Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Evo sam preko 20 minuta na vezi s mts-om, samo sam uspio da saznam da sam ovaj mjesec po starom, nisu me prebacili još, ali još ne znam kako ću skinuti i platiti račun, čekam i dalje na operatera...

Sad se odlucuje, hoce li se Orion telekom tema stopiti u onu sa mts BOX paketima i povecati im preglede na 6M, ili se borba nastavlja

Prethodno sam preuzeo sa eRacun, ali i meni od pre par dana ne prihvata username/password za eRacun, vec idem na ovaj moj.oriontelekom.rs, pa u gornjem desnom uglu imas svoj username, koji kad kliknes dobices padajuci meni sa par opcija medju kojima je i "Stanje racuna". Tu klikni i trebalo bi da ti prikaze sve racune, pa cak i PDF.

Kaže nije dobar password. A na https://webmail.orion.rs/ ne mogu da se logujem sa tim podacima ("Ne mogu da se prijavim na POP3 server."), koji nisu menjani od kada koristim Orion.

Na Moj Telekom i dalje ne mogu da otvorim račune.

Ja sam video da mi je još uvek na snazi aneks UO koji ističe u maju iduće godine, svejedno sam preventive radi otišao do najbliže poslovnice mts. Tamo sam saznao da su ipak svi računi proknjiženi, ni tamo nisu uspeli da mi naprave nalog na moj mts. Takođe videli su da mi za mart mesec stoji za 1000din veći račun nego dosad (sa 2850.-din na 3700.-).

Gospođica mi nije rekla da je u pitanju jednokratni popust od 50% i da sledi 7500.-, da li i ona ne zna ili namerno preskače da mi saopšti, ne znam.

Ta cena mi je i podnošljiva ako se tako nastavi još tih godinu dana, u šta naravno sumnjam, ima da ode na 7500.-, oni su tamo kao prosledili pritužbu da se ni sa ovim poskupljenjem ne slažem, nikakav mail sa obaveštenjem/novim računom mi još nije stigao iako gospođica tvrdi da je trebalo da stigne. Dakle izgleda da su u rasulu a tamo gde nisu love u mutnom i otimaju ljudima novac. Navodno će me neko zvati. Ne lipši magare.

Naročito me iznerviralo što očigledno kriju pakete bez TV od korisnika, ni jedna brošura u poslovnici ih ne sadrži, toliko seljački posluju da je neverovatno.
Svakako iz principa nastavljam sa mailovima i ubuduće uključujem i Ratel u CC, pa da vidimo.

Sinoć sam gledao, nabijaju cene kao u Nemačkoj, na srpske plate. Ovo ne sme da prođe, delite info o ovome svima i pišite Ratelu.

Baš da proverim moju tezu da 90% ljudi ni ne zna da su prebačeni na mts i skuplje pakete, mi smo ovde jednocifreni procenat,
pozovem druga koji je koliko toliko upućen u materiju,
čovek pojma nema šta mu pričam, mts nalog naravno da nema, vodi se na majku ugovor,
ma kakvi,
ovaj mesec neće provaliti niko jer su umanjeni računi, ali od idućeg meseca kada budu svi računi preko 7000din, veselo.
Oni koji imaju i TV su primetili zato što su ih prebacili na move i zbog gubitka npr cinestar kanala. Ali oni koji imaju samo internet verovatno ništa nisu ni primetili da se dešava,možda neki manji % ako koristite nešto na daljinu ili kamere za nadzor zbog CG-NAT su mogli da primete promenu.

Primetili su svi da su promenjeni tv paketi, pitaj nekoga od njih da li zna da ih je preuzeo mts i da će im biti računi preko 7000 hiljada i videćeš da niko ništa o tome ne zna.
Ni mi ovde nismo 100% sigurni u stvari.

Malopre sam bio do poslovnice i podneo zahtev za raskid ugovora, takođe smo pomenuli cenu računa za mart, ali ja bi rekao po reakciji radnice da ona ne zna ništa o tome i da je samo taj umanjen za 50%, čak ne zna ni koja mi je cena paketa, to je kao još u migraciji pa se ne zna tačno, a i deluje tako.

Ја немам речи за ову циганију, можда би се требали исцимати за неку колективну тужбу јер нас није јебао само онај испред чије пословнице нисмо прошли.
Или ћемо овако да наставимо да спавамо на једно око, проверавамо теме сваких пар недеља да видимо дал се спрема неко нови да нас **** за поштено потписане уговоре. Не видим каква је уопште поента уговора више.....
Сваки пут је ово дивљаштво све веће и веће, али ово је први пут да се нису ни удостојили никакав мејл нити обавештње да окаче. Још овај љигави попуст од 50 посто за који нико ни не зна да је попуст, већ само предигра за следећи рачун од 7 сома када ће већ бити касно да се уговор раскине....

