Šta je novo?

Opera 11 - Final

Ja sam ovako uradio pošto mi je onaj zoom stranica u speed dialu odvratan

search these in opera:config

Set Thumbnail Logo Score Banner to 1000
Set Thumbnail Logo Score Threshold to 1000
Set Thumbnail Icon Min Height] to 1000
Reload any thumbnail that still shows a logo

Alal ti majstore!

Počeo sam da koristim Operu za forum (i druge vbulletin 4 forume) jer mi Firefox na njima uništi procesor i pregledanje je čisto mučenje. E sad, za početak imam nekoliko krupnijih problema što bih pitao ovde a ostale sitnice nisu dovoljno vredne zamajavanja jer mi nije default browser...

- Postoje li extenzije ili funkcionalne zamene za sledeće, ovo je inače i jedino što na ff koristim, samo četiri komada: adblock, flashblock (da imaju mogućnost export/import liste), greasemonkey (treba mi ona skripta za proveru rapidshare i ostalih linkova) i nešto za gmail da proverava na minut.
- može li se namestiti da novi tab otvori ali ne pređe na njega (još bolje ako bi moglo da se podesi na ctrl+klik mišem :D)
- postoji li ocija "undo closed tab"?
- postoji li dodatak ili rešenje za "form autocomplete"?
Mogli bi i oni ponešto da ukradu/prekopiraju od Mozille :-devil-:.

"Undo closed tab" ... imaš onu ikonicu desno, izgleda kao Recycle Bin, klikneš na nju i vidiš spisak zatvorenih tabova ... Ako sam te dobro razumeo šta želiš.

Ima sve, samo ne znam za greasemonkey. Kada vidiš kako je urađen undo last tabS, pašćeš na guzove. :D

Počeo sam da koristim Operu za forum (i druge vbulletin 4 forume) jer mi Firefox na njima uništi procesor i pregledanje je čisto mučenje. E sad, za početak imam nekoliko krupnijih problema što bih pitao ovde a ostale sitnice nisu dovoljno vredne zamajavanja jer mi nije default browser...

- Postoje li extenzije ili funkcionalne zamene za sledeće, ovo je inače i jedino što na ff koristim, samo četiri komada: adblock, flashblock (da imaju mogućnost export/import liste), greasemonkey (treba mi ona skripta za proveru rapidshare i ostalih linkova) i nešto za gmail da proverava na minut.
- može li se namestiti da novi tab otvori ali ne pređe na njega (još bolje ako bi moglo da se podesi na ctrl+klik mišem :D)
- postoji li ocija "undo closed tab"?
- postoji li dodatak ili rešenje za "form autocomplete"?
Mogli bi i oni ponešto da ukradu/prekopiraju od Mozille :-devil-:.

Za novi tab da se otvori a da ne predje na njega je srednji klik misa..

rade javaskripte u operi, ali neke imaju poteskoca. greasemonkey bi trebao da radi kako treba
samo treba da odredis folder za skripte i onda u njega da prekopiras .js fajlove.
tools>preferences>advanced>content>java script options

otvaranje novog taba bez prelaska na njega (open in background tab) se radi na middle mouse (ili fantasticni gesture: drzis desni klik pa poeris mis dole pa gore), ali se moze promeniti (tools>preferences>advanced>shortcuts pa editujes sta ti treba)

sta podrazumevas pod form autocomplete?
imas opcije tools>preferences>forms
mozes popuniti sve licne podatke i 3 proizvoljna. kada treba da popunjavas formular opera ce sama prepoznati gde treba da ubaci mail i ostale podatke. Plus ce, ako pocnes da kucas prvo slovo bilo koje reci u forms, ponuditi da zavrsi.
Tu je i naravno magic wand za pamcenje passworda i user name.

