Šta je novo?

Oppo Find N5

E ovakav fold sam pozeleo odmah. Ovo je vec skroz upotrebljiva tehnologija, bravo za Oppo, oduvek su bili pioniri raznih tehnikalija.

Baš se dobro pokazao i kod bugara. U budućnosti bi trebale i cene da odu dole za ovakve uređaje, npr umesto 1800e da se smanje na nekih ~1200. Mada opet, pitanje je koliko će apple fold koštati, ne bi me čudilo da bude oko 2k

Jedini problem su reklame u softveru...sta znam, bolje da povecaju cene malo i da ispeglaju softver bez reklama, nego ovako. 🙂

Honor Magic V4/V5
▫️8"±2K 120Hz LTPO OLED Internal Screen
▫️6.45"± 120Hz LTPO OLED External Screen
▫️Snapdragon 8 Elite 🐉
▫️50MP 1/1.5x" Main (OIS)
▫️200MP 1/1.4" (3X±) Periscope Telephoto
▫️IPX8
▫️Less than 9mm
▫️Wireless Charging
▫️Satellite Communication
▫️Side-Mounted Fingerprint

evo kako može HP3 (HP9?) 3X u <9mm fold 😛

Nakon onoga što je predstavio Samsung, vagam samo između Find N5 i Magic V5. Vivo koliko znam nema podrške za eSim, pa bih ga preskočio.
Kod Oppo mi se sviđa malo širi i veći ekran, ali ne znam kakav je softver (Color OS) u poređenju sa Magic OS. Nisam koristio ni jedan ni drugi.
U Hong Kongu Oppo košta oko 1000eur, što je OK cena, a verujem da će za 2-3meseca i Magic V5 koštati isto ili slično.

Poslednja izmena:
Nakon onoga što je predstavio Samsung, vagam samo između Find N5 i Magic V5. Vivo koliko znam nema podrške za eSim, pa bih ga preskočio.
Kod Oppo mi se sviđa malo širi i veći ekran, ali ne znam kakav je softver (Color OS) u poređenju sa Magic OS. Nisam koristio ni jedan ni drugi.
U Hong Kongu Oppo košta oko 1000eur, što je OK cena, a verujem da će za 2-3meseca i Magic V5 koštati isto ili slično.
kao trenutni korisnik find X8 ultra i povremeno u dodiru sa Honorom i Huawei-em i svim ostalim a dugogodišnji Samsung korisnik, ColorOS >>> bilo šta drugo.
jedini za koga bih ga možda menjao je OneUI ali sa boljim hardverom i da još malo više peglanja.

nećeš pogrešiti sa ColorOS nikako.

si siguran da je to cena? gde god sam gledao sad na brzinu, vrti se oko 2k dolara.

@desp
U HK uglavnom idu global verzije.. ali kako ga naručiti odatle za EU npr ? Da li postoji neki sličan sajt kao trandingshendzen za tako nešto..

Ako je tamo neka uobičajena (viša) cena oko 1100-1200eur, pa dodaš 30-40eur za transport i onda još 30% carina i pdv, i na kraju ispada i preko 1500eur. Za te pare ima i na KP.
Gledam jer ću možda imati priliku da budem tamo na par dana, pa tako da uzmem. Ništa drugo mi nije isplativo.

Ko voli i kome je potreban ovaj "tip" telefona trenutno nema bolji. Imam ga, a koristio sam i Honor V5 i Samsung Fold 7.

Kako li će prorez da se ponaša posle par meseci je pitanje. Jer je poznato da se rupa vremenom širi

Kako li će prorez da se ponaša posle par meseci je pitanje. Jer je poznato da se rupa vremenom širi
Moj drugar ima Honor V2 od kako se pojavio u prodaji, i baš ga ne štedi i koristi ga po ceo dan, poslovno i privatno.
Telefon izgleda kao nov.

Vreme je za novu temu, da ne spamujemo ovde. Ako ne lažu kinezi, vrlo verovatno moj sledeći izbor do "savitljive jabuke".

Divim se svakom ko kaže da mu je creese breaking point u korišćenju fold telefona!
Po svemu do sada viđenom, biće ovo odličan naslednik!

Baš dobar komad tehnike 🙂 šteta što košta kao polovan auto

Poslednja izmena:
Debbrr ljudi, novu temu pa tamo kačite, ovo je za n5. Evo ja ću da napravim kad je svima "problem" 🙂

Nazad
Vrh Dno