Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Nije zbog toga. Ne vidi se na MojMTS pod "Usluge" internet usluga bivšim Orion korisnicima.
Makar ne za nas optici. Samo tu u "smetnje"/ "Moji zahtevi" kad imaš prigovor. Onda za optiku piše "ADSL GPON SN".
Meni ovako pise za optiku kao na slici gore

Ja imam Orion tv preko weba i ovako mi stoji na mojmts

Screenshot 2026-04-11 at 08-17-16 Moji zahtevi.png

Ljudi meni sad nista nije jasno, ugovor mi je istekao bas pre ovog spajanja sa mts-om, imam samo internet i neki razliciti racuni mi stizu u mts aplikaciji veci naravno nego sto su bili, jedan racun ni ne mogu da otvorim a drugi je totalno nejasan jer na racunu nema detalja sta je u pitanju samo pise "naknada", gde sad da gledam ponudu za obnovu ugovora na orion sajtu ili na mts sajtu? Ponuda na Orion sajtu mi odgovara ali MTS ponuda je ocaj jer nude za duplo vece pare duplo manje brzine. Orion mi je bio super do sada, ne znam sta je sad najbolja alternativa da izbegnem lopove iz MTS-a

Kad bi sada Orion otvorio novu firmu za privatne korisnike, pokusavam da zamislim koji bi haos nastao ...

Ljudi meni sad nista nije jasno, ugovor mi je istekao bas pre ovog spajanja sa mts-om, imam samo internet i neki razliciti racuni mi stizu u mts aplikaciji veci naravno nego sto su bili, jedan racun ni ne mogu da otvorim a drugi je totalno nejasan jer na racunu nema detalja sta je u pitanju samo pise "naknada", gde sad da gledam ponudu za obnovu ugovora na orion sajtu ili na mts sajtu? Ponuda na Orion sajtu mi odgovara ali MTS ponuda je ocaj jer nude za duplo vece pare duplo manje brzine. Orion mi je bio super do sada, ne znam sta je sad najbolja alternativa da izbegnem lopove iz MTS-a
Telekom Srbija je kupio Orion kao prvo, za račune tu je opšti haos trenutno.. srećom ja sa BeoTela nisam imao tih problema, kada se spojio sa Supernovom.
Elem.. poznato je da Telekom Srbija krši ostale zakone za ove ugovore i ostale stvari. Orion sada posluje samo sa Poslovnim korisnicima.
A što se tiče alternative, za to postoje druge teme, kao što je Moderator rekao.

Koliko vidim ni N1 ni Nova ne izveštavaju o ovome, i čemu su izloženi korisnici, što je sramota, a o izbacivanju N1 iz programske šeme su kukali u milion članaka. Ovo im je očigledno nebitno, vrhunski amaterizam u izveštavanju.

Nisam uspeo da nadjem u temi gde da gledamo od sada Orion ponudu, na Orion sajtu ili na MTS sajtu? Posto su ova aktivna sa razlicitim ponudama.

Nisam uspeo da nadjem u temi gde da gledamo od sada Orion ponudu, na Orion sajtu ili na MTS sajtu? Posto su ova aktivna sa razlicitim ponudama.
Pa nema vise Orion ponude za fizicka lica, gledaj neki mts/supernova paket ili nesto od konkurencije.

1) u utorak stigne uvecan racun, nisam imao vremena zbog obaveza da odem do poslovnice pre 20:00 i zatekoh red od 30 ljudi, pitanje da li bih stigao na red, odustanem. I retroaktivno objasnjenje "e, vi ste sad kod nas od marta"
2) u sredu odem u drugu poslovnicu da vidim o cemu je rec (4 coveka ispred), devojka sa pulta kaze vama je istekao ugovor 3.3., mozete vratiti opremu i otkazati uslugu BEZ otkaznog roka.
3) u cetvrtak uvedem drugog ISP, ali se nesto komplilovalo oko instalacija, pa je opet kasno zavrseno, ne stizem u poslovnixu
4) u petak ujutru odrm da razduzim opremu, radnik odbija da je primi, kaze otkazni rok 30 dana. Gde to pise, data je informacija pre 2 dana receno moze odmah? Pokazuje mi neki mejl na njegovom telefonu od cetvrtka da se menja otkazni rok. Kazem to vam je interni dokument, nemate ga nigde javno objavljeno niti sam obavesten o tome, nije validno. Krene on da stampa taj dopis da ga okaci, jer vec 2-3 ljudi iza mene ceka za Orion problematiku, ja trazim formular za prigovor. Podnosim prigovor da je ugovor istekao, da trazim raskid ali odbijaju pozivajuci se na interni dokument koji nije javno publikovan. Zavodi prigovor i odmah po tome podnosim raskid, sa prigovorom kao prilogom i insistiram na vracanju opreme. Odbija, ali uz dugotrajno insisiltiranje u zapisnik ulazi i vracena oprema.
Menadzerka sve vreme sedi u kaficu pored i toboz na sastanku, ne moze da se bavi time.

Sad cekamo sta ce biti. Racun platio, ako sam i preplatio, prelicu ga na pretplatu decijeg telefona. A i taj telefon skidam sa mts cim istekne ugovor.

Sad su me podsetili zasto sam pre 6 godina batalio sve sto ima veze sa mts, a za deciji telefon sam bio prisiljen od gospodje posto ima minute sa njom i ako spuca pretplatu. I gospodju cu da skinem sa mts cim pre.

Edit:
Da izvinete na greskama u kucanju - pisem sa telefona, a poceo sam malo da coravim...

Poslednja izmena:
Čitajući sva Vaša iskustva,mahom loša,prosto više nemam volju da ostanem u MTS-u ni pod kojim uslovima.Kosisnik sam Orion usluga i imam jos godinu dana validan ugovor sa njima.Nanon dobijanja uvećanog računa za Mart 2026,podneo sam prigovor putema Mail-a i lično u poslovnici i do sada sam dobio generički SMS i Mail da je prigovor prosleđen nadleznim službama.Koliko je legitimno da nečekam nikakav odgovor već da prvi radni dan nakon praznika podnesem zahtev za raskid ugovora.MTS-u se bukvalno ne može verovati i da pristanu na cenu usluga ugovorenu sa Orionom da za neki mesec opet budemo u situaciji kao danas i nanovo prolazimo kzoz njihove izmišljene procedure.

I Orion je pilicario, menjao uslove dok traje ugovor i "zaboravljao" da salje obavestenja ali poslednjih 3 god su se doveli u red - da se ne lazemo da su bili idealni. Ali ovo mts-ovo je "next-level" bahacenje i samovoljno preduzimanje akcija kako njima odgovara. "Veliki smo, moze nam se, sta ima koga da pitamo ili obavestavamo" pristup.

Pise im u ugovoru koje su njihove obaveze.
Mislim da nema potrebe lomatati se oko raskida.
Dovoljno je poslati im upozorenje da niste saglasni sa njihovom izmenom ugovora.
A oni neka vide sta ce i kako ce dalje.
Ljudi, to je njihov problem. Mi smo osteceni jer nam uskracuju ugovorene pakete i ugovorene cene. Ako za njih ne vazi ugovor, onda nemate nikakvu obavezu prema njima.

Kakvi crni rokovi bre. Mi njima treba da damo rok da se vrate na pridrzavanje ugovornih obaveza.

Poslednja izmena:
Ugovoreni paket za koji traze da se plati, u mom slucaju svakako ne postuju
jednostrano su smanjili brzinu paketa i bez objasnjenja povecali cenu i to kao sa 50% popusta

Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, oni ni to ne postuju.
Zahtev za raskid ugovora i pozivanje na zakon takodje odbijaju da prihvate.

Ljudi, to je njihov problem. Mi smo osteceni jer nam uskracuju ugovorene pakete i ugovorene cene.
To jeste njihov problem ali će biti i tvoj problem. Kad ti / ako ti tih 5-6? meseci što si platio u napredt tj "imao plaćeno" u momentu preuzimanja ugovora sad uzmu da računaju kao "akontaciju" i onda kad ti fakturišu prvi postpaid MTS / Supernova račun na koji si prebačen od te "višak pare" cifre će da pokriju 1-2 MTS računa 🤣🤣
Pa se ti posle nateži da otpetljaš situaciju i da storniraju račune.

Screenshot_20260409_135128_Messages.png
Meni su ovo poslali (09.04.! 🤬) u vezi moji poslednje (06.03.) uplaćenih 1800 din za prepaid paket.
Tako da očekujem u maju da pošalju račun za 600/600 paket fakturisan po računici 4.949 - 1800 "akontacija" / "višak". Iako ja "treba da imamo plaćeno" do 20.04. prepaid. Od 03.04. ne koristim paket koji sam platio i na koji imam ugovor.
Za brzinu novog paketa su mi mailom odgovorili 07.04. a za cenu još uvek nisu 😡

Sad i jedva čekam da u poslovnici krenu da me ubeđuju da postoji otkazni rok 30 dana...

To jeste njihov problem ali će biti i tvoj problem. Kad ti / ako ti tih 5-6? meseci što si platio u napredt tj "imao plaćeno" u momentu preuzimanja ugovora sad uzmu da računaju kao "akontaciju" i onda kad ti fakturišu prvi postpaid MTS / Supernova račun na koji si prebačen od te "višak pare" cifre će da pokriju 1-2 MTS računa 🤣
A mogu za to i da ih tuzim i da trazim odstetu 🤣
Ne mogu oni da rade sta hoce van zakona.

Zato što zovu sa privatnih telefona od kuće (rade on Line)
Радим и ја од куће па имам службени и мобилни и “фиксни” Teams број.
Они зову са приватних бројева и не шаљу уредне писане понуде и уговоре зато што су шибицари преваранти. Нажалост прича о провајдерима у Србији се свела на државно-арапски дуопол. 🙁

Tačno je da bi po zakonu morali da postuju ugovor ali ko ima živaca za njihove muljačine i ispravljanje krive Drine.Meni je račum za Mart 3688,25 din sto prosto znaci da će u Maju ili Junu iznositi 7376,50 din.Nema šanse da im platim tu cifru i meni je najjednostavniji način raskinuti sa njima bas kao i tri ugovora za mob usluge koje sam prebacio kod konkurencije.Sve dok se nesto iz korena u njihovom odnosu sa korisnicima nepromeni nemam nameru da imam bilo kakve veze sa njima.Ne bih ni sada imao ovu zavrzlamu da se nije dogodila ova prodaja Oriona.

I Orion je pilicario, menjao uslove dok traje ugovor i "zaboravljao" da salje obavestenja ali poslednjih 3 god su se doveli u red - da se ne lazemo da su bili idealni. Ali ovo mts-ovo je "next-level" bahacenje i samovoljno preduzimanje akcija kako njima odgovara. "Veliki smo, moze nam se, sta ima koga da pitamo ili obavestavamo" pristup.
Nije tu stvar u ''veliki smo, može nam se'', nego je u pitanju privilegovana državna firma u postkomunističkoj prip****ni od takozvane države.
Dakle kao i Infostan i EPS, to su obični polupismeni lopovi koje niko ne kontroliše i služe onima gore kao kasica-prasica. Pa u Masarikovoj u EPS sam doživeo da svojim očima gledam kako razmotavaju bureke po kancelarijskim stolovima iz '60-ih, kad sam bio da se žalim na račun, a u startu mi umesto provere nude novo brojilo o mom trošku, đubrad obična.
Pitam se da li ću do smrti doživeti da ovde nešto funkcioniše kako treba.

Javi kako je prošlo sa inspekcijom.
Samo nisam razumeo, da li očekuješ da čekaš u call centru inspekcije 10 minuta ili da 10 minuta traje proces prijave?

Ubeđen sam da ovo nije napravljeno planski, već spontano, kao što se sve dešava u tim velikim sistemima, gde ne postoji jasan lanac odgovornosti. Za sada verujem da će posle praznika biti neko saopštenje da sve stare Orion korisnike reše sistemski tj da nam vrate ugovorene cene. Problem je što je Orion za isti paket imao veći broj različitih cena.

Ovo prethodno mi je sasvim realno, osim ako nas već nisu spojili u jednu bazu, i pazi, da se ne iznenadimo, više nemaju način da jednim upitom na istu utvrde ko je došao iz Oriona, a ko stari korisnik. Onda će da rešavaju jednu po jednu reklamaciju, kako se ko bude prijavljivao. A onaj mali što je spajao baze, odmah obrisao sve iz Oriona, da ga ne cimaju da tu opet nešto petlja.

Bas suprotno, ja sam ubedjen da su oni sve ovo planski smislili i da se vode metodom ako prodje prodje.

Generalno da, ali stigne velik broj za otkaz onda moraju on fly da rade korekcije, mene je zvao sad iz MTS kaze jos rade na ponudi paketa u supernovi za orion korisnike... Ja se prijavio za MTS optiku ali je ona u zgradi samo za supernovi

Pošto ja koristim samo internet, a za mesec dana mi ističe ugovor, vrlo rado bih prihvatio njihov paket od 400/400 kada bi mi dali pedeset posto popusta tokom čitava 24 meseca, to je 1700 din i približno je ceni koju sam imao na Orionu. Jeste da sam na Orionu imao 2.5/0.75 ali i ovo bi mi bilo sasvim dovoljno za moje potrebe.

I ja bih to prihvatio meni ugovor ističe z manje od deset dana

Samo niko ništa konkretno ne nudi

Nazad
Vrh Dno