Šta je novo?

Opera

Imam jedan problem. Dugo vremena kretanje medju otvorenim tabovima je radilo savrseno. Onda je odjednom totalno prestalo (ctrl+tab nije nista radilo). Od tada pokusavam da vratim na prethodna podesavanja, ali nikako ne uspevam. Mozda ce zvucati smesno, ali ne znam kako, po kom principu je kretanje radilo, ali znam da mi je super odgovaralo. Sada, probao sam sve kombinacije sa slike i ni jedna nije ta koja je bila. Ovo kretanje na desno ili levo je kretanje za jedan tab desno ili levo, sto mi ne odgovara. Onda sam nasao ovo switch to previously opened tab, sto sam mislio da je to sto je bilo, ali to radi switch samo izmedju dva taba, bez obzira koliko ih je otvoreno. Kazem, ne znam kako je ranije to islo, ali cini mi se da je isao prvo na prethodno aktivni tab, pa onda na tab pre njega i tako nesto mozda. Zna li neko kako je to bilo do skoro i kako ovo da podesim, jer me izludjuje?

Prilozi

• Untitled-1 copy.jpg
    Untitled-1 copy.jpg
    84.3 KB · Pregleda: 82
Imam jedan problem. Dugo vremena kretanje medju otvorenim tabovima je radilo savrseno. Onda je odjednom totalno prestalo (ctrl+tab nije nista radilo). Od tada pokusavam da vratim na prethodna podesavanja, ali nikako ne uspevam. Mozda ce zvucati smesno, ali ne znam kako, po kom principu je kretanje radilo, ali znam da mi je super odgovaralo. Sada, probao sam sve kombinacije sa slike i ni jedna nije ta koja je bila. Ovo kretanje na desno ili levo je kretanje za jedan tab desno ili levo, sto mi ne odgovara. Onda sam nasao ovo switch to previously opened tab, sto sam mislio da je to sto je bilo, ali to radi switch samo izmedju dva taba, bez obzira koliko ih je otvoreno. Kazem, ne znam kako je ranije to islo, ali cini mi se da je isao prvo na prethodno aktivni tab, pa onda na tab pre njega i tako nesto mozda. Zna li neko kako je to bilo do skoro i kako ovo da podesim, jer me izludjuje?

Cycle Forward Trough Tabs stavi Ctrl+Tab, Cycle Backward Trough Tabs stavi Ctrl+Shift+Tab. U opcijama štikliraj Cycle tabs in most recently used order.

Jel vam se desava u poslednje vreme da vam opera non stop kresuje? Ja ne znam da li mi se ikada desilo da mi opera next kresuje od kad je imama, a poslednjih 10-ak dana, ne prodje dan bez 3-4 kresa. Negde otprilike u to vreme sam umesto nod32 stavio kaspersky, pa razmisljam da nije do toga. Imate li vi taj problem i sta jos moze da bude uzrok osim kasperskog?

FF mi je primarni brauzer ali imam Operu kao sekundarni i još nijednom mi ni tab nije pukao a ne cela Opera. Imam Bitdefender Internet Security a do pre 10-ak dana Avast Free.

Ja ne znam sta se onda sa ovim mojim desava. Uvek je Opera Next radila maksimalno stabilno i brzo. U poslednje vreme svakog dana mi kresuje pa nekoliko puta.

I dalje sam na Operi Next [jos uvek cekam da se Vivaldi unapredi, nema zurbe], a danas sam najzad uspeo da sredim YouTube audio problem koji mi je dosta smetao. Naime, kod stare opere svi video snimci uvek se puste u normalnom stereu, a na Chrome/OperaNext neki snimci pustaju audio samo preko centralnog kanala [imam 5.1 setup]. To mi sprecava da cujem audio dok koristim stereo slusalice koje pustaju samo front left i front right kanale.

