Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Verovatno bi većina nas to prihvatila, jer u praksi teško da možemo da osetimo razliku u brizni ta dva paketa.
Meni zapravo ni NAT nije problem.

Meni je isticao promo period od 18 meseci u trenutku kada sam saznao da je Telekom otkupio Orion.Pisao sam im mejlove i zvao rekoh necu da placam paket 9000 jer ovde sam imao najjaci paket 18 meseci popusta posle po punoj ceni.Net+TV 4.5GB/s.Sada sam dobio racun na mejlu i napisali su mi ovako.Sada cu ovih dana ici da se raspitam koliko ce racun da mi iznosi za dalje.

Prilozi

• image_2026-04-11_183719154.png
    image_2026-04-11_183719154.png
    10.3 KB · Pregleda: 210
daleko je ovo od slučajnosti, očekujem uskoro uredbu da se ugovor sa telekomom nikad više ne može raskinuti...to je sledeća faza u koju lagano ulazimo, i prosto je ovde iluzorno pričati o zakonima i inspekcijama...možemo mi do sutra da izbegavamo politiku ali mi ovde vidimo svesno maltretiranje korisnika kojima na prevaru pokušavaju da paket internet i tv usluga naplate preko 80 evra, u zemlji na dnu primanja u evropi...roditelji su imali mts optiku i znam koliko je i tu nakon isteka ugovora bilo natezanja i agresije i poziva da se ostane i dalje, malo je reći da je bilo neprijatno...o tome da su jedan mobilni ugovor majci podigli na nepotreban i skup paket bolje da ne pričam...

Poslednja izmena:
Meni zapravo ni NAT nije problem.
Meni je to posle cene najveći problem. Tako da sa ostanak samo 2 ponude koje mogu da prihvatim:

1) 24x 50% popust i gratis Static IP dodatak celu UO
2) 24x 70% popust pa ću eto ja sam da im platim regularno još 700 din mesečno za static IP, i da opet završimo na istoj cifri.

Ali kad posle 40 dana od "preuzimanja" se i dalje nije razrešila situacija šta nude ili ne nude ne verujem ni da će za još 10 dana pa ni do 01. maja da slika budućnosti ex-Orion korisnika biti išta jasnija. Naročito za nas koji smo bili prepaid.
Meni u najboljem slučaju naplata po MTS / Supernova cenovniku kreće od 20. aprila (do tad bi "trebalo da" imam plaćeno u napred) a verovatnije je da kreće od 01. ili od 03. aprila kad su mi promenili brzinu interneta i uvalili CG-NAT. pa će da računaju proporcionalno XY broj dana od cene 4.949 koja važi za ceo mesec tog 600/600 postpaid paketa na koji sam "migriran" pa sve do završenog raskida (koji još nisam ni započeo) i dostave mi račun u maju.
I da hoću ne mogu baš u nedogled da ih čekam da se izjasne ili da vidim kakav račun će da mi dostaje pa za 2 meseca čekanja posle moram da platim 2x po 5000 din račune. Paket 600/600 su mi već naveli u mailu (uz lapsus? / lupetanje "600/600 prepaid bez UO) "samo" cena je KAO misterija jer je nisu napisali u odgovorima meni (jesu nekim drugim ljudima).

A baš i neću da čekam i juče sam krenuo u proceduru uzimanja Orion Biznis ugovora, gde za tu neku sumu novca obrni okreni dobijam i brzinu neta i Static IP kao sastavni deo ugovora i paketa koji ne mogu posle tek tako da ugase.

Jedino što sad čekam je tih par dana "posle praznika" pa da idem do MTS poslovnice u vezi raskida i da vidim hoće i meni pokušavati da nametnu 30 dana "otkazni rok".

Meni zapravo ni NAT nije problem
Ja proveram brzinu na speedtestu. Od kad su mi skinuli javnu IP, brzina jako varira i cesto puca konekcija. Evo slike merenja od malopre na wi-fi 5 Ghz. Na njoj se vidi i da imam pun signal od rutera.

Prilozi

• Screenshot_20260411_200820.jpg
    Screenshot_20260411_200820.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 179
Da li jos neko ima problema sa UDP portom? Bilo koje aplikacije koje koriste pozive viber, discord, whatsapp prave probleme. Isto na primer cs2 mi izbacuje da ne moze da pristupi UDPu.

Ugovoreni paket za koji traze da se plati, u mom slucaju svakako ne postuju
jednostrano su smanjili brzinu paketa i bez objasnjenja povecali cenu i to kao sa 50% popusta

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, oni ni to ne postuju.
Zahtev za raskid ugovora i pozivanje na zakon takodje odbijaju da prihvate.
Divlji zapad....monopolisti

Ja dobro znam koja je procedura za formalni prigovor na nekog provajdera. Koristi sam nekoliko puta (2 puta MTS, 2-3 puta Orion progovori).

