko 620 mbps. Pretpostavljam da je do Eltex ONT-a. Da li tu mogu da pomognu neke drugacije postavke ili mu je to jednostavno limit?

U slucaju da ne moze koji biste mi drugi ruter preporucili do 100e, bitno mi je da ima jak wifi signal i da naravno izvlaci punu brzinu kako preko kabla, tako i preko wifi mreze. Pretpostavljan da Eltex mora da ide u bridge mod? Rado bih to zaobisao ako je moguce.

Hvala unapred na odgovorima.

Mislim da ti nema spasa, mozda sa nekom mesh mrezom koja pokriva ceo stan. Odlika 5GHz wifi-a je velika brzina ali ona drasticno opada sto si dalje od rutera ili ako se pojavi neka prepreka.. ja na moja oba rutera ne mogu da izvucem ni 500mbps osim ako ne stanem na metar od njih..

Sto si dalje od rutera to je net sporiji :)

@Scyter Ne možeš da imaš gigabit na WiFi osim ako ne uzmeš neki ruter sa 3x3 MIMO VHT160 i naravno mora klijentski uređaj (laptop, telefon) da podržava i MIMO i VHT160. Imaš detaljno objašnjeno na mom sajtu.

Pozdrav svima, upravo sam čitajući ovu temu saznao za novi 1000/100 optički paket, jer gospoda ništa nisu stavili na website. UO mi ističe u Avgustu i rekoh - da pozovem. Trenutno imam 500/50 za koji plaćam 2300din. (promocija). Gospođica mi ponudi 2.5GB za 3000, ja rekoh radije bih ovaj od 1000/100, ''..ali to je za nove korisnike, novi paketi...''Pa ja sam jedan od prvih korisnika u okolini, valjda bi trebalo da imam neke beneficije...'' Ostalo je na tome da će da proveri pa da mi javi. Stvarno je nefer da ja plaćam 500/50 2300din a neko 1000/100 600din jeftinije pa još 6 meseci džabe jer je ''nov korisnik''. Svaka čast svima ali bi ipak trebalo da postoji fer ponuda za sve.
Gospoođica je takođe rekla da ''možda'' mogu da mi omoguće 1000/100 za ovih 2300 što sada plaćam, nije ni to u redu, na osnovu čega do Avgusta ja moram da dajem 600din više od ''novog'' korisnika, stvarno bez veze, prave se blesavi.
Ma to ti govore zato sto placas vise i naravno da im ne ide u prilog da placas manje. Meni je ostalo jos godinu dana ugovora, rekli su mi da mogu da predjem na 500 i na 1000 odmah ako hocu i da potpisem nov ugovor na 24 meseca. Trenutno sam na 100

Pozdrav svima, zna li se šta je sa Orion Ring+ aplikacijom? Prvo nije radila, a onda je nestala sa Play prodavnice. Zovem korisnički, kažu da uputim pitanje mejlom, a tamo muk :)

Pozdrav svima, zna li se šta je sa Orion Ring+ aplikacijom? Prvo nije radila, a onda je nestala sa Play prodavnice. Zovem korisnički, kažu da uputim pitanje mejlom, a tamo muk :)
Ne radi kako treba već neko vreme, mislim i više od godinu dana. Izbacili su update u novembru 2020 ali problemi su ostali. Meni je još uvek instalirana u telefonu pa nisam primetio da je nema više na Play prodavnici.
Da bi aplikacija radila moram da obrišem cache i data i ponovo prodjem proces aktiviranja aplikacije. Nakon toga aplikacija bi radila neko vreme, ali je bilo problema sa pozizivanjem određenih destinacija, fiksni van orion nije mogao da se poziva, mobilni može..... posle par sati apliakcija puca i pojavljuje se greška "Number cannot be registered"
Na mailove vezane za Ring aplikaicju ne odgovaraju.

Već mesec dana kako su razvukli vertikalu u zgradi, koliko im obično treba dok krenu da priključuju prve korisnike?

Meni su juče bili da nude optiku a da nisu uveli optiku u zgradu uopšte. U pitanju je Niš.
Inače nisam pratio tržište neko vreme i kad videh pakete i akciju od 12 meseci gratis ostao sam u šoku. Ko bi reko da ću imati mogućnost da uzmem giga net tv i fiksni za 3150din.. I na sve to 12 meseci gratis, Nestvarno.

