Šta je novo?

Opera 11 - Final

meni gmail radi normalno. a i mogu da blokiram onu nivea reklamu na blicu...

meni gmail radi normalno. a i mogu da blokiram onu nivea reklamu na blicu...

da, proverio sam na laptopu, i tamo radi gmail na operi, evo sta dobijam, i nisam jedini sa ovim "bugom":

http://www.google.com/support/forum/p/gmail/thread?tid=590d97d15abf68c9&hl=en

gpcvV.png

edit: ta reklama na blicu ne moze da se blokira, na operi 11.10, ili u necemu gresim....ne mogu da kliknem na reklamu...

edit2: evo ga radi gmail sad, bio je problem do cookies-a

Poslednja izmena:
Svima kome nedostaje mocan tool kao Adblock Plus za firefox, preporucujem NoAds koji mozda i bolje radi posao. Nisam video da je bilo price o njemu, mozda je znacajno unapredjen u poslednjem update-u. Moguce je blokirati sadrzaj koji pozelite sa stranice i jos nekoliko korisnih opcija.

Svima kome nedostaje mocan tool kao Adblock Plus za firefox, preporucujem NoAds koji mozda i bolje radi posao. Nisam video da je bilo price o njemu, mozda je znacajno unapredjen u poslednjem update-u. Moguce je blokirati sadrzaj koji pozelite sa stranice i jos nekoliko korisnih opcija.

kako moze da bode bolja od firefoxovog adblock plus?
pola reklama ne blokira, content blocker se baguje, vraca reklame kad pristupis sajtu preko speed diala(verovatno neki problem sa keshiranjem)....i automatsko updejtovanje filtera ne postoji....

kako moze da bode bolja od firefoxovog adblock plus?
pola reklama ne blokira, content blocker se baguje, vraca reklame kad pristupis sajtu preko speed diala(verovatno neki problem sa keshiranjem)....i automatsko updejtovanje filtera ne postoji....

Ne znam da li pricamo o istoj ekstenziji, linkovao sam onu koju preporucujem, proveri.

Meni radi bez greske. Mozda su ti ukljucene dve ekstenzije iste namene?

Imas mogucnost da blokiras manuelno sta god pozelis. Probao sam preko Speed Dial i takodje sve u redu.

Pre ovoga sam koristio par dana opera Adblock koji radi kako si opisao, polovicno blokira sadrzaj, mislio sam da o njemu govoris.

Poslednja izmena:
Meni radi bez greske. Mozda su ti ukljucene dve ekstenzije iste namene?

Imas mogucnost da blokiras manuelno sta god pozelis. Probao sam preko Speed Dial i takodje sve u redu.

Pre ovoga sam koristio par dana opera Adblock koji radi kako si opisao, polovicno blokira sadrzaj, mislio sam da o njemu govoris.

da, cudno se ponasa ovaj adblock kod mene ;p tacnije nista ne blokira, prosla verzija je bar nesto blokirala xD

taj drugi Adblock radi isto polovicno, dobro blokira automatski, ali ne mozes da dodas sam. ne znam kako mi ne radi ovaj sto si ti linkovo....pise da i ne treba da se podesava User JS Storage Quota, kad stavim 0 isto, kad stavim 500, isto, skinuo sam fanboys i easy listu filtera u opcijama extenzija, ali i dalje prikazuje sve reklame

da, cudno se ponasa ovaj adblock kod mene ;p tacnije nista ne blokira, prosla verzija je bar nesto blokirala xD

taj drugi Adblock radi isto polovicno, dobro blokira automatski, ali ne mozes da dodas sam. ne znam kako mi ne radi ovaj sto si ti linkovo....pise da i ne treba da se podesava User JS Storage Quota, kad stavim 0 isto, kad stavim 500, isto, skinuo sam fanboys i easy listu filtera u opcijama extenzija, ali i dalje prikazuje sve reklame

Nesto ti pravi probleme, posto ponavljam kod mene sve radi perfektno bez ikakvih podesavanja, fanboys lista itd... Time sam se zaludjivao na Adblock kako bih ga osposobio da radi kako sam osmislio ali bezuspesno.

Sve sto je potrebno da uradis je da kliknes na ikonicu u gornjem desnom uglu i izaberes Block ads. Nije bilo sadrzaja koji nisam mogao da uklonim. Onu stranicu gore kuvaton sam ocistio kao ti na firefox.

I ajde jos jednom, nije "drugi Adblock" vec;

NoAds Multilingual + German

Od kada sam instalirao najnoviji update na 11.11 ne radi mi mail notification u systray-u, iako je cekirano da mi javlja kad imam nov mail. Jel ima nacina da se ovo resi? Gledam dole, nema mail kao, odem u mail, ono ima 15 mailova.

To je dodatna opcija ili u okviru same Opere? Ako je dodatna pogledaj da li možda ima neka novija verzija

Eto, da sam video na vreme mail, znao bih da si mi odgovorio. Nije dodatna, vec klasican Opera Mail u okviru same Opere.