Takođe i kad im bzvz pošalješ ovako mail stigne ti posle odgovor od Ratela koji sadrži link do formulara na sajtu + dugačak text o tome kako pre prigovora treba da si prvo probao da rešiš problem sa podrškom provajdera.

Slučajnost ili ne ali ono na šta nisu odgovarali 15 dana i 5 drugih mailova su nakon slanja i Ratel-u i spominjanja Tržišne inspekcije su ZAMISLI odgovorili sutradan odmah.

Pa kad sam u sam im u odgovor poslat na taj njihov mail poslao BEZ kopije Ratel-u naravno evo 3 dana ne odgovaraju 😅
upravo tako, to pisem kao osoba koja je uspesno raskinula 2 ugovora za moju porodicu kod MTS-a i jedan za komsiju, ali izgleda dzaba pisemo ovde, uvek ima nekih pametnjakovica da negiraju pa cak i za CC pisanja 🙂

Jel bar resio neko da se ne nerviram za dzabe 🙂
Odgovorio ti je @nidzesi
Orion za fizicka lica vec vise od mesec dana NE postoji, tako da si sada korisnik mts/superspora, cestitam! 😀
Kod Oriona (Zloriona) si imao javnu dinamicku IP adresu i mogao si sve (da otvaras portove npr) sad bez money ne mozeee - u prevodu CG-NAT, gugl ti je prijatelj 🙂
Tako da ili da platis staticku ip adresu (700-800 din/mes) ili da im trazis da ti dozvole da otvaras portove, kazes da ti treba za video nadzor npr, mada to vec par godina ne prolazi... Prolazilo je kod Radijus Vektora 🙂
Mozes takodje da im trazis i IPv6 adresu pa da radis sta ti je volja, ali to verovatno retko ko od njih zna da postoji, meni je to u jednom stanu sredio decko koji je uvodio uslugu pre par godina, od tad me ne diraju tj u tom stanu nisam natovan, pa ako vidis neke superspora montere u kraju, mozes da ih pitas

IPv6 adresu bi trebalo već da ima, neka proveri u podešavanjima rutera. Svakako IPv6 malo znači jer osim Supernove niko u Srbiji ne nudi ovaj opseg adresa, tako da se teško ostvaruje daljinski pristup odavde. Bez obzira na CGNAT, Viber, Discord i ostali programi bi trebalo da rade bez problema.

Jao kako dobar internet gubimmm koliko sam besan, sve alternative nude mediocre brzine za duplo i troduplo vece pare kao da sam u najgoroj selendri ne u centru Beograda, Orione sunce ti tvoje muka mi je od ove zemlje viseeeeeee

Prilozi

• HFqA0IZXUAABNiS.jpeg
    HFqA0IZXUAABNiS.jpeg
    88.2 KB · Pregleda: 143
Mozes takodje da im trazis i IPv6 adresu pa da radis sta ti je volja,
Ne mora da traži. Već mu / nam je dodeljena. Ali da bi tim resursima kojima bi da pristupaš konekcija sa koje pristupaš takođe mora da ima dodeljenu IPv6 adresu, inače šipak.
A u celoj Srbija samo Supernovini korisnici imaju IPv6 adrese. (i MTS optika korisnici koji su čačkali po WAN podešavanjima rutera/ONT da promene podešavanja da istu traže).

Ja sam bio u Zemunu jutros, ispred mene desetak penzionera uglavnom. Svi sa problemima nevezanim za Orion.
Rekli su mi ono sto napisah i to je zena izmedju redova otvoreno rekla kakva optika i 1gbps za 2000 dinara. Od toga nema nista. Takodje mi je rekla da spremaju poskupljenja i za njihove korisnike tako da ce imati duplu guzvu zbog zalbi.
Posle užuriranja sistema na orion tv koji je sad mts u četvrtak je nestao internet i tv naravno.

Do sad sam zvao najmanje 10 puta da neko stupi u kontakt sa mnom i da vidim zasto imam prekid od 72 sata koji jos uvek nine uklonjen. Ja radim od kuće i svaki prekid servisa za mene znači ekonomski gubitak i moguće gubljenje posla.

Molim da mi neko pomognr gde mogu da prijavim ovo kao korisnik.

Naravno da želim da raskinem ugovor sa njima i da ih tužim zbog kršenja ugovora menjanja cena paketa i ekonomskih gubitaka.

Ja radim od kuće i svaki prekid servisa za mene znači ekonomski gubitak i moguće gubljenje posla.
U toj situaciji bi morao da imas neki rezervni net za beckup.
Vidim da je mnogima problem da raskinu ugovor. Ja sam sa 3 provajdera ladno i momentalno raskinuo ugovore jer nisu pruzali obecavane usluge. A desilo mi se i da su mi odmah na prigovor vratili sav novac jer nije bilo usluge placenog rominga.

Posle užuriranja sistema na orion tv koji je sad mts u četvrtak je nestao internet i tv naravno.

