Šta je novo?

Opera

U plug-ins treba da su izlistani, pa ugasi koji ne želiš.

ne radi se o tome, nego sto kada instaliram taj ppapi flash opera ga ne prepoznaje. on je enable, ali u zagradi pored njega pise out of proces. ja sam nasla na netu da nisam jedina koja ima taj problem, ali sta god da sam pokusala i dalje je out of proces. jednostavno ga opera ne prepoznaje, koristi samo npapi. onda sam deinstalirala npapi i ostavila samo ppapi, ali opet ga ne prepoznaje i stoji out of proces. oni su navodno taj problem popravili od verzije 25 ili 26, ali kod mene i dalje ne funkcionise. moze npapi da posluzi, kada mi bas treba flash, ali mi nije jasno zasto iskulira ovaj drugi.

Out of process znači da ga izvršava u odvojenom procesu (što uvek važi za PPAPI) a ne da ne može da ga "prepozna". Sve je OK.

Poslednja izmena:
naucila sam nesto novo, a nisam jedina na ovom svetu koja je mislila da ga ne prepoznaje. hvala:happy:.

isto pise i na guglovom pdf, samo sto nisam obracala paznju pre sta pise, a samo sam se nervirala dzabe sta to ne valja kod moje opere ili na mom kompu.

Interesuje me da li moze nekako da se skloni ovo "dugme" za sinhronizaciju iz toolbara..??
Mnogo mi smeta, a nikako da pronadjem kako se sklanja..

Prilozi

• sshot-20.jpg
    sshot-20.jpg
    34.8 KB · Pregleda: 104
Jedino da onemoguciš sinhronizaciju opera://flags --> Synchronization --> Disabled

Puca mi opera u kombinaciji sa zadnjim flash playerom samo tako. Skoro na svim sajtovima, najcesce kod tranzicija u full screen i obratno. Mada vrlo ceto zapucava i u toku renderovanja stranice. Kad je otvori ima povremenih tripova da krene da skace gore dole, kao da se neko igra sa skrolom na misu. Ovo mi se ranije nije desavalo, cak ni sa 12.17, sada vec legendarnom verzijom Opere.

Ja nikako da rešim problem sa ovim skupljenim YT:
http://oi58.tinypic.com/bfnng6.jpg

Probao sam sveži instal, bez ikakvih extenzija i ništa ne pomaže, stalno dobijem ovakakav prikaz, kada PRVI put kliknem na bilo koji embedded video (drugi put tj refresh učitava kako treba). HTML5 il flash ista stvar.

Sa zadnjim apdejtom za flash situacija sa pucanjem je malo bolja. Daleko od sjajnog, ali podnosljivo. :)

Dopada bi se ova ikonica da znam u kom tabu svira muzika.
Da li i vama kada pustate neku playlistu na YT nastavlja autoplay? Posto ja ne mogu da iskljucim da ne nastavi automatski da prebacuje. To se desava vec odavno.

Posle poslednjeg update-a su mi se ikonice na star page-u totalno smanjile i izgledaju odvratno, plus je preglednost nikakva. Ne mogu da nadjem nigde po opcijama kako da vratim to na staro. Jel znate mozda kako to moze?

Dopada bi se ova ikonica da znam u kom tabu svira muzika.
Da li i vama kada pustate neku playlistu na YT nastavlja autoplay? Posto ja ne mogu da iskljucim da ne nastavi automatski da prebacuje. To se desava vec odavno.

i meni se dopada ta ikonica.
ne znam na koji autoplay mislis. ako pustim playlistu pesme idu kako ide playlista, a ako pustim pojedinacno pesmu ima ono dugmence autoplay (pored prve sledece pesme) i kod mene se normalno iskljucuje.

Posle poslednjeg update-a su mi se ikonice na star page-u totalno smanjile i izgledaju odvratno, plus je preglednost nikakva. Ne mogu da nadjem nigde po opcijama kako da vratim to na staro. Jel znate mozda kako to moze?

speed dial? ne znam sta tacno mislis, ali imas tamo u settingsu power user settings odnosno moras da ga ukljucis sa konami kodom ili da ovo ukucas u address bar -

opera://settings/powerSettingsOverlay

i onda ti se pojave te mogucnosti i medju njima da podesis visinu i sirinu u speed dialu.

ako sam skontala sta hoces da napravis.

p.s. meni je speed dial start page

Poslednja izmena:
Hvala. Da, na speed dial sam mislio. Uz ovaj savet uspeo sam da nadjem opciju da mi umesto dosadasnjih 7 kolona prikazuje pet kolona, kao ranije, medjutim te kolone, tacnije ikonice sajtova su i dalje dosta sitnije, ruznije i nepreglednije nego ranije. Prosto sam navikao na to kako je bilo i sad mi ovo bode oci, smeta mi i nervira me. Ja ne vidim nikakvu dodatnu opciju kojom bih mogao da povecam velicinu pojedinacnih ikonica za sajtove. Ima li tako nesto?

