Šta je novo?

Oppo Find X2/ X2 Pro

Uh ne znam jel ima srpskog jezika. Nisam zapazio stvarno :/
Poredio sam ga sa OP 8T od kog je možda za dlaku bolja zavisi od situacije, naravno periskop ne računam zato što je OP nema, a npr od P40 (ne pro) je kamera u svakoj situaciji lošija (5x optički su bolje zato što ga i P40 nema).
Opali sam samo uporednih sa OP 8pro i ne mogu da kažem ko je bolji.
Kamere su i te kako upotrebljive ali verovatno nisu u top 10. 97% korisnika će biti zadovoljno. Razlike se vide kad se porede Slika do slike. Ako sam naveo da je daleko od najboljih nisam mislio da je loša već Prosečna za flag ship klasu.

Uh ne znam jel ima srpskog jezika. Nisam zapazio stvarno :/
Poredio sam ga sa OP 8T od kog je možda za dlaku bolja zavisi od situacije, naravno periskop ne računam zato što je OP nema, a npr od P40 (ne pro) je kamera u svakoj situaciji lošija (5x optički su bolje zato što ga i P40 nema).
Opali sam samo uporednih sa OP 8pro i ne mogu da kažem ko je bolji.
Kamere su i te kako upotrebljive ali verovatno nisu u top 10. 97% korisnika će biti zadovoljno. Razlike se vide kad se porede Slika do slike. Ako sam naveo da je daleko od najboljih nisam mislio da je loša već Prosečna za flag ship klasu.
Pitam jer imam p30pro, i jedino zbog čega bih prešao je 512GB i bolji displej. Kamere ne bi nikako smele da budu lošije od p30pro bar po specifikacijama i YouTube testovima. Video je najveća stavka koja mi smeta na Huaweiu a koliko vidim x2 pro snima 10bit video kao iPhone 12, snimci na YouTube su odlični a stabilizacija kida. I sada kada mi kažeš da kamere nisu flagship nivo baš sam razočaran 😐

Veruj mi da video nisam snimao tj uporedjivao dok sam ga koristio pa ne mogu da ti kažem.
Video je sigurno dosta bolji nego na P30 pro na kome je prosečan tj ispod prosečan u odnosu na direktnu konkurenciju.
Rekoh kamera je daleko od najbolje a ne daleko od flagship kamera.
Mene je najviše odbio previše zakrivljeni ekran dok mi kamera nije smetala

Tema zamrla 🤣🤣🤣
Imam opciju za 230€ da kupim ovaj fon, ispravan naravno, garancija jos 5 meseci. Valja li cemu?
Koliko vidim Specifikacije da telefon ima sve, brzo punjenje, 120hz ekran itd... I plus 512gb, minus nije dual sim...

To je nerealna cena. Telefon vredi minimum 500e

Gde bre vredi 500€?
Ovde u de oglasi cena ide oko plus minus 300€.
Polovan fon, ne nov.

Kupuj, za te novce ne znam šta bi bolje kupio

Verovatno da cu kupiti, nesto se razmisljam...
Ako ga kupujem, za vikend idem po njega, nekih 60km o mene, da vidim sta kupujem za te pare, mada mi je receno da je telefon skroz ok.

Moja greska, nisam video da je x2 topic. Opet i to je veoma niska cena, proveri sve dobro. Ja ga nisam kupio zbog software-a samo, secam se da mi je bio prvi pik. Valjda su sa mreze Vodafone pa je to neki problem bio tada. Ali za te pare ne bih razmisljao.

Nesto oko update-ovanja telefona.

Nedelju idem po find x2 pro, bar za sada tako stoji dogovor.

E pa da vidimo sutra i to cudo od 230€.
Dobio sam dodatne slike jos, telefon sacuvan kao nov.

To nije skupo. Na oglase su find x2 pro izmedju 400 i 500€ dobro proverite telefon.

Sutra stize x2 pro, kako sam dobio slike itd da je telefon ok i da ima jos garanciju, videcemo...
Iako. Je juce dogovor bio da odem po fon, ali eto ispalo da nisam mogao otici, prvi Maj itd...

