Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Pa to je prastari problem kad sa flesom ides u fullscreen, da "izadje" iz browsera. Povratak u normalan prikaz obicno sredi stvari.

Znam za to. Desavalo mi se vise puta. Ali ovo da kada se vratim nazad da nestane meni ... nije :)

|bacteria| je napisao(la):
Imam specifican problem sa operom.

Na yt je pusten video u fullscreen i posle izlaska iz istog nestao je meni ( file i ostalo... ) i opera prekriva start liniju.

Evo vidite kako izgleda:

YOvqt.png

Alt ne otvara file opciju... F11 isto ne pomaze, ide u potpuni full screen mode.

Pregledao sam sve opcije vise puta i nikako da nadjem gde je problem.

Neki predlog ?
Isti problem imam od preksinoc. Iz cista mira se pokarabasilo, s jedinom razlikom da je meni bar providan gore i da imam Opera dugme. Nisam uspeo da resim i posto me izludjuje instalirao sam 64-bit verziju koja radi kao sat za sada, jedino sto svuda morao opet da se logujem i sl.
Ako nadje neko resenje za ovo neka napise.

Ne znam da li ste primetili da YT ovih dana eksperimentise sa GUI, pa cak stoji i upozorenje "In fact, this might not work at all". Treba biti strpljiv, do njih je.

Ne znam da li ste primetili da YT ovih dana eksperimentise sa GUI, pa cak stoji i upozorenje "In fact, this might not work at all". Treba biti strpljiv, do njih je.

nekad bilo :D

nije vise u experimentalnoj fazi, youtube je dobio novi izgled 6. decembra...

http://youtube-global.blogspot.com/2012/12/a-new-look-to-help-you-to-subscribe-and.html

doduse tu je i dalje feedback dugme, ali posto su svi dobili novi dizajn, a ne preko nekog cookie-a, znaci da je "finalni proizvod"

Poslednja izmena:
^moze li da se vrati nekako stari izgled? Ovaj novi je uzas, mrzim kada sve sljasti belo i jos je desna strana prazna, jednostavno uzas u svakom smislu a sto je najgore i onaj prethodni izgled i UI je bio los.

nekad bilo :D

nije vise u experimentalnoj fazi, youtube je dobio novi izgled 6. decembra...

http://youtube-global.blogspot.com/2012/12/a-new-look-to-help-you-to-subscribe-and.html

doduse tu je i dalje feedback dugme, ali posto su svi dobili novi dizajn, a ne preko nekog cookie-a, znaci da je "finalni proizvod"

Nece biti da je dotad, jer je brljavila sigurno i posle 06.12. Link koji si okacio azuriran je 12.12.

^moze li da se vrati nekako stari izgled? Ovaj novi je uzas, mrzim kada sve sljasti belo i jos je desna strana prazna, jednostavno uzas u svakom smislu a sto je najgore i onaj prethodni izgled i UI je bio los.

Probaj ExtendTube ekstenziju, nema nikakvih belina, nema reklama, sve se moze podesiti.

Nece biti da je dotad, jer je brljavila sigurno i posle 06.12. Link koji si okacio azuriran je 12.12..

ne kapiram...

novi youtube design je bio u exprimentalnoj fazi do 06.12.21012. link koji sam okacio je na dan kad je youtube dobio novi dizajn :p

to je sve sto sam hteo da kazem :p znaci posle 6.12. nema experimentisanja...

Poslednja izmena:
Azuriraj ekstenziju, danas je izasao update.

Inače što se priča kako Opera ždere memoriju u odnosu na druge browsere tiče evo jedne tabele koja govori malo drugačije:

browser-scores-chart2.png

Verovatno zavisi i kojih 10 stranica. Igrom slucaja meni je trenutno otvoreno 10 stranica i otislo mi je 543MB. Inace preko 30 tabova mi je normalno skroz. Stvarrno nemam problema s tim da browser koristi ram i treba da ga koristi. Sve mi je drugo bitnije od toga. Mene samo iznenadjuje kako je Safari postao toliko ocajan.

O da. Ja sam safari probao pre par meseci na poslu, mislio sam da ga koristim kao drugi browser. Korišćenje nije potrajalo duže od 3 sata.
Inače, znala je opera meni da pojede i 3GB rama. Doduše, imao sam 30tak otvorenih tabova, par njih youtube, pa stajalo celu noć. Memory leak postoji u svakom slučaju.
Ipak, zadnjih par godina mi je bitnije da mi browser brzo radi, nego koliko će rama da popuni.

Mene sada zanima kako se vi snalazite sa 30 otvorenih tabova. Meni i kad je 10 otvoreno ne znam gde bijem, sav se pogubim.

Samo na benchu otvorim u cugu 20 tabova. :D
I onda natenane čitam.

Al kako pratis gde je sta ? Kad preskaces sa jednog na drugi pa na treci .... Kazem, totalno mi je konfuzno da na takav nacin surfujem, istovremeno i traumaticno iskustvo (jednom sam probao i nikad vise). Svaka vama cast, ja se po defaultu vrtim na 5-6 tabova i u toku sam :)

Savrseno se snalazim. Sve sto pratim i citam redovno drzim otvoreno. Plus jos gomilu stvari koje otvorim sada i citam ko zna kada. Sa 10-15 to jako brzo naraste na 40 tabova bez frke. Nekada napravim grupu ili dve od po par tabova slicne tematike. Uglavnom 40 tabova na 40" mislim da je ok, bitno je da odnos ne prelazi 1:1 :D

Savrseno se snalazim. Sve sto pratim i citam redovno drzim otvoreno. Plus jos gomilu stvari koje otvorim sada i citam ko zna kada.

Ja takve tabove pinujem - em nema opasnosti od slucajnog zatvaranja, em kartica zauzima manje mesta. Mislim da retko kad imam ispod 10 stalno otvorenih tabova. Grupisanje samo ako se bas nagomilaju.

Skidam vam kapu...:Klanjanje

v12.12 is out :)

Jericho je napisao(la):
Ja takve tabove pinujem - em nema opasnosti od slucajnog zatvaranja, em kartica zauzima manje mesta. Mislim da retko kad imam ispod 10 stalno otvorenih tabova. Grupisanje samo ako se bas nagomilaju.
Kad pinujem tab mnogo je mali jezicak za moj ukus i cesto ne znam od koje stranice je taj tab. Zato recimo imam 4-5 stranica o fotografiji otvorenih i njih strpam u grupu. Nema sanse da zatvorim nesto, odmah primetim da fali :d

12.12 mi nije resila problem koji sam imao sa 32bit 12.11 verzijom, isto se desava. 64bit sljaka za sada kao sat.

Al kako pratis gde je sta ? Kad preskaces sa jednog na drugi pa na treci .... Kazem, totalno mi je konfuzno da na takav nacin surfujem, istovremeno i traumaticno iskustvo (jednom sam probao i nikad vise). Svaka vama cast, ja se po defaultu vrtim na 5-6 tabova i u toku sam :)

Stavim open new tab next to existing, ili kako se već zove i onda samo pratim tabove. Vrlo lako za praćenje.
Samo prođem kroz forum homepage, otvorim šta mi treba i onda tako kroz teme.

A ako i ostane neko "siroce", prosto se prevuce kartica na zeljeno mesto. Mene uzasava otvaranje tabova na FF odmah pored aktivne kartice, potpuni nonsens, pojma nemam gde se sta otvorilo.

Uh, to je umelo da me izludjuje. Mrzim taj FF iz dna duse. Da bi bio pristojan browser moras gomilu plugin-ova da instaliras.

BTW, 12.12 sada radi ko zmaj. Sama od sebe proradila Opera :)

12.11 x64 tolko dobro radi da mi je frk kada bude izasla nova verzija da je updejtujem da ne zeznu nesto. Zadnji 6 meseci sam planirao da se prebacim na drugi browser pa sve probam, pa pokusam da podesim da bude kao Opera, pa se vratim na Operu pa zapuca, pa krenem da je obrisem pa odustanem,... a x64 je sve muke pregazila i vise nemam ni jedan browser sem IE koji eto tu uz Win 7. Pa da udjem u 8 god. vernosti Operi :)

A u čemu vam je ta x64 toliko bolja od x86? Nikad nisam probao x64 a jedini problem koji imam sa x86 (i to sa više novih verzija) je spor rad kad imam više tabova sa dosta flash sadržaja, ne sjećam se da sam te probleme imao sa 10.xx i 11.xx verzijama.

Može li x64 da postoji pored x86 verzije? Da li se konfliktuju?

Stabilnija, nema vise pucanja kao sto je vecina imala. Nisam ni ja imao ali tek tamo jedna, dve verzije pre 12-tice krenula je lose da radi a zatim jako lose. I odlicno radi sa vise tabova. Mozes uporedno da obe koristis tj. probavas kako ti radi x64 i svi bitni fajlovi (bookmark, wand, speed dial, setting,...) mozes da prebacis u iste te foldere od x64 i sve ce raditi kako treba.

Od skora koristim EXTENDTUBE i svaki YouTube snimak se po zavrsetku odmah ponovo startuje i tako se vrti u krug. Moze li se ta opcija nekako iskljuciti?

Nazad
Vrh Dno