Šta je novo?

Opera 8.0 FINAL

Da outpost 2.1 pravi problem sa beta2 i finall verzijom dok je sa betom 1 sve ok.

Kako, i da li, može da se namesti da podrazumevano snima 'HTML with images'?

Uhhh, ovo i meni treba... Kako?

gle tek sam sada video da nema te opcije..??? e to i meni treba i to bas mi treba!

Ima opcije save with images (File - Save As... - pod "Save as type" izaberi "HTML file with images"), ali ja mislim da ne može da se namesti kao default.

Firefox je zakon :)
Jedino dobro koje sam primetio kod opere je strava look! :)
ALi *** koristim firefox vec duzhe od godinu dana i ne menja mi se :p :p

Ako si navikao na Firefox onda ga koristi i pusti da drugi koriste ono što žele.
Ja imam sasvim drugačije iskustvo sa Firefox-om i Operom.Glavna prednost Opere je brzina,a ne izgled koji svakako možeš i kod jednog i kod drugog podesiti kako ti odgovara.Ne bih se ni usudio da potegnem ovu priču da nisam nedavno instalirao Operu 8 final i na Linux (Mepis 3.3/Debian).Preporodio sam se.Opera je mnogo brža čak i na sistemu gde je Firefox default-ni browser.

Nikom ja nisam zabranio da koristi ono shto zheli... Samo sam hteo malo da razbijem monotoniju poshto svi hvalite operu :)
Nego slazhem se da je opera za nijansu brzha od firefoxa, i probao sam da predjem na operu ali nisam mogao da se odreknem komfora koji pruzhaju ekstenzije za firefox... Znam da i opera ima pluginove ali ff extenzije su chudo a ima ih na stotine i stotine...

Da ne bude da ja samo branim Operu, da napišem jedan krupni nedostatak: nema AD-Blocker !!!. Prinuđen sam da koristim externe programe za tu namenu. Opera tim NE ŽELI da doda ad-blocker jer i Opera preživljava pomoću bannera.

dali treba deinstalirati staru operu prije instalacije?

Ako zelis da ti ostanu sacuvana trenutna podesavanja, onda ne treba

Čensi G. je napisao(la):
Ako si navikao na Firefox onda ga koristi i pusti da drugi koriste ono što žele.
Ja imam sasvim drugačije iskustvo sa Firefox-om i Operom.Glavna prednost Opere je brzina,a ne izgled koji svakako možeš i kod jednog i kod drugog podesiti kako ti odgovara.Ne bih se ni usudio da potegnem ovu priču da nisam nedavno instalirao Operu 8 final i na Linux (Mepis 3.3/Debian).Preporodio sam se.Opera je mnogo brža čak i na sistemu gde je Firefox default-ni browser.

Opera ne samo da nije mnogo brža, već nije brža uopšte... Imam stabilnu vezu pa se smatram merodavnim da ocenim ;)

Kad je pravilnost otvaranja stranica u pitanju, i tu je Firefox u prednosti, i to debelo....

To je konstatovano i u gomili komp časopisa, a nebi svi lagali...

Operu sam koristio zadnjih 4-5 godina kao default browser, ali od kada je izašao Firefox 1.0 Opera nema šta da traži... Čak i da je besplatna...

Možeš samo profil da kopiraš na neko drugo mesto, i da obrišeš staru verziju komplet (nakon deinstalacije obrišeš foldere) i nakon instalacije ove verzije vratiš profil na isto mesto.

Evo sad sam probao tu Final Operu... Meni je to sve isto s*anje, identicno radi kao i Beta verzije, nikakva poboljsanja nisam video, ma isto bre. Ostajem pri Firefoxu 1.0.3, to je ludo kako brzo radi (pogotovo na 256kbps...)!

Pozdrav!

E jedno pitanje poshto je starija verzija centrirala sav moguci tekst tj align center kad god je to bilo moguce, na forumima uglavnom, ovo mi se mnooogo svidjalo ali nova opera 8 to izgleda ne radi ? Ili to negde mozhe da se podesi? :(

Kod mene radi, bez ikakvih podesavanja.

Instalirao sam Operu 8.0 final. I imam problemčić. Kada postavim cursor na temu, ovde na forumu, umesto prvih 10-ak reči te teme pojavi se adresa teme?!

Kako da rešim ovo?

Hvala, Mr. Big. Novi sam korisnik Opere. BTW, može li se sačuvati .html fajl sa sve slikama?

File -> Save as -> promeni 'save as type' iz 'html' u 'html with images'

I onda dobijem umesto, a ne kao u ostalim browserima, gomilu slika, 3 html fajla... :mad:

Zato fino napravis novi folder, i u njemu sacuvas :) Mucenje, ali sta ces.

Da li neko zna, za novost da Opera 8.02 moze da skida bittorent fajlove?

Prilozi

• operabittorentnotice9qo4no.jpg
    operabittorentnotice9qo4no.jpg
    11.6 KB · Pregleda: 86
Ronnie Coleman je napisao(la):
I onda dobijem umesto, a ne kao u ostalim browserima, gomilu slika, 3 html fajla... :mad:
Glavni razlog zasto ne koristim Operu. Nikako nisam mogao da se naviknem da kreiram novi folder za svaki html fajl. To je prosto receno smarajuce.

Marvin je napisao(la):
Glavni razlog zasto ne koristim Operu. Nikako nisam mogao da se naviknem da kreiram novi folder za svaki html fajl. To je prosto receno smarajuce.
Tačno tako - gavni razlog zbog koga sam prešao na FireFox, i onda sam shvatio koliko je bolji od Opere zbog extenzija (koje Opera neće imati do verzije 10, a možda čak ni tad).

BTW. nije tačno da je FireFox siromašan bez extenzija - ja ga koristim već tri nedelje sa samo dve extenzije instalirane: ProxyButton i FlashGot.

Poslednja izmena:
Pa u verziji 1.1 Alpha su povećali kontrolisanje tabova (moguće je naložiti da se svi linkovi otvaraju u tabovima i moguće je pomerati tabove). Inače rekli su da neće da integrišu extenzije jer je to osnovna zamisao FireFoxa - da ga svako prilagodi svom ukusu, a nije mnogo ni teško naći prave extenzije: https://addons.mozilla.org/extensions/

Ovo je thread o Operi! ;)
@kole89: Koristiš li Mozilla Archive Format extenziju?

Meni Opera bas fino skida fajlove sa slikama, ne zalim se.Necu da je menjam, pa makar FF dobio jos Gb extenzija :d

Vrh Dno