Stigao x2, i to je to, Telefon ispravan očuvan, nema ogrebotine, kao nov. Račun je tu, garancija još 4 meseca tačno.

Fino deluje ovo sve sa x2, onako nista da sam sad odusevljen ono kao woow, ali sasvim ok fon pogotovo za te pare i sa 512gb. Uostalom, telefon ima sve ono sto imaju skoro i telefoni u 2022. Naravno, da se pored ne moze, koliko para toliko i muzike.

Za 230e hoću i ja, mislim da ne postoji bolje! Pogledaj samo na kutiji, da li negde piše Vodafone, oni imaju problem da ne mogu da se update-uju lako na color OS 12 ili koji je već aktuelan.

Gledao sam, ne pise nigde na kutiji Vodafone 🤣
Juce sam dobio 3 Update prvi od 4,5gn i dva po nekih 1gb.
Fino ovo radi stvarno, Color OS mi je okay, dosta opcija i zezancija, snalazim se nekako 🤣
Da, sad je aktuelno Color OS 12

Kupio me telefon za sve pare 🤣
Poredio danas sa Xiaomi mi 11 Ultra, pa moje misljenje, ovaj telefon je definitivno bolji, ali to je samo moje misljenje. Xiaomi mi 11 Ultra sam koristio par meseci i dao ga zeni i to je to sa Xiaomi.

Kakva je baterija? Kamere? Samim tim što ima 512gb opravdao je kupovinu :)

Baterija bolja nego na xiaomi mi 11 Ultra, o kameri ne bih mogao da kazem nesto vise, nisam strucnjak za to, tako da ne bih nikoga da dovodim u zabunu. Meni je Kamera ok, ali nisam merodavan za to.

Haaa... Ne znam jel Bug ili sta je.
Danas punio telefon, inace puni jako jako brzo,vidim.kad je sa 99% prebacio na 100%,izvuc3m Kabel, njakam fon citao poruke, kad ono baterija 90% za eto dva minuta. Stavim opet da se puni i pustim ga duze da se puni iako je pokazi ao 100%,podle toga okay.
Verovatno ga nije napunio kako treba da je bas 100%,pa zato za 2 min spalo na 90%,kao sto napisah ili je to Bug ili je to normalno. Nisam do sada nikad tako nesto primetio na bilo koje telefonu.

U redu je da procenti brzo padaju ali mora da idu jedan po jedan a ne od jednom 10%, to može biti signal da baterija popušta. Isprati kad dodje do 20% da li se telefon ugasi odjednom ili ide polako do 5%

Ide polako sve do cak 3%. Baterija je okay skroz, drzi dobro,osim gore napisanog (problema). Cim se duze punio sve je ok.

Sada mi je jasno zasto je takva zver od telefona kostala 230 evra. Posto kazes da ima garanciju reklamiraj to dok je vreme.

Koliko baterija izdrzi kada je napunjena do 100%? Koliki imas SoT, ili ti ukljucen ekran u toku dana... 1-3-5 ili vise sati izdrzi pre nego se ugasi.

Baterija je ok, sot imam oko 4 sata manje vise, sve je na full sa 5g6.
Moracu da obratim paznju naravno, ako nesto nije ok, garancija je tu.
Trenutno je 51%baterija.
2h 26min sot

Poslednja izmena:
nije ništa čudno da baterija na početku brzo spadne, ima čitavih objašnjenja o tome na netu...i na mom telefonu često nakon skidanja sa punjača maltene odmah padne na 98-97-96, kako kad, ali se kasnije ponaša normalno...nije, naravno, kod svih telefona tako, i nisam uspeo da utvrdim zašto se kod nekih baterija baš tako ponaša kad se skine sa punjača...to je nešto na relaciji baterija i elektronski sklop unutar telefona koji brine o punjenju baterije, pa sve do pokazivača procenata baterije...

baterija kad popusti ona više prooblema pravi kad je pri kraju donjih cifri pa recimo krene da se momentalno gasi sa 20-30 posto, ili tu negde...

Može da pada brzo ali ne sme da preskače procente nikako. Ja na mom s21u prvih 10% kad skinem sa punjača bukvalno ide kao sekunde, ali procenat po procenat.

Vrh Dno