Šta je novo?

Operation Flashpoint 2

Another direct point of comparison with ArmA II....
Ове две игре не могу се поредити никако...CoD напуцавање и OFP,ArmA 1/2 уживање :smoke:

U pravu si, ne mogu da se porede, kao i to sta za nekog predstavlja uzivanje...

Тачно а мој коментар је био на ово небулозно поређење ова два наслова :wave:

^Zasto nebulozno?

Zato sto je ArmA 2 trenutno najrealnija vojna simulacija, dok je OF2 poprilicno "arkadniji" i po mnogima nije dostojan originalnog OF-a, sto znaci da ce igra za mnoge fanove biti veliko razocarenje, sto opet ne znaci da ce igra biti losa. :)

Jednostavno....

- oni koji ocekuju pravu vojnu simulaciju dostojnu originala ce igru sigurno pljuvati
- oni koji nisu igrali original ili od ove igre traze samo dobru military akciju koja kompleksnija od klasicne run-and-gun mehanike ce sigurno u njoj uzivati

Bitno je da ce svako moci da ukroti igru i prilagodi nivo tezine prema svojim afinitetima, ali bez obzira na to igra nikad nece biti ni cista arkada, ali ni simulacija kao sto su originaklni OF i ArmA (2), vec nesto izmedju.

:)

Poslednja izmena:
U prevodu, Dragon Rising je NFS Shift medju vojnim simulacijama. Ni baba ni deda vec nesto izmedju. Jedno je sigurno, nexu i bratiji ce se sigurno svideti. :d

Poslednja izmena:
E pa samo kad bi znao kako Shift moze da se podesi i da bude odlicna igra, a ti si je na prvu loptu odbacio jer se drugima svidja, samo da bi prihvatio da je losa iako nisi ni video da su promene odvele ovaj NFS nabolje. Isto tako i ovde, dok ne izadje igra nema sta da se kaze, jer je niko nije ni probao. Po meni, sudeci po onom review-u, bice ovo solidna igra ako ne cak i odlicna, bolje nego ono zivciranje sa bubasvabama ARMA-e...

Jedino što razočarava je grafika koja je daleeeeko od onih render targeta kojim su nas tizovali... Ovo je totalno ispod proseka... Sve ostalo verujem da je do jaja.

Namjerno sam postavio pitanje upravo radi rijeci "nebulozno".

Svidjelo se to nekome ili ne poredjenje je neminovno: jednostavno je moraju porediti sa ARMA 2, jer ipak ova igra vise naginje simulaciji nego arkadi ala COD, a drugo direktan je nastavak na "simulaciju" Operation Flashpoin! ( i to svi dobro znamo)
Jeste da nema nisanjenje kao iz prvog dijela, i da neke stvari izgledaju uproscene (sminkerica), ali je realno pretjerivanje reci da je >> nebuloza uporediti je sa ARMA2 << !
Sve i da hoce neko da uporedi ovu igru sa CoD-om je nemoguce i to je u stvari NEBULOZA! Dok jedino pravo poredjenje zasluzuje upravo sa ARMA2. ;)

Za neke ce biti simulacija, za neke ce biti predmet hejtovanja i pljuvacine, a ja jedino sto ocekujem je da bude dobar FPS sa dobrom atmosferom i bez bagova:)

Poslednja izmena:
Minimum

* Operating system: Windows XP SP2 or later
* GPU: DirectX 9.0c GPU: Shader 3.0 (GeForce 7900 GT / 256 MB VRAM or higher)
* Sound Card: DirectX Compatible
* 1 GB Memory: 1 GB
* 8 GB Hard disk: 8 GB
* CPU: Dual Core CPU 2 x 2.4 GHz
* DVD-ROM DVD drive: Dual Layer DVD-ROM

Auu, hoce li ovo raditi na mojoj masini ?

Trenutno mi je procesor na 2,41 GHz :)

Poslednja izmena:
Re:

Cekajte ljudi malo...Prvo skinite igru,instalirajte je i igrajte makar sat i onda je blatite koliko hocete...Mislim niko nije probao igru,a odmah se donose zakljucci kako je igra ******,i poredjenje sa drugim igrama koje nemaju veze sa ovom...

Prvi utisci:http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=224624

"The military fetishists out there are going to be a little disappointed with the range of guns, weapons and so on that are available. While there are enough different types of gun or vehicle to keep a layman like myself satisfied, those who have an interest in military ordnance, ArmA II has the edge."

"While ArmA II had the potential to be superb Dragon Rising actually is, because it doesn't suffer from all the technical issues of the former game. Helicopters don't land on your head, they don't refuse to land if you to do something a little out of the ordinary, and you don't have to chase important NPCs over several kilometres because they got spooked by a bit of gunfire. (All of which we've seen happen when we've played ArmA II.)"

....no, otom potom - ja se nadam da će ovo biti OK igra.