EDIT:

Sad sam trazio po netu i nasao sam da treba na opera://flags/#experimental-start-page da stavim disable i pomoglo je. Sad mi je speed dial opet normalan kao pre.

Poslednja izmena:
ne znam koju verziju koristis, ja koristim developer i u zadnjim buildovima su unakazili speed dial, pa sam isto vratila stari speed dial pod flags (videla sam ga otprilike 2 minuta i bilo mi je dovoljno). ako koristis next, onda ti je opera 29 i neki broj, bas gde je speed dial i unakazen. tamo na njihovom blogu su se neki ljudi zalili da je sad speed dial uzasan, sto i jeste.

Version: 29.0.1795.21 - Opera is up to date
Update stream: beta
System: Windows 7 32-bit

Da, bas su ga unakazili. Ali sam ga ovako kako sam napisao, vratio u prvobitno stanje.

Da budem iskren meni nije jasno koliko opera ima i sta je koja. Godinama sam koristio obicnu operu. Onda je pocela da posustaje, pa sam na njihovom sajtu nasao tu opera next i od tada je koristim. Vidim da i dalje pise da je beta. Jel opera next neka eksperimentalna opera ili sta?

Poslednja izmena:
u toj 29 verziji su menjali speed dial i to su prebacili na next verziju takvo kakvo je. ima 3 verzije stabilna, next i developer. ta next je prelaz do stabilne verzije, ono sto je valjda vec skoro spremno za stabilnu verziju (nadam se da ce ipak uvaziti ljude i popraviti speed dial). radi i ova developer uglavnom ok, imas tu cast da odmah vidis dal su nesto poboljsali ili upropastili : ))).

ja koristim maxthona, a pre sam godinama koristila operu, bas tu obicnu.

ne znam na koji autoplay mislis. ako pustim playlistu pesme idu kako ide playlista, a ako pustim pojedinacno pesmu ima ono dugmence autoplay (pored prve sledece pesme) i kod mene se normalno iskljucuje.

Mislim na necije i svoje playliste. Stojalo ukljuceno ili iskljuceno uvek se automatski nastavlja i ne mogu da iskljucim
2015-03-21_1132.png

EDIT:

Sad sam trazio po netu i nasao sam da treba na opera://flags/#experimental-start-page da stavim disable i pomoglo je. Sad mi je speed dial opet normalan kao pre.

Bravo! Ovo i meni treba. Nisam ni znao za ovaj secret menu. Znam da je Opera 12 isto imala ali nikada mi nije trebalo da nesto diram u njoj.
Meni se npr. svidjalo na speed dial-u da ovaj bar gde je bookmark, discover i ostalo stoji gore. Pregledacu bas da li moze da se prebaci.

Jedno pitanje vezi dodavanje bookmarka. Posto imam dosta foldera gde se gnezde ostali folderi, kada dodam nesto u bookmark taj url mogu ubaciti samo u pocetni folder. Pa posle moram rucno da prebacim gde tacno hocu da bude.
Malo preciznije da objasnik:
Glavni folder (koji se pojavi kada pritisnem srce ili add to bookmark) > sledeci folder u glavnom folder > folder u koji hocu da ubacim url.
Jel ovo nije jos sredjeno ili ima neki komplikovaniji nacin za to?

Mislim na necije i svoje playliste. Stojalo ukljuceno ili iskljuceno uvek se automatski nastavlja i ne mogu da iskljucim
2015-03-21_1132.png

Bravo! Ovo i meni treba. Nisam ni znao za ovaj secret menu. Znam da je Opera 12 isto imala ali nikada mi nije trebalo da nesto diram u njoj.
Meni se npr. svidjalo na speed dial-u da ovaj bar gde je bookmark, discover i ostalo stoji gore. Pregledacu bas da li moze da se prebaci.

