Šta je novo?

Opera 11 - Final

Nema veze, odradio clean install, isti djavo, flash secka, sve laguje..

Na kojim sajtovima imaš problema, da probam?

Primetio sam i ja takodje problem s operom a i dosta se ljudi zali u poslednje vreme. Ne znam gde je problem ali Opera nikada gore nije radila. Doduse kod mene je samo povremeno pravila probleme, nije ovako kao kod Borisa.

Na kojim sajtovima imaš problema, da probam?

Ma svuda, mozda bench najvise laguje, YouTube svakih par sekundi zamrzne.. Mesecima je tako a sad se bas raspada.. Prebacio sam se na FF malo..

Ja koristio Opera 11.60, i pocelo da baguje dok skrolujem. Svaki sajt. Skroluje normalno i onda posle 2-3 "zamaha", secne.

Sad sam instalirao opera next 12.0 i sve ok

Meni bench leti, a YT je naravno oduvek problem, mada nisam ni ljubitelj, tako da mi ne smeta puno. FF je uzas od browsera, realno je sada maltene u nivou IE.

Nisam nikad mislio da ću odustati od Opere, ali trenutno sam prešao na Chrome. Od poslednjeg updatea Opera jako loše radi.

Probao sam i FF, 'ajde što radi sporo ali zašto je sve onako mutno?

Nisam nikad mislio da ću odustati od Opere, ali trenutno sam prešao na Chrome. Od poslednjeg updatea Opera jako loše radi.

Probao sam i FF, 'ajde što radi sporo ali zašto je sve onako mutno?

Takođe, ***. počela je da se raspada na više kompova, FF ni u snu ne bi mogao da koristim.

Sam Bench sigurno nije, mozda ove flash reklame. Probajte sa nekim flash/ad blockerom da vidite jel ista situacija.

Ja koristio Opera 11.60, i pocelo da baguje dok skrolujem. Svaki sajt. Skroluje normalno i onda posle 2-3 "zamaha", secne.

Sad sam instalirao opera next 12.0 i sve ok

Opera 12 je uzasno spora, i puna bagova. Evo ovo pisem iz nje. Trenutno mi je startovala 12 nekih opera_plugin_wrapper.exe procesa. 12 komada.

Opera 11.62, apdejtovan flash (malopre), HW acceleration na ON

youtube CPU usage - od 4-10%
Benchmark forum CPU usage - od 18-27%!

Neka od ovih flash reklama gore ubija Operu i to se tacno vidi jer mi CPU usage raste ovako: 0 - 1 - 4 - 13 - 26 - 0 - 1... u %

Desni taster>Block Content i blokirajte flash reklame na forumu...

opera:cpu

Ja batalio, vec neko vreme se raspada ali sad se bas samo-dokrajcila, Chrome je vrh.

Ma gde, Chrome je samo Mozilla koja je nastavila da se razvija, smesan browser potpuno.

Opera mi je i dalje jedini browser vredan gutanja knedli zbog bagova. Ostali imaju bagove ali su mi totalno odbojni i nekako "teski", dok Chrome deluje totalno bedno i ogoljeno. Daleko od toga da je Opera savrsena ali verujem da je u ovom momentu najbolja ma koliko to cudno zvucalo ...

Poslednja izmena:
Opera mi je i dalje jedini browser vredan gutanja knedli zbog bagova. Ostali imaju bagove ali su mi totalno odbojni i nekako "teski", dok Chrome deluje totalno bedno i ogoljeno. Daleko od toga da je Opera savrsena ali verujem da je u ovom momentu najbolja ma koliko to cudno zvucalo ...

Ja je koristim od 2000-te ja mislim, toliko se raspada poslednjih meseci da to nije normalno.. Sta ti je bolje nego u Chrome-u? Brz je, elegentan, savrseno radi, Bookmark bar je keva (i FF to ima), 5 puta bolje nego Speed dial u Operi..

Ja sam isto koristio Operu negde od 2000. godine, a od pre par meseci sam prešao na Chrome, instalirao AdBlock i MouseGestures ekstenzije i ne boli me više glava...

Ja je koristim od 2000-te ja mislim, toliko se raspada poslednjih meseci da to nije normalno.. Sta ti je bolje nego u Chrome-u? Brz je, elegentan, savrseno radi, Bookmark bar je keva (i FF to ima), 5 puta bolje nego Speed dial u Operi..
I neko ko sedne za tvoj racunar moze sa 4 klika videti sacuvane lozinke :wall: Slazem se sa tobom da je brz (nista brzi od Opere, jedino sto se brzo startuje) i da odlicno radi, ali zato pokrece mali milion procesa. Bookmarks bar ima i Opera, ali panel sa strane je za mene daleko prakticnije i preglednije resenje. Inace, pojedini sajtovi zaista bolje rade u Chrome-u (citaj developere zabole da optimizuju svoje strane za Operu).

Meni Opera krizira na Google Docs - Excell fajlovima....
Jednostavno zakolje ceo browser i mora restart....
Cini mi se da odkako su presli verziju 10 da su krenuli nizbrdo....
Jedino sto mislim da su mogli bolje da odrade u Chromeu jeste download manager....Opera je tu bolja ali dobro - ostatak je savrsen.

Vrh Dno