Јел успео ико да да раскине ово а да им је писао у априлу? Где се носи опрема, у лелеком пословницу?
Neće biti kasno ako nema obaveštenja minimum 30 dana pre samog poskupljenja, koliko znam.

''Rok za prigovor na poskupljenje usluge, posebno kod telekomunikacionih operatora, obično je
30 dana od obaveštenja o izmeni uslova. Ukoliko operator nije na zakonski način obavestio korisnika, rok za žalbu ne teče. Preporučuje se hitan pismeni prigovor operatoru i, ako se ne reši, obraćanje RATEL-u''

Dakle ako uz povećani račun nije stiglo obaveštenje da je to popust 50% i da je sledeći račun veći, postoji zakonski osnov za raskid.
E sad, problem je gde otići, jer je banda pokupovala sve i svuda je isti q...
Da hoće da me tretiraju kao novog korisnika, što praktično jesam, pa i da pristanem na 6 meseci 3700.- a posle deri, ali ne verujem ni da će to da nam daju. Taman posla da imaju osnovnu kulturu da svima daju 50% na nove cene do isteka UO, nema trika. Dakle za prepolovljen upload plaćaću 7500.-. Ili da pređem na 600/600, i tako probam da se povadim...

Screenshot (57).png

Poslednja izmena:
U najgorem slučaju odeš opet kod njih ali uzmeš neki normalan paket sa koliko toliko normalnom cenom, a ne ovi izmišljeni paketi kojih nema na sajtu sa suludim cenama.

Jel da pisem reklamaciju za onu brljoku na [email protected] sto nisu proknjizili prepaid optiku kako treba jel imam dokaze da je jedan mesec uradjena uplata 2x tj njihove mejlove to sam koristio kao buffer posto kad su integrisali u martu sistem martovsku uplatu jednostavno ne vidi jel skocilo bi do maja sa martovskom i onda tokom aprila na jun koliko sam primetio po logovima

Idem danas do poslovnice da vidim sta ce da kazu.
Realno nigde zvanicno nisam dobio racun sa izmenjenom cenom, osim sto sam video u moj mts aplikaciji, posto srecom ili ne imam mobilni u mts-u.
Opcije su ili da nastavimo sa starom cenom ili da potrazim srecu negde drugde, ali svi znamo sta ce na kraju da bude.
Razliku za ovaj mesec mi ne pada na pamet da im platim.
Zato sam ja jos u martu slao e mailove sa pitanjem da li mi se menja cena i uslovi ugovora, oni ce mi posluziti kao dokaz, a oni ako mogu neka dostavw ratelu kada su mi to poslali obavestenje.
Inace bio danas do poslovnice, hahaha ajde nevezano za moj slucaj, radnik je pogledao i rekao mi je da je prigovor u toku i da on tu vise ne moze nista da sacekam i da ne placam racun, ali drugi ljudi, poslovnica je bila puna gnevnih ljudi, sve penzioneri, psuju traze raskide hahah, mislim se u sebi ako ako glasajte samo za tri litra zejtina neka vas deru.
Znaci opsti haos, ovi ako ne bankrotiraju za godinu dve ja glavu secem...

Poslednja izmena:
Pogledajte prvo da li Vas migrirani paket uopste postoji u ponudi.. Po cenama su dostigli Kanadu, cisto sam bacio pogled..

Prilozi

• IMG_20260406_123723.jpg
    IMG_20260406_123723.jpg
    78 KB · Pregleda: 151
  • IMG_20260406_124224.jpg
    IMG_20260406_124224.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 247
Zato sam ja jos u martu slao e mailove sa pitanjem da li mi se menja cena i uslovi ugovora, oni ce mi posluziti kao dokaz, a oni ako mogu neka dostavw ratelu kada su mi to poslali obavestenje.
Ovo je dobra ideja.

Evo sad su mi bili iz Telekoma da vide sto mi ne radi net od petka, i nisu mogli da ustanove kvar 🤣 kažu to je orionova mreža mi ne znamo gde im idu kablovi a njihovi radnici nisu prešli kod nas, i ja ga pitam pa dobro šta sad da radim jel da raskinem ugovor, kaže ne znam ako možeš slobodno mi ne znamo da namestimo 🤣 jel ima neko br od agenta iz A1 ili Yetela ako ima neka šalje u pp

Opa! Konačno konkretan pomak, nadam se da mi uskoro stiže poruka iste sadržine 🙂
Cekam i ja odgovor za prepaid inace poslao sam im hronologiju gde se vidi istorija placanja i da fali mail od marta i plus uplatnicu od marta koja nije proknjizena kako treba plus gde se u sistemu vidi presek njihov krajem marta kad radili integraciju
Pozdrav

Cg-nat sam dobio na poklon 🙂 ko nije dobiće uskoro.