Verovatno ispituju zainteresovanost pa će da krenu u uvođenje mreže

Probao sam mesec dana Orion aplikaciju na smart tv i tu kanali nisu fhd, maksimalno 720p. Interesuje me kakva je slika korisnicima na optici. Da li je uporediva sa mts-om i sbb-om ili je to ovo što sam imao u probnom periodu?

Meni ostalo jos nekih 8-9 meseci do kraja ugovora 1000/100 za 3000 din. Ima li sanse da dobijem 1000/200 za tih 1750 ili da ne trosim zivce, jako su mi potroseni poslednjih par nedelja svakako :)

Kod mene bio promoter i nudio mi wifi za 1250 din. sa brzinom od 30mbs. A zvanično mi nudili tu mogućnost za 1800 din. Ako neko koristi tako njihov internet šta osim antene na krovu oni postavljaju, verovatno i tu ide ruter ali na taj ruter dali se mogu klasićno povezati i drugi ruteri kao pojačivači? I koja brzina bude kasnije prilikom korišćenja. Sada koristim adsl i 10 mbs.

Meni ostalo jos nekih 8-9 meseci do kraja ugovora 1000/100 za 3000 din. Ima li sanse da dobijem 1000/200 za tih 1750 ili da ne trosim zivce, jako su mi potroseni poslednjih par nedelja svakako :)
Ne verujem, ponudiće ti 2500/500 za 3000 din uz novi ugovor od 24m. Kad sam bio rekli su ne može da se raskida UO za prelazak na jeftiniji paket.
Ja sam imao 200/20 za 1699 din, nisam mogao da pređem na 500/100 za 1550, ali sam prešao na 1000/200 za 1750 din uz novi ugovor.

U ovoj akciji sada, najviše su profitirali oni koji su bili na nižim/jeftinijim paketima, a najlošije prolaze oni sa skupljim paketima.

@Ninoslav nema sansi, ne mogu da ti daju da predjes na jeftiniji paket od onog koji sad placas. Nesto su meni bili u fazonu da sam u poslednjih 6m pa bi i moglo nesto, al posto sam imao 12m onda sam potpisao novi i skuplji ugovor (i *****o se)

Cekaj, ne moze na jeftiniji paket ranije ili vise nikada? Kad istekne ovaj imam valjda pravo na taj za 1750

Dok si pod ugovorom ne moze, u poslednjih 6m mozda i izboris, a posle toga nemaju osnova da te odbiju

Pozdrav,ako vam nije teško i ne mrzi vas jako me zanima da mi odgovarite ..
Želela bih postati nov korisnik i uvrsti neki paket e sad nemam fixni,nas smo troje u kući vide koristimo wifi nego net na kompjuteru i TV e sad zanima me ima li ko da mi prostim rečima odg valja li ovo za te potrebe ili ne..
Post automatically merged:

Pozdrav,ako vam nije teško i ne mrzi vas jako me zanima da mi odgovarite ..
Želela bih postati nov korisnik i uvesti neki paket e sad nemam fixni,nas smo troje u kući više koristimo wifi nego net na kompjuteru i TV e sad zanima me ima li ko da mi prostim rečima odg valja li ovo za te potrebe ili ne..

Koji ti paket nude?

Svi postojecu korisnici koji imaju neki ugovor dobijaju povecanje/dupliranje brzine ali i povecanje cene, u tvom slucaju 150 din
https://oriontelekom.rs/obavestenje-gpon-povecanje-brzine/
Odlican marketing, niko ne prica o vecim cenama. Ovo bi moglo da bude promena ugovora sa njihove strane, i osnov za raskid. Obavestenje postavljeno na sajtu pre 20 dana. Za 10 dana smatracete se obavestenim.
Ti ces npr. dobiti 2 Gbit na opremi koja ne moze da ostvari te brzine. Nisam video da je neko pisao da nude opremu sa 2.5/5/10Gb portovima?

