Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ja se sve ipak nadam da se radi o tome da je neki mentol menadžer u Telekomu, kojih fala bogu ne manjka tamo, *****ao stvar i da se ovaj shitshow sa povećanim računima nije desio baš 100% namerno, te da će Telekom odraditi kontrolu štete narednih dana i ispeglati stvar.
Jedino ako je to bio social media manager. Koliko postova je pobrisano u ovom thread-u, svasta bi covek pomislio. Posebno ja, kome je stigao manji racun nakon migracije, koji cak i da je 50% nizi od narednog, bice isto kao sto sam placao. Tako da cu javiti vec iduceg meseca da li citaju postove na Benchmark forumu.

Jedino ako je to bio social media manager. Koliko postova je pobrisano u ovom thread-u, svasta bi covek pomislio. Posebno ja, kome je stigao manji racun nakon migracije, koji cak i da je 50% nizi od narednog, bice isto kao sto sam placao. Tako da cu javiti vec iduceg meseca da li citaju postove na Benchmark forumu.
pisemo o biznis paketu pisi o tome sto si pisao na tom odvojenom forumu i nece brisati 🙂

Ja se sve ipak nadam da se radi o tome da je neki mentol menadžer u Telekomu, kojih fala bogu ne manjka tamo, *****ao stvar i da se ovaj shitshow sa povećanim računima nije desio baš 100% namerno, te da će Telekom odraditi kontrolu štete narednih dana i ispeglati stvar.
svaku stetu sto se tice mts-a placa narod obrni okreni tj mi, nece niko nista da menja oni nas gledaju ako hocete nase uslove uzmite ako necete idite preko puta opet kod nas u ostale provajder oligopol kome nije cilj da cena paketa bude bilo kome ovo sto smo imali kod oriona, tako da ce svima koji nisu zadovoljni rado raskinuti ugovor *** takva je racunica.

Napravili su i opsti haos sa prepaidom znam da sam bio otprilike jednu pretplatu imao u plusu uvek ali vidim kao vazi do sutra

Poslednja izmena:
1775449666552.png

Kaže već smo obavešteni u februaru 🙂

Po kom članu zakona smo mi prebačeni u Telekom?
Ja ne znam za vas ali u februaru nisam dobio nikakvo obaveštenje.
Uglavnom, ne mogu da pristupim računima ali se sećam da je jedan iz Oktobra prošle godine sadržao sličnu poruku

Prilozi

• Screenshot 2026-04-06 at 07.57.47.png
    Screenshot 2026-04-06 at 07.57.47.png
    153.3 KB · Pregleda: 177
Svakako to što su obavestili je samo info o preuzimanju i to od strane Oriona, naveo da se pozivam na član 131. i da smatram da je obaveštenje koje sadrži cenu i brzinu paketa upravo ovo iz mejla i da od tad teče rok od 30 dana.

Inače mejl je od 3.4. a tek sad sam ga skontao - završio u SPAM-u

Prilozi

• Screenshot_20260406_080922_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity0_edit_445736617075692.jpg
    Screenshot_20260406_080922_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity0_edit_445736617075692.jpg
    113 KB · Pregleda: 185
Pogledah u spam folder i videh ovo:
Poštovani,

Vaš paket je prebačen na Supernova GPON internet II paket.

Brzina protoka internet informacija u ovom paketu iznosi do 256/64Mb/s.

Srdačan pozdrav,

Klaudija
Sta li je Klaudija htela da kaže? 🤣

Da nije Claude, koji ima poremećaj ličnosti 🙃

Evo telefonski razgovor od malopre,
prijavio sam prestanak rada statičke ip adrese, kažu nije aktivna,
nema u ugovoru ali rešiće taj problem.
Pa dobro, eto prekršili ste ugovor u kome stoji statiča a vi je ne pružate, a ne gospodine, sada mi imamo 48 sati da rešimo problem, nije prekršen ugovor.
Usput pitam da mi kaže koji je moj paket, kaže Super plan 3 XL, cena je 7799 din...
Pa dobro zašto me niste obavestili, kažu jesmo, imate te informacije u sms poruci iz februara (ali posle nije uspela da nađe datum kada je poslata poruka, ne meni već svima)
Inače, telefon je od supruge, nije joj naravno stigao nikakav sms o paletu i ceni.
Za zahtev za raskid ugovora kaže moram u poslovnicu da idem.

Evo upravo sam ovo dobio.... da vidimo šta će da kažu, inače sam im u prilogu poslao Orion ugovor

Prilozi

• Screenshot 2026-04-06 at 08.46.13.png
    Screenshot 2026-04-06 at 08.46.13.png
    221 KB · Pregleda: 187
Koja je procedura - obaveste te da je raskid moguć, da li ima penala ili ne, i gde vraćaš opremu? Jel šalju neki formular ili popunjavaš kad odneseš opremu?