Poslednja izmena:

Svidjelo se to nekome ili ne poredjenje je neminovno: jednostavno je moraju porediti sa ARMA 2, jer ipak ova igra vise naginje simulaciji nego arkadi ala COD, a drugo direktan je nastavak na "simulaciju" Operation Flashpoin! ( i to svi dobro znamo)
Jeste da nema nisanjenje kao iz prvog dijela, i da neke stvari izgledaju uproscene (sminkerica), ali je realno pretjerivanje reci da je >> nebuloza uporediti je sa ARMA2 << !
Sve i da hoce neko da uporedi ovu igru sa CoD-om je nemoguce i to je u stvari NEBULOZA! Dok jedino pravo poredjenje zasluzuje upravo sa ARMA2. ;)

Za neke ce biti simulacija, za neke ce biti predmet hejtovanja i pljuvacine, a ja jedino sto ocekujem je da bude dobar FPS sa dobrom atmosferom i bez bagova:)
Баш због оваквих коментара сам и рекао да је НЕБУЛОЗНО поредити ове две игре пошто OFP: DR НИЈЕ директан наставак било чега. Ко је играо OFP1 схвата о чему причам.

Niko nije ni rekao da je to nastavak OF, nego se pricalo o poredjenju izmedju ARMA 2 i novog Flashpointa. U sustini nebitno.:)

Poslednja izmena:
Niko nije ni rekao da je to nastavak OF....
Јесте:
BorisN123

:eyebrows:
..а поента је оно што је написао @Huricane Game...poredjenje sa drugim igrama koje nemaju veze sa ovom... :bottle:

Ma ok, ja sam mislio na review da se o njemu pricalo.:)

@moto tomo:

Ja samo kazem da je to pretjerano reci "nebulozno", jer ipak ovo je malo vise simulacija nego arkada.

A u ostalom ovo i jeste direktan nastavaka na Operation Flashpoint, bez obzira sto ga radi CODEMASTERS, samo ime koje igra nosi, je dovoljan razlog da to i bude. To ti je isto kao i FAR CRY 2, drugi tim radio, drugacija radnja, sve sve drugacije eto jedino sto je zjednicko je sto su FPS. A direktan je nastavak na FAR CRY, ne moze ARMA 2 ili CRYSIS da budu direktni nastavci, tj pravi nastavci. Drugo je reci "duhovni" nastavak. Ako razumijes sta zelim da kazem, ako ne.. onda je to tvoj problem.:p

Poslednja izmena:
Igra je teska samo 3.6GB. ;)

To igra malo poranila:D

PO trejlerima izgleda ok,samo se nadam da necce biti izbagovana ko arma/arma2 i da necce trebati cela tastatura za kontrolisanje akcije

Poslednja izmena:
To igra malo poranila:D

PO trejlerima izgleda ok,samo se nadam da necce biti izbagovana ko arma/arma2 i da necce trebati cela tastatura za kontrolisanje akcije

Sudeci po prvoj recenziji (par postova iznad) igra je skoro bug free. Jedini bug bitan pomena je pathfinding AI-a, narocito kada kontrolisu vozila, mada to i nije bug, vec glupi AI. :)

u mojim radnjama jos uvek nema ustvari samo russen

Poslednja izmena:
Sudeci po prvoj recenziji (par postova iznad) igra je skoro bug free. Jedini bug bitan pomena je pathfinding AI-a, narocito kada kontrolisu vozila, mada to i nije bug, vec glupi AI. :)

To ni po meni nije bug ,jer uglavnom AI i jeste glup i to u 90%igara:whip:

@BorisN123 "ovo i jeste direktan nastavaka na Operation Flashpoint" - Jeste, ali u nekom tvom paralelnom univerzumu :laugh:

Codemasters pravno ima samo ime - Operation Flashpoint, što je u ovome slučaju sramotno jer samo zbunjuju i obmanjuju igrače sa svojom novom igrom. Prvi OFP je razvio Bohemia Interactive Studio, a Codemasters je bio izdavač i nosio samo pravo na ime. Codemasters i Bohemia su raskinuli, pa je BIS počeo da razvija nastavak OFP koji su nazvali Armed Assault/ArmA, jer je licencu na ime zadržao Codemasters. Codemasters je legalno mogao napraviti igru pod imenom OFP, ali oni nisu smjeli koristiti OFP - Real Virtuality Engin, pa su uzeli vlastiti Ego Engine od Colin McRae: Dirta. Tako da je svaki iole ozbiljan gamer upoznat da je ArmA je pravi nastavak izvornog OFP.
Dragon Rising je nova igra koja, za koju ne mogu reći da je loša jer je još uvijek nisam igrao, ali u odnosu na ArmA je arkadna (to se već može vidjeti dovoljno iz klipova) i ne može se nazvati borbenom simulacijom, a pogotovo ne izvornim nastavkom prvoga OFP. Codemasters je namjerno iskoristio ime OFP, da bi pobrao kajmak na osnovu slave prvog OFP, ali prave igrače ne može se tako lako prevarit.

