Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Mora da je do nekog oglasa na stranici, jer meni ne prijavljuje nista.

Koristim Operu od 2005 god. ne znam od koje tacno verzije pocelo, cini mi se od v11.x.x i sve do ove zadnje v12.11 imam veciti problem da mi JAKO cesto puca i nikako ne mogu da dodjem do zakljucka zbog cega i da li sajt ima nesto sto bi eventualno smetalo. Po meni najgori period koriscenja Opere. Tolko me odvlaci da je samo pitanje vremena kada cu sesti i poceti sve da prebacujem i navikavam se na neki novi browser. Na YT je veoma cesto puca i vise mi nije ni malo pouzdana i sigurna, pogotovo kada pisem nesto sto mi se dogodilo vec par puta da samo zapuca a tekst ode u pm.
Od veceras, bez ikakvih razloga na nekoliko sajtova nece da mi ucitava slike evo npr ovde link kako mi izgleda imdb. Ocistio sam clear data i da ne kazem da mi je to napravilo uzasan problem jer mi je ocistio i base data od youwatch add-on-a koji koristim jer puno gledam video na yt.com a problem nisam resio.
http://screencast.com/t/6gwJQS5qRn2L
pa bi i pitao i za taj problem da li postoji nekako sansa da povrati tu bazu? Obratio sam se i direktno programeru te ektenzije pa cekam odgovor.

Nije ti palo na pamet da ti ekstenzije prave problem? Ocito da ti adblock sprecava ucitavanje slika.
Jeste nesto nepouzdanija bila verzija 11, ali manje-vise se sredilo. Proveri fles, meni su problem pravila 2 fles plugina, apsurdno da je moguce da istovremeno oba budu instalirana. Cemu ti sluzi taj youwatch, kad imas daleko boljih ekstenzija za youtube, a imas brate i history ako se logujes sa nalogom.

ExtendTube najbolja ekstenzija ikada. I to ne zato sto ju je nas covek napravio nego zato sto je stvarno mnogo dobra.

Btw inace koga zanima hardware acceleration opcija radi sada MNOGO bolje i stabilnije. Koristim je od kada sam instalirao windows8 i nije mi ni jednom krashovala opera. Koristim 5 ekstenzija i samo osnovne pluginove.

Poslednja izmena:
Nije ti palo na pamet da ti ekstenzije prave problem? Ocito da ti adblock sprecava ucitavanje slika.
Jeste nesto nepouzdanija bila verzija 11, ali manje-vise se sredilo. Proveri fles, meni su problem pravila 2 fles plugina, apsurdno da je moguce da istovremeno oba budu instalirana. Cemu ti sluzi taj youwatch, kad imas daleko boljih ekstenzija za youtube, a imas brate i history ako se logujes sa nalogom.

Jedinu ekstenziju koju imam je ta koju sam naveo. Drugo je history a drugo je ovo koje ti 100% markira video koji si pogledao. A to pogotovo znaci kada gledas odredjenu oblast a sam sistem na yt.com kako definise sta sledece da ti preporuci i sta da ne ponovi je uzasan. Zatim ima kanala koje imam u planu da pogledam sve sto je uplodovano, u medjuvremenu sam otvarao pojedine videe, sa tog kanala, pa da ne bi ponovo gledao jednom prilikom pa na pola shvatio da sam vec gledao tu je opet YW da me upozori da sam pogledao taj video.
Takodje mi se cini da ti YT brise staru arhivu gledanja kao i one koje si likova i dislajkovao, ima neki broj po defaultu gde posle toga brise zadnje like/dislike pa cak ne mozes ni po tome zakljuciti da li gledao nesto ili nisi.

Na sta tacno mislis?
Proveri fles, meni su problem pravila 2 fles plugina"]Proveri fles, meni su problem pravila 2 fles plugina

Poslednja izmena:
Ok, znam ja gde je to sto pises ali na sta si tacno mislio? Sta si iskljucio? I da li se to odnosi na problem zapucavanje Opere?
Imam 14 plug-inova koji su tu ko zna koji razlogom.

Pa rekoh vec, kod mene su problem bila 2 flash plugin-a, kad sam "disejblovao" stariju verziju, sve se sredilo.

I evo ja instaliram extendtube da probam o cemu se radi, prvi ekran kliknem na preferences, kliknem general i zabode opera...

Inace nije radilo par dana u google pretrazi ovaj novi toolbar, vidim i na forumu njihovom su se zalili ljudi.

Kad dva puta kliknete na tekst pre je izbacivao kontekst meni sada vise ne.

Probacu jedno dan dva da koristim firefox da vidim jel mogu da se naviknem.

Ja ne mogu da verujem ovoliko ram memorije zauzima. Sot je vise (duze) koristim sve vise i vise jede memoriju. Gadan memory leak ili nesto drugo je u pitanju?
Inace, verzija ja 12.11 i 12.12 x64, isti problem.

operaml.jpg

I evo ja instaliram extendtube da probam o cemu se radi, prvi ekran kliknem na preferences, kliknem general i zabode opera...

Inace nije radilo par dana u google pretrazi ovaj novi toolbar, vidim i na forumu njihovom su se zalili ljudi.

Kad dva puta kliknete na tekst pre je izbacivao kontekst meni sada vise ne.

Probacu jedno dan dva da koristim firefox da vidim jel mogu da se naviknem.

Ja sam napravio FF da mi izgleda potpuno isto kao Opera, jer i ja sve vise koristim FF nazalost. Opera mi sa 3 taba ako stoje duze od par sati zauzme 600MB rama sto mislim da je za jedan browser stvarno previse.

Ja kada otvorim malo vise tabova 10,15+ dodje nekada i do 1.5GB zauzeca u ekstremnim situacijama i do 2GB

Na zadnjoj verziji Opere, upravo sad 17 tabova otvorenih i manje od 300MB

Ja nemam problema koje vecina vas ima. Hvala Bogu, meni Opera radi poprilicno stabilno, ne baguje, doduse, nesto je sporija od Chrome-a i FF, ali za moje potrebe je to sve ok. Operu koristim vec 7-8 godina i nemam nameru da je menjam. Mene odusevljava Opera Link i pravo mi je cudo da ga niko od drugi browsera jos nije uveo (ili bar ja ne znam da ga je uveo). Za mene je to spas, jer koristim Operu kod kuce na desk topu, na laptopu, na poslu, na telefonu, a ponekad i na terenu i odusevljava me sto mi je uvek dostupan moj Bookmarks. Ono sto mene muci je cinjenica da kada startujem Operu Win7 ispise posle nekoliko sekundi rada Not Responding i onda je cekam 10-15 sec da se pokrene normalno. Da li neko ima resenje za ovaj problem.

Ček bre.
Prvo, kako sporija od Firefoxa?
Drugo, kada probaš hrom, shvatiš da opera link nije ništa posebno.

Opera Links? Tools > Links. Na to mislis? Koju si korist nasao u tome.:trust:

Opera Links? Tools > Links. Na to mislis? Koju si korist nasao u tome.:trust:
Naravno da ne misli na to, nego na ovo.

Ja sam napravio FF da mi izgleda potpuno isto kao Opera, jer i ja sve vise koristim FF nazalost. Opera mi sa 3 taba ako stoje duze od par sati zauzme 600MB rama sto mislim da je za jedan browser stvarno previse.
Pretpostavljam da te mrzi da navedeš kojim pluginovima si to izveo?

Dobro bi bilo i kad bi dao info da li je Operu budžio ili čista bez dodataka sa tri otvorena taba pravi toliki problem

Zaista sam imao iskustva da mi Chrome i FF brže rade od Opere... Opera Link koristim jer Operu koristim na 4 racunara i odgovara mi to sto ona sama sinhronizuje Bookmarks i sva podešavanja. Juče sam instalirao Maxthon 4 i mogu vam reći da me je prijatno iznenadio u odnosu na sve prethodne verzije. Em su ga našminkali em lepo radi.

Maxthon je uvek lepo radio, često je mnogo išao ispred svog vremena kad je reč o dodacima koje su kasnije ubačeni i u ostale browsere a jedini problem je što su se previše oslonili na tzv. socijalno umrežavanje i slične gluposti.
Da nije toga taj browser koji je nastao kao nadogradnja za IE bi imao mnogo više poklonika.

Browser treba da služi za pregled internet sadržaja a ne neka kvazi povezivanja korisnika

Instalirao sam x64 i mogu reci da je stabilnost fenomenalna za sada naspram x86 ver.

Ne znam da vratim da kada idem ovako da trazim
2012-12-13_0208.png

da pokrene search u novom tabu a trenutno u istom tom tabu ode na google i trazi markirane reci.

Takodje ovako mi je na google vec nekih 2 nedelje i ni malo mi se ne dopada
http://screencast.com/t/Zq5IOxCnn
strelici sto vidite u svakom drugom pretrazivacu te se opcije nalaze sa strane gde sam markirao. Kako da to vratim? Posto iz FF, IE i Chroma je onako kako je pre bilo moguce da ima neke veze sa Operom jer tamo sa mojim google nalog je sve ok.

Danas je Yahoo mail lansirao novi interfejs i uopste ne radi dobro sa Operom12. Disable-ovao sam Ghostery na Yahoo sto je malo popravilo stvari, ali i dalje ume da zasteka.

^ Da, i meni puca stranica kada otvorim mail, pa zelim da se vratim u Inbox.

@Rusi

To o čemu ti govoriš nema veze s Operom nego sa redizajnom koji je odradio google. Obriši keš iz ostalih pretraživača i dobićeš identičan izgled. Naravno na FF skriptom može da se promeni položaj objekata na strani ali ovde govorimo o nedirnutim pretrživačima

Da, u pravu si. Bas mi ne odgovara ovako. Jer cesto trazim i na srpskom i na engleskom pa mi je dobro dolazilo da bude odma sa strane da kliknem.

Nasao sam ono prvo sto sam pitao. Treba da se uncekira Reuse current tab

Meni se odavno nesviđa što advanced search zapravo može da se koristi samo ako si logovan, slična je fora i sa pretraživanjima na drugim jezicima itd. U svakom slučaju glupost i malteretiranje korisnika.

Sve više koristim https://duckduckgo.com

Imam specifican problem sa operom.

Na yt je pusten video u fullscreen i posle izlaska iz istog nestao je meni ( file i ostalo... ) i opera prekriva start liniju.

Evo vidite kako izgleda:

YOvqt.png

Alt ne otvara file opciju... F11 isto ne pomaze, ide u potpuni full screen mode.

Pregledao sam sve opcije vise puta i nikako da nadjem gde je problem.

Neki predlog ?

Vrh Dno