Znajući njih obračunaju ti penale, odgovore ti da možeš da raskineš i koliko da platiš. Očekuje li stvarno neko da odgovlre drugačije? Vratite teme kada je mts kupovao druge provajdere kako je išlo, kabadahijski, hajdučki, neprofesionalno... Pritom ti odugovlače ceo proces, čekaš 1 mejl, pa drugi, pa treći, pa poziv iz kol centra za ciganisanje kao na pijaci... I onda umesto da se sve završi za 1 dan, završi se slanjem mejlova Ratelu, Tržišnoj, mts-u itd...

Sigurno će i to da bude natezanje , kao i ova prva faza. Ja nemam nameru da plaćam ni penale ni razliku u ceni preko iznosa koji sam plaćao, jer nisam obavešten po zakonu.
Ako imam osnov za raskid, tj. ako me ikad obaveste zvanično o promeni uslova, ili dostave uvećan račun za mart, računam taj dan kao početak otkaznog roka od 30 dana koji ću ispoštovati. Raskid sam već tražio mailom dva puta.
Takođe ako oni predlože raniji datum, možemo se rastati i ranije, jedva čekam.

@miki92 ti si već podneo zahtev ili čekaš?
Možeš li ukratko da nam kažeš šta je bilo u slučaju drugih kupovina?
I kako u našem slučaju nije povređen član 131 a ja vidim da su minimum 3 tačke povređene:
1. Promena cene
2. Promena paketa
3. Promena vrste usluge (dodat je CGNAT)
4. Nismo obavešteni 😛

Citiraću jednog političara: "Ja nisam obavešten..."

Prilozi

• Screenshot 2026-04-06 at 09.12.59.png
    Screenshot 2026-04-06 at 09.12.59.png
    274.9 KB · Pregleda: 153
Znajući njih obračunaju ti penale, odgovore ti da možeš da raskineš i koliko da platiš. Očekuje li stvarno neko da odgovlre drugačije? Vratite teme kada je mts kupovao druge provajdere kako je išlo, kabadahijski, hajdučki, neprofesionalno... Pritom ti odugovlače ceo proces, čekaš 1 mejl, pa drugi, pa treći, pa poziv iz kol centra za ciganisanje kao na pijaci... I onda umesto da se sve završi za 1 dan, završi se slanjem mejlova Ratelu, Tržišnoj, mts-u itd...

Znači problemi u najavi, nikad nisam ovako raskidao ugovor pa nemam blage veze kako ide... Potraživali su te dugove sa penalima pa posle odustali nakon Ratela i Tržišne ili idu računi redovno dok se ne raskine po intervenciji inspekcije/Ratel-a?

Idem danas do poslovnice da vidim sta ce da kazu.
Realno nigde zvanicno nisam dobio racun sa izmenjenom cenom, osim sto sam video u moj mts aplikaciji, posto srecom ili ne imam mobilni u mts-u.
Opcije su ili da nastavimo sa starom cenom ili da potrazim srecu negde drugde, ali svi znamo sta ce na kraju da bude.
Razliku za ovaj mesec mi ne pada na pamet da im platim.

^ spremi zivce i srecno 😀 ubedjivace te da si dobio putem racuna na mejl, obavestenje putem sms poruke itd

I ja sam im trazio da me informisu koja je cena paketa, to jest da li se menja, i ukoliko se menja treba mi informacija gde i kako moze da se raskine ugovor. Ovo je stvarno previse.

Odjednom postadosmo korisnici lux paketa, cudno je kako nisu ponudili bar mogucnost prelaska na nizi paket, posto mi sa njima nemamo nikakakve ugovore. Treba videti sa nekim od starijih advokata kako to ide, posto je ovo jedinstven slucaj u nasoj istoriji.

Baš da proverim moju tezu da 90% ljudi ni ne zna da su prebačeni na mts i skuplje pakete, mi smo ovde jednocifreni procenat,
pozovem druga koji je koliko toliko upućen u materiju,
čovek pojma nema šta mu pričam, mts nalog naravno da nema, vodi se na majku ugovor,
ma kakvi,
ovaj mesec neće provaliti niko jer su umanjeni računi, ali od idućeg meseca kada budu svi računi preko 7000din, veselo.

Odjednom postadosmo korisnici lux paketa, cudno je kako nisu ponudili bar mogucnost prelaska na nizi paket, posto mi sa njima nemamo nikakakve ugovore. Treba videti sa nekim od starijih advokata kako to ide, posto je ovo jedinstven slucaj u nasoj istoriji.

Vreme je za prelazak u temu "ima li pravnika na forumu" 🤔😁

Ja sam im upravo poslao novi mejl u kojem tražim da me odmah obaveste o ishodu prigovora koji sam u petak podneo (metro optika 4,5 / 1 Gb/s, plaćao do sada 1670 RSD, a ako sam dobro razumeo tog momka koji mi je napravio prigovor, sada je cena 8100 RSD). U mejlu sam naveo da sam se već obratio Efektivi, a da ću se obratiti i Ratelu i tržišnoj inspekciji ako ne odgovore u najkraćem roku. Kontam to ih neće uplašiti nešto posebno, ali neka bude u pisanom obliku da sam zapretio.