Pogledajmo na BIS liniju vojnih simulacija:

- Operation Flashpoint
- Virtual Battle Space 1
- Armed Assault (ArmA)
- Virtual Battle Space 2
- Armed Assault 2 (ArmA 2)

Sada pogledajmo Codemasters liniju vojnih simulacija:

Uhhh .......... nema nijedna :D

PC verzija OFP: Dragon Rising nije imao poseban dev tim tako da se radi o portu arkadne verzije konzole!

^Ako nisi procitao dobro, evo citiracu sebe:

To ti je isto kao i FAR CRY 2, drugi tim radio, drugacija radnja, sve sve drugacije eto jedino sto je zjednicko je sto su FPS. A direktan je nastavak na FAR CRY, ne moze ARMA 2 ili CRYSIS da budu direktni nastavci, tj pravi nastavci. Drugo je reci "duhovni" nastavak. Ako razumijes sta zelim da kazem, ako ne.. onda je to tvoj problem.:p

Bez obzira na to sto su ovi uzeli licencu i sve, kako ne shvatate da je ovo nastavak operation Flashpointa?! Isto je vojni FPS! drzi se nekih korijena ipak, dobro nije prava simulacija kao ARMA2, ali je nesto vise od puke ARKADE! Evo ti jos jedan PRIMJER:
CALL of DUTY 3 & 5, sta su onda oni?? Po tvome razmisljanju zakljucio bih da su to sasvim druge igre. Ili sta je FALLOUT 3, a mozda ni K.O.T.O.R. 2 nije pravi nastavak?! Ko to zna. .

Zato kazem da Operation Flashpoint 2 zasluzuje da se nazove nastavkom, ( jer nije kao npr. Far Cry 2 da je skroz drugacija igra a nosi isto ime skroz drugacije pucacine, po tematici i po svemu su razlicite) jer se drzi nekih principa iz originala: vojna pucacina, tema je ista: rat i nacin ratovanja, sad kako je to prikazano kao simulacija ili ne..

Sve ove rasprave ne bi bilo da su Codemasters uradili cistu simulaciju! Ne bi ste zakerali kao neke babe, ili jos gore kao mali napaljeni klinci koji zele da se dokazu da su neko i nesto, pa sve znaju - nego bi siroke ruke prihvatili tu cinjenicu da je ovo Operation Flashpoint 2! :)

Poslednja izmena:
^
Imas poentu + meni se licno svidja što nije okoreli sim, nemam vise zivaca ni vremena za tako nesto. Sve to sam odavno rezervisao za posao i druge obaveze...

Dok ne probam englesku verziju necu da komentarisem gameplay, jer ne znam na kom nivo tezine sam igrao, ali definitivno nije bio hardcore. :) Zato cu malo o performansama - kako vam radi GRiD, radice vam i ovo. :) Na max setovanjima sa 16AF i 4xAA u 1680x1050 fps je kao na shotovima - od 40 do 70. Texture i broj poligona nekih predmeta i oruzja su jadni (pogledajte shot na kome se vidi deo zolje), a teren kada koristite optiku izgleda kao u originalnom OF-u - samo objekti, drvece i vojnici bez ikakvih detalja. Stvari pomalo vade ne previse napadni post processing efekti, kao i gusti dim. Ono sto me nervira je nenormalno prstanje krvi koje se jasno vidi kada metu pogadjate sa udaljenosti od 500+ metara. Destrukcija je jadna - bacis bombu i od kuce u trenutku ostane samo temelj bez ikakve fizike i particle efekata. Sa tehnicke strane sam ocikavao vise, narocito od verzije za PC.

Prilozi

• OFDR 2009-10-06 17-54-38-87.jpg
    OFDR 2009-10-06 17-54-38-87.jpg
    353.8 KB · Pregleda: 141
  • OFDR 2009-10-06 18-02-05-31.jpg
    OFDR 2009-10-06 18-02-05-31.jpg
    228.5 KB · Pregleda: 125
  • OFDR 2009-10-06 18-06-37-43.jpg
    OFDR 2009-10-06 18-06-37-43.jpg
    170.8 KB · Pregleda: 125
  • OFDR 2009-10-06 18-08-42-89.jpg
    OFDR 2009-10-06 18-08-42-89.jpg
    208.8 KB · Pregleda: 122
  • OFDR 2009-10-06 18-11-04-87.jpg
    OFDR 2009-10-06 18-11-04-87.jpg
    198.1 KB · Pregleda: 136
...

Prilozi

• OFDR 2009-10-06 18-12-32-39.jpg
    OFDR 2009-10-06 18-12-32-39.jpg
    131.6 KB · Pregleda: 114
  • OFDR 2009-10-06 18-15-21-53.jpg
    OFDR 2009-10-06 18-15-21-53.jpg
    242.4 KB · Pregleda: 129
Bitno je da je piss filter i dalje tu. Nadam se da radi onaj ENB patch ili ako nista drugo da necemo dugo cekati da se modifikuje isti za OF: DR. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno