Šta je novo?

Opera

I kod mene na drugom kompu je ok, ali na ovom je kako sam opisao. XP na istom kompu sve ok, Win7 drugi browseri ok, ali Op. 25 pod sedmicom užas.

Upravo je tražim i tražim...

EDIT: Ne, nemam ja to, imam opera turbo i to je isključeno. Kažem nemam, ako je to to.
A da, osim brzine, ping je u O25 takođe u banani, umesto 6 ms ide na 25-30.

EDIT2: Da vidim da je to isti Q, drugo ime. Dakle nije u tome problem. Sad sam opet probao speedtest, ripi u momentu na 20 Mbps, pa onda pad na 3-4 i tako se vucara.

Poslednja izmena:
Zasto neke sajtove Opera ne prepozna da sam se ulogovao po prvi put sa novim nickom i passwordom, posle registracije, pa ne izbaci da memorisem?

Evo npr. https://www.coursera.org/

Jel postoji neki nacin da ubacim u Operin password manadzer?

I meni posle zadnjeg apdejta (25.0.1614.18) ne radi password menager za pojedine sajtove. Vidim da se zale dosta ljudi na taj bag.
Probao sam da ubacim stari Login Data fajl ali ne pomaze.

Ove nove Opere nikako da upamte da torrent fajlove otvaraju sa uTorrent, uvijek mi otvara dijalog gdje u drop down meniju biram uTorent i ako na njemu uključim da upamti šta sam izabrao Opera nikad ne upamti već stalno opet otvara isti dijalog. Zna li neko za rješenje ovoga?

Meni pamti bez problema. Koju koristiš?

Zadnju zvaničnu 24. Isto je bilo i u 23, 22, u svim novim. Stara Opera ima u Preferences > Downloads da se podešava koji program otvara koji tip fajla ali ne vidim tako nešto u novoj Operi.

Kako se u novim Operama može vidjeti da sajt ima RSS i kako se može doći do njega (linka)? U staroj Operi ima ona ikonica na kraju address bara.

Nova nema RSS, moraš da skineš ekstenziju.

Skinuo sam RSS Detector ekstenziju ali ne vidim da radi. Njen sreenshot prikazuje da ona radi baš ono što mi treba, na kraj address bara prikazuje RSS, ali meni to ne radi.

Provjeravam i ništa ne vidim, na šta tačno misliš? Da li ti koristiš istu tu ekstenziju?

Instalirao sam je i rasi najnormalnije. Vidi da nije štiklirano hide from adress field.

Ništa nije štikirano, ali evo radi, testirao sam bio na b92.net jer koliko znao imali su RSS ali sad ga nema, ne prikazuje ga ni Opera 12. Ali na drugim sajtovima koji imaju RSS radi ekstenzija :)

Danas posle windows update-a, font se skroz promenio. Odem u podesavanja, medjutim nema sanse da podesim kako je bilo. Odem u chrome, ista prica, font promenjen.
Da li neko zna sta se desilo, i kako da vratim na staro?

Nije to do windows update-a već do chromiuma. Nadji u opera:flags "Disable DirectWrite" i klikni na enable pa restartuj operu.

Nasao sam, ali opet je isto, nista se nije promenilo.

Imam problema sa flashom u operi (samo u operi u ff radi kako treba).
Naime preskace par frejmova na svakih 20tak sekundi... bas ume da iritira. Imam najnoviji flash player.

Isključiš hardversku akceleraciju, vidiš da li pomaže, pređeš na HTML5.

probao sam sa hardverskom acceleraciom ne pomaze. A HTML5 mi daje samo 360p i 720p na youtube -.-

Znam...
Menu>Developer tools>Plug-ins
Proveri da nemaš duplo Flash i pogasi ako imaš.

probao sam sve to ne bi postavljao pitanja da nisam isprobao sve sto mi je palo na pamet :)
ostalo je da reinstal operu sto cu i da uradim danas :D

Poslednja izmena:
Nikad nisam verovao da ću napustiti Firefox, al u poslednje vreme su prevršili svaku meru, po meni je surfovanje sa njom više podseća na oranje. Onda probah Operu Next ( mada ne vidim nigde to Next, kod mene piše Opera beta 27), i stvarno lepo učitava stranice, i najbrže do sada. Tabovi rade fenomenalno.

Od ekstenzija sam stavio Adguard (mnogo bolji od ABP), prognozu neku malu, X-notifier, youtube hd, i mislim da je to sve, lepo se uklopilo. Jedino mi je FlashBlock ili kako se već zove pravio čudan problem, tj kada čitam neke recenzije. i treba da prebacim na sledeću stranu koristeći mini scrolling, on zapucava nagore, tj ne može da se promeni strana (lako). Izbrisao sam ga i sad je sve ok. Uglavnom, pohvale za Operu Next.

Piše ti Beta, jer su preimenovali Next, verovatno za korisnike da im bude jasnije šta je. Vređanje inteligencije po meni.

Ja se sa Maxthona zasad ne vracam, sasvim lepo radi, vrlo prihvatljiva alternativa Operi (12).

A ja nedavno prešao sa nove i stare Opere prvo malo na Maxthon pa na Firefox i sad njega rado koristim kao jedini browser. Nova Opera radi jako brzo ali mi je vremenom mnogo usporila, užas jedan kako radi, reinstalacija je pomogla ali samo na kratko vrijeme. Firefox sam dotjerao da mi ima ono što i stara Opera a po brzini je bliži novoj nego staroj Operi, iako mislim da je nova Opera još brža kad radi kako treba (imam je na poslu i brža mi je od Firefoxa kući, a kući imam jači kompjuter).

Vrh Dno