Internet mi i dalje radi bez prekida, sa istom Orion IP adresom koju sam i do sada imao.

ma kakvi,
ovaj mesec neće provaliti niko jer su umanjeni računi, ali od idućeg meseca kada budu svi računi preko 7000din, veselo.
Potpuno se slažem sa ovim, biće baš puno korisnika koje će ovo veoma neprijatno iznenaditi kada dobiju enormno uvećane račune. Moja sestra je koristila Orion i da joj ja nisam rekao da hitno ode i raskine ugovor, ona ne bi imala pojma da je do neke promene uopšte došlo dok ne bi došao račun. Podnela je uspešno zahtev za raskid u subotu, ali je njoj istekla UO, pa nije bilo problema. Istina, bila je i pre nedelju dana da raskine, ali su joj tada rekli da sačeka malo jer još nemaju proceduru za raskid za Orion korisnike.

Yunet kaže da nema tehničkih mogućnosti 🙁
Inače je Grbavica u pitanju.
Dakle istina je da Orion infrakstura iako je sada u rukama Telekoma, ne može biti korišćena od strane drugih operatora...

Prilozi

• Screenshot 2026-04-06 at 10.40.10.png
    Screenshot 2026-04-06 at 10.40.10.png
    63.5 KB · Pregleda: 120
Yunet kaže da nema tehničkih mogućnosti 🙁
Inače je Grbavica u pitanju.
Dakle istina je da Orion infrakstura iako je sada u rukama Telekoma, ne može biti korišćena od strane drugih operatora...

Zato što je tretiraju kao Supernovu a ne kao MTS, mislim namerno baš zbog toga da što više onemoguće odlazak u neku povoljniju opciju. YuNet ako nema adrese na onom padajućem meniju "proveri dostupnost" slaba vajda

Ја немам речи за ову циганију, можда би се требали исцимати за неку колективну тужбу јер нас није јебао само онај испред чије пословнице нисмо прошли.
Или ћемо овако да наставимо да спавамо на једно око, проверавамо теме сваких пар недеља да видимо дал се спрема неко нови да нас **** за поштено потписане уговоре. Не видим каква је уопште поента уговора више.....
Сваки пут је ово дивљаштво све веће и веће, али ово је први пут да се нису ни удостојили никакав мејл нити обавештње да окаче. Још овај љигави попуст од 50 посто за који нико ни не зна да је попуст, већ само предигра за следећи рачун од 7 сома када ће већ бити касно да се уговор раскине....

Јел успео ико да да раскине ово а да им је писао у априлу? Где се носи опрема, у лелеком пословницу?

Zato što je tretiraju kao Supernovu a ne kao MTS, mislim namerno baš zbog toga da što više onemoguće odlazak u neku povoljniju opciju. YuNet ako nema adrese na onom padajućem meniju "proveri dostupnost" slaba vajda
Da i meni deluje tako.
Adresa postoji u padajućem meniju... Uglavnom znam da u celoj zgradi samo ja i još jedan komšija koristimo Orion

@PJ A da se nadovezem na temu Orion Telekom Biznis ili mts. Pored primera koje sam vec naveo, takodje ne treba zanemariti da postoji veliki broj clanova foruma koji rade od kuce. Oni koji su i davno pre ove migracije osnovali npr preduzetnicku radnju za programiranje, dizajn i slicno, i neretko za posao koriste rezidencijalnu internet konekciju.

Zasto i oni sada ne bi razmisljali o mogucoj migraciji sa rezidencijalne na biznis infrastrukturu, ako pritom mogu da imaju i TV+NET+telefon, po nizoj ceni od one koju bi placali uz pakete za fizicka lica?
Hmm, sad sam pogledao ponudu... Ja sam preduzetnik i firma je registrovana na ovu adresu. Pretpostavljam da bi moglo da se završi nešto. Zna li ko šta više o ovome? Ili da ih zovem? Jer meni je problem što radimo i ja i supruga (ja 5/5 dana, ona 3/5) od kuće, i treba nam stabilna veza s velikim stvarnim protokom za dva kompa istovremeno. Ja baratam fajlovima po više GB a ona radi animaciju u Unrealu na igri preko remote pristupa, ne mogu da se zezam s rezidencijalnim mrežama.

Neko saopstenje Ratela ???

Vi koji ste prebaceni na drugi ip (meni od jutros 213 umesto 188 verovatno i cg nat) jel mozete da pristupite HG8245Q2 ruteru i sa kojim podacima, posto sa podacima iz Oriona vise nece. Inace na zahtev za raskid zbog povecanja poslali su sledece. Njima se bas ne zuri.

Prilozi

• Screenshot 2026-04-06 112521.jpg
    Screenshot 2026-04-06 112521.jpg
    16.8 KB · Pregleda: 117
Nazad
Vrh Dno