Znači te extenzije postoje za operu i rade, nisam ni gledao, reko prvo da pitam da ne bih tražio ko budala ili ako i nađem da potrošim vreme a ne uspem da namestim...
Undo closed tab je u redu, može i tastaturom što mi je bitno.
Autocomplete sam mislio na search polja, znači recimo lupim search na benchu i onda odem na drugi (sličan) forum, unesem samo prvo slovo u serch field i da mi izbaci :) to mi dosta znači u ff.
A novi tab, na žalost srednji klik mi ne radi, tj radi ali sam odavno zamenio mikroprekidače sa levim jer je ovaj odradio svoje tokom godina besomučnog kliktanja, a srednji je bio potpuno nov jer ga nikad ne koristim :D.
Može li to nekako tastaturom, tako bi mi bilo najbolje (taster + levi klik). Videću sad i te gestures mada nikad to nisam koristio, nekako mi se ne sviđa koncept :D.

Poslednja izmena:
ctrl + shift + levi klik za otvaranje u pozadini

samo da preporucim temu, meni daleko najbolja kombinacija boja i layout tabova i dugmica - IBIS inspire.

Prestao sam da menjam temu Opere pre 7 godina :)

Meni se ne svidja zato sto je kontrast preveliki. Verovatno je bolje ako iskljucis main bar i ostale, mada cak i tada malo bode oci na svetlim stranama. Meni je malo izmenjeni default najbolji. Na ranijim verzijama sam koristio dragon blues, ali sada izgleda lose. Neke teme zahtevaju vrlo specificno podesavanje win7

Ja još nisam nasao dobru temu za operu na win7. Uvek je nešto loše prikazano ili ružno izgleda.
Ibis jedini bude ok, ali je stvarno kontrast izmedju boja preveliki.

---
Ttalk

Z1 Glass 3,13

Kako da podesim da uvek zoom stoji na 120% ??Zbog veceg monitora i kad god ucitavam stranicu uvek moram da zumiram na 120% moze li to nekako da se ukljuci da ostane tako na 120% da se ne podesava svaki put ??

Hvala.:smash:

Kako da iskljucim speed dial u 11.10? Upalio sam ga da ga isprobam, al sad ne vidim nacin da ga ugasim. :D

Opera mi najbolje radi od novojih browsera na mojoj kanti (win xp i dalje :D) i prezadovoljan sam...

Digo sam ruke od ostalih jer su mi prespori... :)

Sent from my HTC Divljavatra.

i kod mene opera radi ko munja, samo sto ima bug sa flasom, gledas neki klip na youtubu, i kad ides preko video playera, odmah zatrokira na nekoliko sekundi, i tako svaki put !

I kod mene je isto, ali navikao sam tako da vise ne primecujem...

Ladno nisu izbacili neki brzi apdejt u vezi gmail-a. Koliko ljudi uopste zna da moze da klikne na 'html view'... iz verzije u verziju kao da se trude da prestanem da je koristim posle skoro 8, 9 godina..

ja vala imam problem sa Operom od kako postoji, pa zato i koristim uporedo FF i Operu -

Opera kad se gasi i pali, kao da je u pitanju nuklearni reaktor. kad je upalim, a da je pre toga imao neki previous session - on krchka jedno minut. kad je ugasim, opera.exe shlaka neshto josh sigurno 2 minuta. e to mene izludjuje. dok Firefox.exe ide sa klikom/iksom uporedo, nema procesa da se zadrzava ili zalece.

Kako podesiti da se sajtovi na speed dial neučitavaju iznova svaki put kad pokrenem Operu. Na staroj verziji su bili učitani jednom i to je to

Kako podesiti da se sajtovi na speed dial neučitavaju iznova svaki put kad pokrenem Operu. Na staroj verziji su bili učitani jednom i to je to

kako to?

pa po defaultu se ne ucitavaju valjda :S

desni klik->reload every->never? :S

Meni se desava da ostaje u procesima kada je ugasim pa mora da je killukem...

Chim nabudzim komp nekim novim procesorom i plocom i najzad stavim win 7 da mi radi kako treba dacu priliku ostalim browserima...

Ovako sve sitne mane opere sam zanemario jer mi shljaka najbolje... :D

Vrh Dno