Do sad sam zvao najmanje 10 puta da neko stupi u kontakt sa mnom i da vidim zasto imam prekid od 72 sata koji jos uvek nine uklonjen. Ja radim od kuće i svaki prekid servisa za mene znači ekonomski gubitak i moguće gubljenje posla.

Molim da mi neko pomognr gde mogu da prijavim ovo kao korisnik.

Naravno da želim da raskinem ugovor sa njima i da ih tužim zbog kršenja ugovora menjanja cena paketa i ekonomskih gubitaka.
Meni internet ne radi već 10 dana, od kad su prebacili u mts, i ne znaju da rese još uvek, tako da srećno

Prebacivao sam uvek kanale uz pomoć daljinskog od TV-a preko HDMI CEC. Ponovo sam uzeo daljinski od LAKI box-a i sad kad pritisnem nešto na njemu gore treperi crvena lampica... Kako da je isključim?

Još nešto... Vi koji ste prešli na Move, kakav je kvalitet slike tamo? Vidim da je Eurosport sad u HD, a bio je u FHD i baš strašno izgleda, skoro negledljivo.

A baš i neću da čekam i juče sam krenuo u proceduru uzimanja Orion Biznis ugovora, gde za tu neku sumu novca obrni okreni dobijam i brzinu neta i Static IP kao sastavni deo ugovora i paketa koji ne mogu posle tek tako da ugase.
Jedino što sad čekam je tih par dana "posle praznika" pa da idem do MTS poslovnice u vezi raskida i da vidim hoće i meni pokušavati da nametnu 30 dana "otkazni rok".
Javi kako je prošlo kod MTS. Ja trenutno ne mogu da fizički odem u poslovnicu MTS, slao sam im dva puta zahtev mejlom i dva puta mi odgovarali da sačekam odgovor.
Biznis ugovor deluje odlično, pa ću i ja tako da odradim. Za 3000 rsd nema bolje opcije.
Ovo sada kod MTS je užas...

Vi koji ste prešli na Move, kakav je kvalitet slike tamo? Vidim da je Eurosport sad u HD, a bio je u FHD i baš strašno izgleda, skoro negledljivo.
postoje teme za Move aplikacije i box pa vidi tamo

Još nešto... Vi koji ste prešli na Move, kakav je kvalitet slike tamo? Vidim da je Eurosport sad u HD, a bio je u FHD i baš strašno izgleda, skoro negledljivo.
Na Move su oba Eurosport kanala u FHD i 50 fps.
Na Orion aplikaciji su HD i takodje 50 fps.
Na Orion verovatno namerno urusavaju kvalitet da bi naterali ljude sto pre da predju na Move.

Javi kako je prošlo sa inspekcijom.
Samo nisam razumeo, da li očekuješ da čekaš u call centru inspekcije 10 minuta ili da 10 minuta traje proces prijave?
To je sve hipoteticki, ne znamo kuda vodi ovakvo ponasanje mts-a. Javicu ako dodje do prepucavanja.
Mislim da ce pokusati i nas na pripejdu da uguraju u postpejd i na skuplje pakete. Zato ne ocekujem da ce mi ukinuti uslugu dok placam.

Reci mi Orion biznis i dalje funkcionise? Drugo pitanje kako ces da se prebacis ako je sada to MTS optika?

^ orion mozes da uzmes samo ako imas pib.
Sto se optike tice nije mts nego superspora (zvanicno), ali svakako moze da se koristi isti kabl ukoliko je slobodan (raskines sa jednima i potpises sa drugima) i bitna napomena da ne krenu sad pitanja za a1 i yettel, ova opcija je moguca samo u slucaju koji sam naveo

Jasno mi je za pib, ali kako moze orion da iskoristi nesto sto vise nije njegovo vec je kupio MTS?

Pitanje je kako ali može defintivno - kod mene uvedeno, samo zamenjeni ruteri i box-evi kabal ostao isti...

Od kad mi je na par sati nestao internet pre par dana (garantovano zbog prelaska na mts) ne mogu da se ulogujem na ruter, ni sa default loginom. Jel se desilo još nekom i jel postoji šansa da je to do mtsa?

Jasno mi je za pib, ali kako moze orion da iskoristi nesto sto vise nije njegovo vec je kupio MTS?
meni je tehnicar oriona rekao da kablovi nisu prodati tako da je pitanje sta je cije ali za nas korisnike bitno da ti samo zamene ruter ostalo daljinski povezu. moguce da orion ovde ustupa mtsu a ne obrnuto.

Od kad mi je na par sati nestao internet pre par dana (garantovano zbog prelaska na mts) ne mogu da se ulogujem na ruter, ni sa default loginom. Jel se desilo još nekom i jel postoji šansa da je to do mtsa?
postoji sansa i to velika 🙂 koji ruter, ako je huawei umesto admin probaj sa : superadmin/adminsuper

Malopre me zvali sa "nepoznatog broja" i ponudili da ostane ista cena do kraja ugovora. Nadam se da nije neka prevara.

Nazad
Vrh Dno