Meni su slepci rekli da ovo nece biti automatski primenjeno ako ne potpisem novi ugovor (i preko kol centra i u poslovnici), kakva sam dalabu ispao ako je to zaista moglo.....

verovatno nikome ko bi se žalio ne bi dali raskid ugovora nego bi ostavli staru cenu

Kod mene bio promoter i nudio mi wifi za 1250 din. sa brzinom od 30mbs. A zvanično mi nudili tu mogućnost za 1800 din. Ako neko koristi tako njihov internet šta osim antene na krovu oni postavljaju, verovatno i tu ide ruter ali na taj ruter dali se mogu klasićno povezati i drugi ruteri kao pojačivači? I koja brzina bude kasnije prilikom korišćenja. Sada koristim adsl i 10 mbs.
Taj WiFi im je priličan krš. Jedino što može od WiFija da prođe kod njih je tzv GPON Light. Ako to ne mogu da ti ponude i ako ti ne smeta nestabilnost njihovog WiFi-ja... onda uzmi taj od 30mbps. Brzina može svakakva da bude. Video sam ljude gde radi 30mbps stalno, a i ljude gde varira od 5 do 35mbps.
Što se rutera tiče, daće ti oni njihov, pa ti posle preko njega stavljaš još rutera preko ako hoćeš (da li radio dupli nat ili izgasio dhcp, svejedno).

Ma to ti govore zato sto placas vise i naravno da im ne ide u prilog da placas manje. Meni je ostalo jos godinu dana ugovora, rekli su mi da mogu da predjem na 500 i na 1000 odmah ako hocu i da potpisem nov ugovor na 24 meseca. Trenutno sam na 100
Ako je odlazak do poslovnice ono što treba da obavim, OK, mada mislim da će da zetežu...danas zovem opet pa danas ili sutra do poslovnice da vidimo...neverovatni su.

Evo, regulisao sam stvar potpisivanjem nove UO, paket je Classic 20201. ''do 1000Mb/s,brzine 1000/200, startuje u periodu od 24h a tek naredni račun je 1800din. Nisam očekivao ovo bez nekih problema, međutim, sve je prošlo glatko.

Ne znam kako bih novonastali problem nazvao, sem ukratko: veca brzina, veci problemi.

Od juce, 1000/200 paket na koji sam presao pre 10-ak dana pravi problem pri download brzinama. Juce i danas mereno vise puta, do sada je konstantna brzina bila oko 930-940mbps, medjutim sada varira od 300-800, retko kada predje 900mbps. A mislio sam da ce me zaobici ovakvi problemi kad budem presao na veci paket. Doduse, do sada sam imao 100/10, 200/20 i 500/50 i svi ti paketi su bili konstantni sto se brzine tice. I naravno priblizni brzinama u praksi.

Prijavio podrsci, prosledjeno naprednoj podrsci, nadam se skorijem resenju. Ne znam sta da kazem, ovo mi deluje kao raspad mreze sa ovim povecanjem brzina i novim GIGA paketima, a zamislite u pitanju je famozna optika.

Ako za zgradu, mogu da nam ponude uvodjenje optike ,sa max net paketima od 1gb, da li je to FTTH?
Ne želimo nikakve antene na krovu.

Verovatno ces dosta precizniji odgovor dobiti ako ih pozoves ili svratis do njih. Niko ti ovde ne moze reci pouzdano, jer nit znamo gde je zgrada niti da li je oblast gde se nalazis pokrivena njihovom optikom. Vidim da je kod svakog drugacije, tako da najbolje njih da kontaktiras.

Zanima me sa tehnicke strane.
Gigant mreža nije,ona ima veće maks net pakete.Da li mogu da nam ponude 1gb maks pakete,preko bežičnog linka, stanari to neće.Neko ih je zvao, kažu da su bili nepdredjeni.

Meni su ubrzali na 1000/200 i ono što primećujem su znatno sporije brzine na WiFi konekciji, svestan sam da je to normalno do neke granice ali mi nije jasno SVAKO PRVO merenje - 300/200, svako sledeće 98 sa 100 do 200.
Koliko vidim na WiFi Analyzeru nema preklapanja kanala. Ovo je za 5GHz a na 2.4GHz situacija je slična. Neki savet, šta raditi? Kakvi rezultati merenja bi bili prihvatljivi i normalni? U pitanju je Eltex ruter, koji svakako planiram da menjam.

Nazad
Vrh Dno