Jedno pitanje vezi dodavanje bookmarka. Posto imam dosta foldera gde se gnezde ostali folderi, kada dodam nesto u bookmark taj url mogu ubaciti samo u pocetni folder. Pa posle moram rucno da prebacim gde tacno hocu da bude.
Malo preciznije da objasnik:
Glavni folder (koji se pojavi kada pritisnem srce ili add to bookmark) > sledeci folder u glavnom folder > folder u koji hocu da ubacim url.
Jel ovo nije jos sredjeno ili ima neki komplikovaniji nacin za to?

odslusala sam neku playlistu shuffle dugme radi normalno i izmesa pesme. a ono repeat playlist mi je bilo iskljuceno i playlista je stala kod poslednje pesme. pesme su isle redom kako su na listi.

u toj 29 verziji su menjali speed dial i to su prebacili na next verziju takvo kakvo je. ima 3 verzije stabilna, next i developer. ta next je prelaz do stabilne verzije, ono sto je valjda vec skoro spremno za stabilnu verziju (nadam se da ce ipak uvaziti ljude i popraviti speed dial). radi i ova developer uglavnom ok, imas tu cast da odmah vidis dal su nesto poboljsali ili upropastili : ))).

ja koristim maxthona, a pre sam godinama koristila operu, bas tu obicnu.

Hvala.

Ljudi, da li je još neko primetio da ova Opera posle nekog vremena krene da skida nešto sa Gugla i to 300injak MB pa kad to završi, posle minut-2 opet i tako u nedogled, pritom ometa surfovanje, pritom se ne radi o updateu, pritom je isključen Predict network actions to improve page load performance, pritom nijedan Gugl tab nije otvoren, ustvari nijedan tab uopšte! Malo je reći da mi se ne sviđa!

Ako hoćete da proverite ostavite je idle i posmatrajte protok sa ovim https://www.softperfect.com/products/networx/

A da skida sa Gugla sam video u Comodu

Pa koristi google-ov motor ispod haube, sta te cudi ?

Imao sam grdne probleme s Operom, pisao sam u ovoj temi. Nije čak ni YT radio, teče 5 sekundi pa 30-40 s vrti onaj spiner, klik na vremensku traku je zaustavljao klip zauvek i još gomila gluposti. Juče ukapiram da na kompu imam instaliranu i onu prvu, zaboravih koja je verzija, što je imala sivu ikonu Opere, valjda v. 20 beta... uglavnom, deinstaliram je i ova v. 28 progleda, sad fercera super.

odslusala sam neku playlistu shuffle dugme radi normalno i izmesa pesme. a ono repeat playlist mi je bilo iskljuceno i playlista je stala kod poslednje pesme. pesme su isle redom kako su na listi.

Nisi me razumela. Uvek radi automatsko prebacivanje na sledeci video ali ne mozes da iskljucis (bar ne ja) da se ne prebacuje na sledeci video. Probaj da iskljucis da vidis da li ce se prebaciti na sledeci video ili kada se zavrsit video samo ce stajati zavrsen.

Nisi me razumela. Uvek radi automatsko prebacivanje na sledeci video ali ne mozes da iskljucis (bar ne ja) da se ne prebacuje na sledeci video. Probaj da iskljucis da vidis da li ce se prebaciti na sledeci video ili kada se zavrsit video samo ce stajati zavrsen.

na sledeci video u okviru iste playliste prebacuje automatski. stane tek na kraju kada zavrsi pleylistu.

pa ne čudi me previše, čudi me što ne vidim da neko nešto piše o tome

a za YT imate https://addons.opera.com/en/extensions/details/youtube-center

sad sam ovo instalirala i sad cu da vidim kako radi. nervira me sto sve vise i vise extenzija treba da bi browser funkcionisao.

Poslednja izmena:
pa oduvek je trebalo :crash:

što se YT tiče ova je jedina potrebna i dovoljna

pa oduvek je trebalo :crash:

što se YT tiče ova je jedina potrebna i dovoljna

na operi presto ja uopste nisam koristila extenzije:d. samo sam imala poseban program na kompu radi uklanjanja reklama. a druge browsere nisam ni koristila. zadnja verzija za mene je bila 11 64, pa sam zeznula nesto komp, htela ponovo da instaliram operu i ukapirala da se spremaju da je ubiju i pronasla maxthona. :heart:

Jel vam rade video klipovi uploadovani na facebook ? Pustite klip, pa ga prebacite na hd rezoluciju i onda na full screen. Odma puca flash. Probajte.

Kada uključim Turbo mod, gde/kako mogu da vidim koliku sam konkretnu uštedu u prenetim podacima napravio? Koristim poslednju Operu za Win desktop. Hvala! :)

Klikom na Address Bar dobijem samo info da je stranica učitana koristeći Operu Turbo, ali ne i kolika je ušteda. Takođe, voleo bih da vidim uštedu za sesiju, ili ceo period korišćenje za sve sajtove. Nešto ovako:

WumTrKL.png

(ovo je za Chrome)

Vidim da je ova tema mrtva. Niko ne prica o Blink endžin Operi. :(

Vrh Dno