Za to bi trebali da služe predmeti poput informatike, zar ne?Glupost. Zabrane nece doneti nista dobro.
2023-a je, umesto zabrane bi mogli uvesti edukaciju kako i sta koristiti, prednosti i opasnosti novih tehnologija.
Nove tehnologije su izuzetno orudje u rukama korisnika koji znaju da ih iskoriste, vecina mladih ne zna.
Gotovi smo, propast stiže.![]()
Musk and Wozniak among 1,100+ signing open letter calling for 6-month ban on creating powerful A.I.
The letter urges technology companies to immediately cease training any A.I. systems that would be "more powerful than GPT-4."fortune.com
mnogi naslućuju veliku opasnost, ali se plašim, da je ovo otpočet proces, koji je sada nezaustavljiv...
Brzo se stvari odvijaju![]()
Ali za ovo će trebati otvoreni podaci a strah će to odložiti.
pa lepo, postoje kafane i restorani iako možeš da jedeš i piješ kod kuće, postoje igranice iako možeš da se igraš kod kuće, Postoje bioskopi, iako možeš da gledaš film na netu..... Photoshop i slični alati mnoge stvari mogu da urade na klik, pa opet to ljudi ne rade sami, već plate nekog, Winows odavno ima "reset pc", pa opet serviseri i dalje uzimaju pare na dizanje sistema...."Kreativcima" je pomalo odzvonilo, orginalni content je redak i retko ko sa istim reskira (izdavaci, studiji) a to je jedino sto Ai ne moze, za sada. Ali zato moze da napravi milion derivata dovoljno razlicitih da budu "originali" i to neverovatno brzo (mozda i "najgora" stvar). Kako ce se jedan ljudski "kreativac" takmiciti sa ovime ja zaista ne znam. Copywrite mislim da je "izgoreo" preko noci.
Nikom ništa nije odvozonilo a to će se i videti ubuduće. Gledajte u svoje dvorište i brinite da vama lično ne odzvoni. A kreativci se apdejtuju na vreme. Ne brinite tuđe brige."Kreativcima" je pomalo odzvonilo, orginalni content je redak i retko ko sa istim reskira (izdavaci, studiji) a to je jedino sto Ai ne moze, za sada. Ali zato moze da napravi milion derivata dovoljno razlicitih da budu "originali" i to neverovatno brzo (mozda i "najgora" stvar). Kako ce se jedan ljudski "kreativac" takmiciti sa ovime ja zaista ne znam. Copywrite mislim da je "izgoreo" preko noci.