Šta je novo?

Opera 8.0 FINAL

Link koji si ostavio ne radi, na serveru jos uvek aktuelna v7.54.

Link radi,samo strpljenja....opterecenje je veliko na serveru

npetar je napisao(la):
Link koji si ostavio ne radi, na serveru jos uvek aktuelna v7.54.
Ja sam upravo završio download sa tog linka. Verovatno je veliko opterećenje pa ne možeš da se konektuješ.

ETF-ov link može da se dobije i na zvaničnom sajtu Opere. U svakom slučaju, deder da probamo :) ...

Evo prvih otisaka :) (napominjem da nisam probao bete):

- Sada otvara gmail bez upozorenja kako browser nije podrzan
- Najzad je preferences prozor sredjen i pregledan
- I dalje je tu onaj nervirajuci "bag" gde se, pre nego sto se ucita slika, pojavljuje pravougaonik duzine alternativnog teksta, a ne duzine slike koja treba da se ucita (vidi prilozenu sliku), tako da elementi stranice nekoliko puta promene raspored i polozaj pre kompletnog ucitavanja iste :)

Prilozi

• Clipboard01.gif
    Clipboard01.gif
    50.5 KB · Pregleda: 173
Poslednja izmena:
I koji bi bio razlog da predjem sa 7.54 na 8.0,ne vidim ih mnogo...

odlican browser....svaki put sve bolji....sve preporuke.... :)

Aj' ko je instalirao neka javi samo da li su sredili da desni klik radi u bookmarks meniju.

Zašto na oficijalnom sajtu ne postoji vest da je puštena Full verzija?

Mozda su ljudi zauzeti :)
Uglavnom, final 8.0 je na ETF-ovskom mirroru jos od jutros...

Da, sad i ja vidim da nisu osposobili desni klik, al' dobro...

Moram priznati da je dosta brža od 7.54. Bolje radi sa kešom. Sviđa mi se i novi stil status bara...

a koji je razlog da pored par besplatnih browsera i varijacija predjem na neki blago receno nestandardni a pri tom i komercijalni?

Ovde si prica o Operi? E pa super...

U test fazi sam, pa pokusavam da odradim neka prilagodjavanja (sa IE6):

- zasto se u Operi konkretno kada je benchmark forum u pitanju ne prikazuju oni popup-i kada predjem misem preko linka za neki tred? (znate vec na sta mislim, mali zuti pravougaonik sa kratkim tekstom prvog posta)

- Zbog cega je polje za fast reply (ispod regularnog dela foruma) malo drugacije uokvireno? Nije da smeta, deluje i cool, ali ipak je drugacije?

- I ja sam shvatio sta znaci ono "ne radi desni klik" u bookmarksima :( (Opera je 754, 800 se skida...)

Inace, najkorisnije stvari kod Opere su open i nbacground page i MDI u okviru istog programa, pa mi taskbar sada malo "dise"... ostaje mi jos da testiram kakva je kompatibilnost sa drugim sajtovima.

- Postavi kursor malo iznad linka
- Nemam pojma
- Znači da kada u meniju Bookmarks udariš desni klik ništa se ne dešava (kao ni u 7.54)

OK, otkrio sam i sam u medjuvremenu to za 'Title', medjutim novi "nedostaci" iskacu u medjuvremenu :)

U okviru fast reply polja ne rade komande B/I/U i Quote opcije nad selektovanim tekstom tj ako selektujem odredjenu rec ili pasus i kliknem funkciju, ne umecu se tagovi na pravom mestu, nego se samo doda jedno na kraju citavog teksta... odnosno rade samo pojedinacni inserti ovih komandi na pocetku/kraju teksta koji editujem i koje rucno moram da umecem... Kako ljudi reklamiraju ovo "cudo" od browsera na sav glas, meni je sve manje jasno... :S:

@Vodoo: si siguran da li je to bug ili 'feature' :D? Ja recimo, kada pristupam sa dial-up veze (retko), baš volim tu opciju jer vidim na delimično učitanoj strani šta se krije iza te slike, te mogu da prekinem učitavanje. Ili da pritisnem SHIFT+I, pa da isključim prikazivanje slika, tada se drastično ubrzava učitavanje, a vidi se šta ima na stranici (doduše, samo ako su stavljeni "ALT" tagovi, što ima na 90% strana).

@Andjelko: U pravu si, mada sam ja video da za "TEXTAREA" polje JavaScript tako radi ubacivanje. Uopšte ne znam kako IE implementira tu opciju (koja radi onako kako si ti opisao), verovatno je nešto nedokumentovano?? U svakom slučaju, Opera ima za nijansu slabiju JavaScript podršku od IE-a, ali to je 0,1% u odnosu na mnogobrojne prednosti koje ima: Evo meni je trenutno otvoreno 5 prozora sa po 30-ak tabova u svakom, i radi kao sat. Pride je tu i TheBat, Winamp, MS Access, GetRight-naravno u pozadini, Kerio i AV. Sve radi. Ne verujem da bi se kompjuter izborio sa toliko otvorenih IE prozora??

Ajd pozdrav :wave:

Jes' vala, k'o da ljudi ne znaju šta je dobro :d

Inače, najveći dodatak je što sada Opera konačno podržava Gmail (mada verujem da dosta korisnika koristi POP3 pristup, tako da to nije ni toliko bitno). I brža je mnogo u odnosu na prethodnu betu.

ZoNi je napisao(la):
ma, Opera je totalna alternativa! Ako ne bih koristio Maxthon, to bi svakako bio Firefox! Mnogo je bolji od pretrpane Opere...

al' odoh da skinem i ovaj Final 8 :)

I ti se posle ljutis kad ti covek nesto zameri.... car si majke mi.

Nego ljudi jer ispravljen onaj BUG sa Flashom na naslovnoj strani benchmarka (kada se ne vidi onaj padajuci meni... tj stoji iza flash-a)?

Poslednja izmena:
Bojan Novakovic je napisao(la):
Nego ljudi jer ispravljen onaj BUG sa Flashom na naslovnoj strani benchmarka (kada se ne vidi onaj padajuci meni... tj stoji iza flash-a)?

Jeste, još ranije, u Beti (čini mi se u beta 2 verziji).

Vrh Dno