Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

to i ja pricam vec mesecima na telegramu.

3x ce biti super, ogroman senzor ali ne i najbolji, nova generacija OV50 senzora izlazi kad i x9u, OV50B koji ce biti mnogo bolji za ISZ. plus sto ajde do 6x isz i radice nekako, ali imas rupu od 6 do 10x, plus sto se ne menja fokalna distanca nego je bokeh i izgled isti.

10x useless, za po kuci i stanu nije, za portrete nije, za po ulici nije, jedino da fotkas ptice na granama i mesec. ali nema veze, telekonverter ce moci i na 3x i na 10x pa ces moci da fotkas mesec sa odlicnih 30x ili koliko ce vec telekonverter da priblizava 🫠

x8u setup 5 puta bolji.

da su izbacili ovaj drugi telephoto a pojačali UW, bio mi kompletniji pack
ja sam vise da izbace UW totalno 😀

Uzdamo se realno u Oppo Ultra i Vivo Ultra. Ne bi trebalo da razočaraju jer i sad, po mom mišljenju PRO varijante imaju najsveobuhvatniji, kompletniji setup kamera na tržištu.

Mislio sam da probam ove godine Oppo, baš sa ultra modelom, ali nisam oduševljen kamera logikom. Okej, nesumnjivo je da će telefoto i glavna kamera da budu vrhunske ali ovaj 10x mi je gimmick, predugačko za često korišćenje, uz to mali senzor sa jako uskim otvorom blende biće neupotrebljiv u mraku, vrlo verovatno da u auto modu noću neće ni moći da se koristi noću, da se uopšte neće ni paliti. Bolje da su zadržali logiku sa 3x i 6x senzorom ili da su izbacili ovaj drugi telephoto a pojačali UW, bio mi kompletniji pack, ali ***, na rivjuima će dominirati na 100x zoom, a to privlači pažnju i prodaje telefone
Ja bih voleo da mogu da disable-ujem nekako 10x senzor, da sve preko 10 radi i dalje 3x.

Meni nije jasno zašto niko ne fura 28mm main, to mi je nekako idealno za mobilni. Mislim da je iPhone neko vreme gurao tu priču pa odustao. Ja bih recimo na x9u i x300u išao sa uw16-24mm, main28-50mm i tele 70-135mm i to sve sa velikim otvorima blende. 😎
Koliko se secam Pixel je ranije imao 27mm, barem je tako bilo na 6a.

A vivo X100 Ultra mi je idealan po tom pitanju, jer ima 1" senzor pa mozes da biras 23, 28, 35.

Meni nije jasno zašto niko ne fura 28mm main, to mi je nekako idealno za mobilni. Mislim da je iPhone neko vreme gurao tu priču pa odustao. Ja bih recimo na x9u i x300u išao sa uw16-24mm, main28-50mm i tele 70-135mm i to sve sa velikim otvorima blende. 😎
Fizika. Veliki senzor + žižna daljina znači veća grba, zato se i prešlo od nekadašnjih 35mm na N95 npr. (iPhone je u početku imao čak 38mm ako se ne varam) na današnjih 23mm kao standard, jer niko neće veliku grbu.
I ja, praktično ga i ne koristim, ponekad za neki video kad trebam nekom nešto da pokažem i to je to. I main mi je preširok.

to i ja pricam vec mesecima na telegramu.

3x ce biti super, ogroman senzor ali ne i najbolji, nova generacija OV50 senzora izlazi kad i x9u, OV50B koji ce biti mnogo bolji za ISZ. plus sto ajde do 6x isz i radice nekako, ali imas rupu od 6 do 10x, plus sto se ne menja fokalna distanca nego je bokeh i izgled isti.

10x useless, za po kuci i stanu nije, za portrete nije, za po ulici nije, jedino da fotkas ptice na granama i mesec. ali nema veze, telekonverter ce moci i na 3x i na 10x pa ces moci da fotkas mesec sa odlicnih 30x ili koliko ce vec telekonverter da priblizava 🫠

x8u setup 5 puta bolji.

