Da li od jedne, možda i može.Zanimljiva mi je vestacka inteligencija, medjutim da li moze da se zaradi od nje nesto, da li moze da joj se daju neki zadaci koje ona moze da resava za nas ljude ?
Mislim, to je njen i cilj, medjutim, da li je sposobna za takvo nesto ?
DeepSeekTrebao bih prevesti neke tekstove sa engleskog na naš jezik. Pogledao sam na manjem uzorku kako to rade ChatGPT, DeepSeek i Gemini. Postoje male razlike, ali ne djeluje mi ništa krupno. Zanima me da li je neko to radio, i da li se neki od njih ipak izdvaja po kvaliteti prevoda?
Meni se Claude dobro pokazao. Nije savršeno, svi se muče sa gramatikom, tako da je poželjna dodatna provera.Trebao bih prevesti neke tekstove sa engleskog na naš jezik. Pogledao sam na manjem uzorku kako to rade ChatGPT, DeepSeek i Gemini. Postoje male razlike, ali ne djeluje mi ništa krupno. Zanima me da li je neko to radio, i da li se neki od njih ipak izdvaja po kvaliteti prevoda?
A kako napravi .srt file?1. Gemini - mnogo mi je prevoda za filmove sasvim korektno odradio (aistudio)
2. Claude je isto dobar samo sto ima vise ogranicenja nego gemini
1. Gemini - mnogo mi je prevoda za filmove sasvim korektno odradio (aistudio)
Može na https://openrouter.ai/models kad ga budu izlistaliIzašao je Grok 3 sa opasno dobrim skorovima.
Nisam siguran da li je jedini način da se koristi Premium+ članstvo na X. (40$)
Ako postoji jeftinija opcija, pišite.
Priča, ali kao Karađorđevići.Gemini priča naš jezik ali valjda samo ako se to odabere u opcijama, ali tada neće da se aktivira sa "OK Google" ili "Hi Google"? Ili sam nešto propustio?
Tu mogućnost ima i Perplexity da ga odabereš kao asistenta na telefonu i pitaš i dobiješ odgovor na srpskom ili kroz aplikaciju.Ja ga koristim u pro verziji,ne znam da li i obična verzija to podržava.Meni je trebalo bilo sta da skinem da klinac moze da se zeza ili pita ponesto Ai na srpskom i dobija odgovore glasovno, to sam video na s25u da ima pa da nema neka aplikacija negde da se skine ili ima neko apk da mi posalje
Samo skini GPT i free verzija moze da se koristi za razgovor, najtecniji govor na srpskom ima.Meni je trebalo bilo sta da skinem da klinac moze da se zeza ili pita ponesto Ai na srpskom i dobija odgovore glasovno, to sam video na s25u da ima pa da nema neka aplikacija negde da se skine ili ima neko apk da mi posalje
Nece, izgleda mora da se plati nista dzabe nema.Tu mogućnost ima i Perplexity da ga odabereš kao asistenta na telefonu i pitaš i dobiješ odgovor na srpskom ili kroz aplikaciju.Ja ga koristim u pro verziji,ne znam da li i obična verzija to podržava.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari