Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Evo i ja sam testirao moj Chrome i dobio rezultat od 1880. Verzija Chrome-a je 23.0.1271.60 beta(beta od pre dva dana).

Mašina je matora, ne ova iz potpisa nego od moje žene, sa integrisanom Nvidia 8200 grafikom i Athlon X2 9850e procesorom iz 2008. godine.

Opera 12.10 RC2 je, međutim, dobila skor od samo 1135 poena. Kako to ?

Zato sto chrome kida u skoro svim testovima, pogotovo testovi vezani za javascript

Izasla i 12.10. Prema najavi bi trebalo da bude znacajnih unapredjenja, videcemo u praksi.

U praksi, naslovna strana THE VERGE-a najzad radi OK.

Probao sam Operu 12.10 final i za sada bolje radi od Opere 12.02. Nisam još probao da stavim ekstenzije da vidim kako se sa njima ponaša.

već prilikom instalacije problem i tek posle restartovanja(2x) završila se nadogradnja. Neka poboljšanja nisam prmetio. Koja su?

Hvala za info. Nadam se d aće i ubuduće poraditi na onom "Site Compatibility"

Da li konačno Opera renderuje kako treba nhl.com?

Meni se vec dva puta desilo sa ovom novom verzijom, da kad ugasim operu, pa je sledeci put upalim, otvori mi tabove sa instaliranim ekstenzijama, i pri tom mi resetuje njihova podesavanja na default.

Opera postaje sve gora i gora, na tabletu sam je vec zamenio sa boat browserom, jos da nadjem desktop zamenu i super.

da li neko zna kako da uklonim ikonu za ekstenziju u gornjem desnom uglu? ranije sam imao samo one koje sam koristio (content blocker, image upload), a sada moram da iskljucim ekstenziju da bih sklonio i ikonu.

Hmm, kod mene nema problema sa ekstenzijama ali zato ima novih problema sa Gmail servisom. Problem odziva sajta, na koji sam se žalio ranije je delimično popravljen. To je sada manji problem pošto trenutno Opera 12.10 ''gubi'' konekciju sa gmail servisom (gtalk se konektuje u nedogled, ne mogu otvoriti mejl i sl.), a internet konekcija je u redu. Još kod nekoga sličan problem?

U svakom slučaju stiže mi SSD ovih dana, pa kad uhvatim vremena instaliraću Windows i videti kako će se ponašati nakon čiste instalacije. :S

Ja nemam nikakav problem sa Operom. Savrseno radi.

desni klik-customise
Postavi kursor na dno bilo kog taba dok se nepretvori u svosmernu strelicu a potom povuci ka vrhu ekrana tj. smanji na veličini koju ti odgovara ili na standardnu bez prikaza sadržaja. Opciju inače možeš da isključiš desni klik - customize - a potom deštikliraj Enable Thumbnail in Tab

Tu možeš da podesiš i gde će tabovi biti levo desno gore dole

Hvala puno na pomoci, uspeo sam na ovaj nacin. Zaboravih da javim:)

Problem dakle rešen cheers

Ne mogu da verujem da je Opera sve gora i gora. Do verzije 12.02 mi se Opera redovno izloguje sa nekom torrent trackera ako ne odem na njega duze od dva dana, ali ova nova mi se danas vec 4-5 puta izlogovala sa bitgamera. Ne kapiram da li u Operi rade poludresirani majmuni ili programeri?!

UPDATE: Ulogovao sam se malopre na jedan tracker i stajao mi je tako otvoren jedno 20min. Sada kliknem na Browse da vidim sta ima, kad mi Opera ladno trazi da se ulogujem!!! Znaci za 20min me je izlogovala!

Poslednja izmena:
Mene Opera yebava sa BF3 battlelogom. Kad jednom decekiras, nece ponovo da cekira opciju. *****i...

Izašla nova verzija 12.11

# Fixes and Stability Enhancements
* General and User Interface
- Several general fixes and stability improvements
* Mac-only
- Fixed a crash related to updating the state of some extensions’ toolbar icons
* Network and Site-Specific
- Fixed several issues related to SPDY
- Gmail: Fixed an issue that could cause Gmail not to load
* Security
- Fixed an issue where HTTP response heap buffer overflow could allow execution of arbitrary code
- Fixed an issue where error pages could be used to guess local file paths

http://www.opera.com/

Koji OS? Meni na W7 100 puta crash-uje na tom linku. Mislim da je nesto vezano za Adobe Reader jer mi je i taj prozor nesto izbacilo ali ne pise apsolutno nista samo gore u onoj traci vidim da je adobe reader. A sveze instaliran W7 prekjuce.

Win 7 SP1 x64. Čista instalacija 12.10 apdejtovana na 12.11. Adobe reader nikad instaliran, a preporučujem da se nikad ne integriše u browser (predjašnje iskustvo).

Poslednja izmena:
Mozda zbog tog malware-e puca, nisam jos stigao nijedan internet security da instaliram.

A Avast mi je bio instaliran na XP-u i bio sam odusevljen njim, ali mi je mnooogo usporavao net, tj. ostvaranje stranica. Sve sam pokusavao ali sam ga na kraju obrisao. :( Mislio sam da je nesto do mog sistema, ali sam ga stavio kod sestre na komp i kod nje isto. Sedmica, IS.

Adobe reader nikad instaliran

Ma to je neka Lite verzija, treba mi samo za pregled pdf-ova nista vise. Ni ja nisam ljubitelj ali probao sam jos nekoliko drugih i svi su neki kao editori a meni treba samo viewer, pa sam se redovno vracao na njega.

Poslednja izmena:
Off: preporučujem Sumatra-PDF, isprobao sam i Nitro i FoxIT (od verzije 3 je sporo djubre za mene) i još štošta i zadržao se na njemu.

bez problema i Kaspersky cuti ko zaliven

Vrh Dno