Meni su ta muljanja sa ugovorima uvek vrlo sumnjiva stvar i odlika neprofesionalnih firmi.
Ako si pod ugovornom obavezom po nepisanom pravilu ne možeš nigde ništa da menjaš, ni gore ni dole.
E, onda su operatori smislili da možeš uvek na skuplje ali ne jeftinije. Telekom je u "svoje vreme" (kad su bili normalni) imao koncept "kampanje". Znači, ako sam uzeo Moravu 1 2018. godine, i Morava 3 je ukinuta 2019. godine, ja mogu da pređem na Moravu 2 ili Moravu 3 po ceni koja je bila 2018. godine, jer je to ta "kampanja". I to je ok, jer se nije menjala ugovorna obaveza. A ako si hteo Moravu po ceni iz 2019. godine, radi se nova UO24 i onda si mogao da radiš šta hoćeš sa tarifom. Isto je važilo i za xDSL. Može u BOX, može van BOX-a, može veći i manji BOX u okviru kampanje.
Sada svima poturaju novu ugovornu obavezu uz svaki potez, što su videli od SBB-a koji potura UO24 kad se menja neispravan risiver ili modem, i naravno sad možeš da šetaš po tarifama na dan kada potpisuješ aneks, i ne možeš da se "vratiš" na svoju tarifu i ako je to u Opštim uslovima moguće, nego se vraćaš na ono što je dostupno "danas".
Zlorion tu mulja što nudi tarifu za nove korisnike ili po većoj ceni za tebe sada. To ni u jednom pogledu ne može da bude korektno. Ili si zamrznut na kampanju, znači nema tarifa za te pare po sadašnjim uslovima, ali ti ne diraju UO24, ili nisi zamrznut, i onda možeš da pređeš na aktuelnu ponudu odmah sad, i tih "izgubljenih" 600 dinara mesečno u vidu manje pretplate "nadoknađuješ" novim ugovorom na 24 meseca. Ovo što rade je "i jare i pare" i to nije nimalo korektno.