Resenje za oba browsera je da se na shortcut do exe-a doda jedan od ova 3 console command-a [isprobajte svaki dok ne dobijete zvuk]:

--disable-audio-output-resampler
--force-wave-audio
--try-supported-channel-layouts

Ovaj zadnji je kod mene proradio, i sada imam normalan zvuk svuda. :D

Novi problem na Operi Next. :( Nece vec par dana da mi pusti ni jedan video iz youtube-a. Tacnije kada pokusam da pustim youtube video sa youtube sajta, samo mi ide onaj loading kruzic. Kada pustim neki embed video na nekom drugom sajtu, pusta ga. Sta to moze da bude? :/

Ovo mi se pocelo da pojavljuje od zadnjeg updatea opere kad god pridjem vertikalnom klizacu (100 do 200 pixela u levo) ... ofsetovana ikonica skrola ... prati misa ... pocinje da me nervira
pojavljuje se samo u operi

6ym72d.jpg

nije ekstenzija
nije plugin
nije flag

zna neko resenje ?

edit

nvm ... software za misa pravi probleme, tj to je novi "feature" :D

Poslednja izmena:
Novi problem na Operi Next. :( Nece vec par dana da mi pusti ni jedan video iz youtube-a. Tacnije kada pokusam da pustim youtube video sa youtube sajta, samo mi ide onaj loading kruzic. Kada pustim neki embed video na nekom drugom sajtu, pusta ga. Sta to moze da bude? :/

Ja od jutros imam problem sa operom (verzija 30) na youtube...."your browser doesnt support video formats" ili nešto u tom smislu.
Kad odem na onaj njihov sajt piše da podržava ali nijedan klip sa youtube-a neće da pusti.
Firefox i Chrome normalno rade

Meni je sve vreme problem pravio Kaspersky. Cak i kada sam pauzirao zastitu, i dalje nije radio youtube. Juce sam ga potpuno obrisao i sada sve radi normalno.

Sa poslednjom verzijom 31.0.1889.16 su skroz ubili preview sajtova u speeddialu... Ili ja ne vidim podesavanja u opera:flags...

Probaj da browser://flags/#experimental-start-page staviš disable.

radi li vam kretanje kroz tabove uz pomoc ctrl+tab?
meni ne radi u poslednjoj verziji na stable i dev kanalima...
ne znam da li je njihov bug ili je do nekih ekstenzija...

Posle danasnjeg updejta pomeretio se speed dial, sada je out zumiran tj. sitnije je. Ovde ne mogu da nadjem za podesavanje browser://flags/#experimental-start-page a znam da je neko ovde u temi to spominjao, pogledao sam zadnjih 10 str. i nisam nasao.

Kako sada u ovoj operi 30 sironizovati speed dial ? Ili ga mozda backupovati da ga importujem na drugi PC ? Vidim ga kroz opciju: "other speed dial". Ali sta da radim sa njim..

I da li je moguce zamjeniti speed dial sa ekstenziom, i ako ne, da li je moguce napraviti shortcut za ekstenziju ali da se ista svaki put otvara u novom tabu a ne da se otvori na tabu na kojem se nalazim?

Kako da obrišem neki sajt iz address bara?Kada ga obrišem iz istorije,on se i dalje pojavljuje u address baru!

Danas odem na youtube, i kada kliknem na neki video snimak trazi mi update flash player-a. U Chromu sve normalno radi. Sa Adobe sajta skinem najnoviju verziju i instaliram, medjutim opet isto. Ponovim postupak, i ovog puta radi. Setim se da je pre par dana bilo price da treba izbrisati Adobe zbog bezbednosnih propusta, i deinstaliram ga :D Lepo sve ocistim sa CCleaner-om i Wise Disk Cleaner-om. Udjem u Operu i youtube radi, i ako je flash izbrisan. Prvo pitanje je kako je to moguce da sada radi, i ako je izbrisan sa racunara?
Zatim, kliknem da se prijavim na youtube, sa mojom drugom e-mail adresom(gmail). Odem na hotmail i tamo me doceka ovo:

2n6flc.png

Zanima me zasto mi je to stiglo na moju hotmail adresu, i da li je sve u redu, da li imam razloga za brigu, posto mi ovo nikada pre nije stizalo? Da li ima veze sto sam onu gmail adresu pri pravljenju hotmail-a stavio kao za adresu u slucaju gubljenja lozinke?

Izvinjavam se ako su pitanja malo glupa, ali se bas ne razumem u sve ovo :p

Poslednja izmena:
Radi zato sto sad koristi html5 player, a ne flash.
Ovo za email nije nista opasno, standardna procedura da te obavesti...

Nazad
Vrh Dno