-net - pretpostavljam da su me prebacili sa 1.5 gbps na 2.0..

-Što se tiče kanala, imam sve otključano, hbo, cinemax, sve arene... Osim Cinestara koji su izbacili 14.3. sve ostalo imam osim Televizije opstine Kovačica, taj kanal mi je zaključan, verovatno je u nekom preimum paketu.

Prilozi

• Screenshot_20260406_140827_rs_mts_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260406_140827_rs_mts_MainActivity.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 227
Prigovor na račun kroz mts aplikaciju +prigovor na račun mejlom +zahtev za raskid uo preko mejla +zahtev za raskid u poslovnici.
Sve, za svaki slučaj. Nikad se ne zna sa njima, da ne bude zagubio se mejl u nekoj fioci...

Op op... Uhvatila panika verovatno...
Svaka cast sto si nategao lopove, da vidim sta ce biti samnom. Nadam se da ce biti nesto slicne sadrzi
Cg-nat sam dobio na poklon 🙂 ko nije dobiće uskoro.

-net - pretpostavljam da su me prebacili sa 1.5 gbps na 2.0..

-Što se tiče kanala, imam sve otključano, hbo, cinemax, sve arene... Osim Cinestara koji su izbacili 14.3. sve ostalo imam osim Televizije opstine Kovačica, taj kanal mi je zaključan, verovatno je u nekom preimum paketu.
Na iati paket su nas sibnuli i meni stigao toliki racun

Taj iznos je gomila nas dobila, isti, i to nije iznos iz ugovora sa orionom,
a da bi važilo to što su odgovorili miki92 to bi značilo da trebaju i martovski da mu izmene u skladu sa tim odgovorom, da bude kao i pre iz ugovora.

Ja niti mogu da se ulogujem na MojMts niti sam dobio PDF i SMS o haraču koji treba da im uplatim...skroz amaterski...

ni meni nisu povezali moj mts sa jmbg jos uvek jel je u orionu drugi kontakt broj a trebali bi da vide to ali dobili su email sa svim dokazima a imam od 1 dana i 1 prepaid pretplate one odgovore potvrda od placanju
Pozdrav

Jel moze neko da mi predlozi kako da raskinem momentalno ugovor sa ovima bez placanja penala, s’ obzirom da na jednoj lokaciji imam TV+NET 4.5 gpbs paket sa svim kanalima koji je jos godinu dana pod ugovornom obavezom? Na drugoj lokaciji je prepaid internet, tu nemam problema sto se raskida tice. Mogu li da trazim raskid zbog promene programske seme? Racun za Mart jos nisam dobio, a ne mogu da pristupim mts nalogu, tako da ta opcija za sada ne postoji kod mene.

Bitno mi je da sto pre raskinem ugovor sa njima, dobio sam ponudu koja se ne odbija i vazi do kraja meseca, pa bih da se resim ovih sto pre moguce, ako moze vec danas bilo bi dobro.

Poslednja izmena:
Ovi nisu normalni ako misle da je u redu da za WiFi i 4G spustaju download na ispod 10Mbps po sekundi preko dana. Nakacio sam mobilni na WAN port da izmerim brzinu u mrezi, i bukvalno dobijam iste brzine za download kao sa migriranim WiFi paketom, dok je upload naravno brzi na mts 4G mrezi. Do sada je WiFi bio stabilan, a nadao sam se i da ce im bar mobilni net biti upotrebljiv, ali ovo je ispod casti. Nocu im 4G "poleti" na 60-70Mbps, dok npr Yettel 4G mreza nudi bar stabilnu konekciju sa oko 20-25Mbps i to bez obzira da li je noc, dan, kisa ili suncano vreme. A btw, iako mi je mts eSim kartica sa 1TB 5G promocijom, ovde nema 5G mreze, a i da ima, ne podrzavaju Google Pixel telefone.

1775482926796.png

Poslednja izmena:
Ja sam im upravo poslao mail sa aneksom ugovora sa Orionom koji važi još godinu dana, tražio sam informacije o cenama koje mogu da očekujem do kraja UO (koristim samo internet bez TV), i stavio sam i Ratel u cc...da vidimo šta će ispasti.

Nazad
Vrh Dno