A smejali su se kad je Huawei ubacio OV50A u svoj P50 pro 😁 Sad je prica drugacija 😂

Jedno pitanje za vas koji imate Oppo x9 pro global, cesto koristim gesture tab za google search itd, Samsung instant otvara dok ovaj telefon sig mi treba duplo ako ne vise vremena da drzim da bi se pojavio, ima li resenja za ovo? Plus mi pola puta dok drzim ne otvori search a navikao sam non stop da kopiram nesto itd.

Ultra. Ako ništa makar deluje mnogo lepše od x300u

Prilozi

• IMG_20260325_063738_228.jpg
    IMG_20260325_063738_228.jpg
    41.7 KB · Pregleda: 76
  • IMG_20260325_063737_447.jpg
    IMG_20260325_063737_447.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 76
  • IMG_20260325_063737_859.jpg
    IMG_20260325_063737_859.jpg
    42 KB · Pregleda: 72
  • IMG_20260325_063738_078.jpg
    IMG_20260325_063738_078.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 70
Ух, ова браон је топина.

Još nije potvrđeno da će biti tačno ovakav, ali cenim da je 95% to to. Videćemo u narednih 10ak dana.

Sa maskicom tesko da ce se razlikuju.

Inace mi je lepsi Pro. 🙂 Ali kontam da ovaj ima beast hardware da je verovatno moralo ovako.

Jeste, ali džaba mu to kad će kamera/e biti malko bolje na Vivu.
Inače novci su spremni(prodati Pura 80 Ultra i HM 8 Pro), samo još da vidimo koji uzeti...

Pa ako imas ta dva telefona ne vidim razlog za kupovinu,sto lose ti slikaju Pura 80 ultra i honor a ovi ce kao nesta biti bolji da bi menjao...😶‍🌫️

Dobar izgovor 🙂

Planirao sam ovaj Ultra model ali imam problema u firmi da registrujem kineske telefone na Guest WiFi.

Pa koji će ti wifi, uzmi neki dobar mobilni paket i uživaj

To imam svakako ali na lokaciji firme je signal losiji i cesto mi bas treba wifi.

Pa cekaj, imas problem cak i global verziju ako uzmes?

Ovde ljudi imaju samo globalne verzije kineskih brendova.

Planirao sam ovaj Ultra model ali imam problema u firmi da registrujem kineske telefone na Guest WiFi.
U čemu je problem? Ja nikad jači signal WiFi i mobilne mreže nisam imao ni na jednom drugom telefonu, čak ni na Huaweiu p30pro

Procedura je da se korisnik uloguje na portal i registruje uredjaj MAC adresom, znaci u WiFi settings se prebaci sa dynamic u fixnu, tj MAC adresu samog uredjaja, odmah posle toga, korisnik je povezan na wifi sledecih godinu dana. Kineski telefoni se jednostavno ne mogu povezati, uvek ih salje na captive portal da unesu korisnicko ime i sifru. Resenje je da im nastancam guest naloge, koji su validni samo 7 dana, onda mora novi.
Signal nema nista s ovim problemom.

Procedura je da se korisnik uloguje na portal i registruje uredjaj MAC adresom, znaci u WiFi settings se prebaci sa dynamic u fixnu, tj MAC adresu samog uredjaja, odmah posle toga, korisnik je povezan na wifi sledecih godinu dana. Kineski telefoni se jednostavno ne mogu povezati, uvek ih salje na captive portal da unesu korisnicko ime i sifru. Resenje je da im nastancam guest naloge, koji su validni samo 7 dana, onda mora novi.
Signal nema nista s ovim problemom.
Razumem, samo mi i dalje nije jasno da li taj ruter namerno izbegava kineske telefone zbog nekog bezbednosnog rizika ili kineski telefoni imaju neki problem pa neće da se povežu?

To vec ne znam. U firmi je sve Cisco. 🙂

Nazad
Vrh Dno