Druga stvar koja mi takodje smeta kod novijih Opera, ne konkretno kod ove 11.11...Kada dodam nesto u bookmars, umesto da ode kao ceo zivot do sada na dno, Opera ga stavlja na vrh. Moram da odem u Manage Bookmarks, pa View pa Sort by My Order. I tako sve dok ne dodam sutra nesto u bookmarks pa sve jovo nanovo. Ovo mi se desava od skoro, znaci zadnjih mozda mesec dana.

I trece, kada stavim nesto da mi se skida, kao npr. malopre neki fajl od 22MB sa free rapidshare-a, nece da mi pokaze Save dialog prozor po pola minuta, nekad minut...malopre sam cekao ne znam ni sam koliko, na kraju mi ga je dao, otisao sam na save, i odem u Download panel i vidim da je vec zavrsio skidanje tog fajla. Znaci bukvalno je u pazadini skinuo ceo fajl i tek onda mi pokazao save dialog. Bas me nervira.

Eto, da sam video na vreme mail, znao bih da si mi odgovorio. Nije dodatna, vec klasican Opera Mail u okviru same Opere.

Druga stvar koja mi takodje smeta kod novijih Opera, ne konkretno kod ove 11.11...Kada dodam nesto u bookmars, umesto da ode kao ceo zivot do sada na dno, Opera ga stavlja na vrh. Moram da odem u Manage Bookmarks, pa View pa Sort by My Order. I tako sve dok ne dodam sutra nesto u bookmarks pa sve jovo nanovo. Ovo mi se desava od skoro, znaci zadnjih mozda mesec dana.

I trece, kada stavim nesto da mi se skida, kao npr. malopre neki fajl od 22MB sa free rapidshare-a, nece da mi pokaze Save dialog prozor po pola minuta, nekad minut...malopre sam cekao ne znam ni sam koliko, na kraju mi ga je dao, otisao sam na save, i odem u Download panel i vidim da je vec zavrsio skidanje tog fajla. Znaci bukvalno je u pazadini skinuo ceo fajl i tek onda mi pokazao save dialog. Bas me nervira.

O problemu sa sortiranjem bookmarks se vodi rasprava na opera forumu, nadam se da ce da srede uskoro. A drugi problem koji si opisao kod mene na primer nije prisutan, nakon sto pokrenem download nekog fajla istovremeno se pali download tab.

Ja imam problema sa Opera Synchronize, ne znam da li neko koristi...

Pa dobro, ja sam iskljucio download tab jer me nervira, ali cu da ga ukljucim da vidim sta se desava. Ali ne verujem da ce da se otvori jer download uopste ne krene odmah.

EDIT: Sad vidim na Opera forumu da se jos ljudi zale na problem koji i ja imam sa mailom, tj. nedostatkom notifikacije. Izgleda da ljudima, kao i meni, notifikacija iznenada prestaje da radi.

Poslednja izmena:
Opet mi se sa ovom verzijom javio davni problem, da kad ugasim na primer stranicu sa youtube aktivnim, on i dalje nastavi da skida, iritantno.

edit: ne desava se svaki put, nisam skapirao neku pravilnost do sada, jos teze za prijaviti kao bug kad nije ponovljivo.

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem sa YT posle par sekundi samo pozeleni taj deo gde treba da ide video i zabode opera instalirao i adobe i operu ponovo al nista sad mi se ne brise cela opera sa user data samo mi jos to ostalo imam neke stvari po bookmarksu
na IE YT radi ali vamo nece

^ aj ubaci interpunkciju, pa da se potrudim da procitam sta si hteo da pitas.

Poslednja izmena:
Nije bio problem u operi nego drajveri od graficke izbagovali

el se može nekako smanjiti potrošnja radne memorije?kad otvorim 2-3 stranice u operi vuče mi 120-130 kb

mislis MB?

meni sada trosi 240MB sa tri taba, ne opterecujem se mnogo :) i tako imam dosta memorije

250MB sa 8 tabova + speed dial + gmail u email klijentu. :D
To je na win7, na xp se dosta lošije ponaša. Doduše, to može biti i do samog windows-a.

A ekstenzije? Svaka ekstenzija ti je skoro kao da imas otvoren jos jedan tab.

Svashta sam probao od kad su poizlazile ove novije verzije browsera i opera definitivno radi najbolje na slabijim mashinama. :)

Sent from my HTC Divljavatra.

Ima li leka za ovu glupost Opere da kada zatvorim neku stranu ona nastavi da je ucitava?????? Npr. neki klip kada otvorim i posle npr. 20% klipa odustanem od njega i zatvorim stranu, ona nastavi da ga ucitava. Posle 5-6 klipova je kao da gledam 5-6 klipova odjednom, toliko sporo ucitava. Sve vise i vise prelazim na FF zbog ovoga, da cu na kraju da ostanem na njemu, koliko me iritira.

Po čemu znaš da se učitava? Kako misliš nastavi da učitava a stana zatvorena?

Pa znam, imam neke programcice koji prate net protok. ;) Vidim sad na Opera forumu da nisam jedini, da je ovo problem koji pokusavaju da rese. Svi ga imaju, ali ga svi ne primecuju. ;)

Nazad
Vrh Dno