Sada bi već morali malo da porade na pouzdanosti informacija...
Ne znam kakav je plan razvoja ovakvih alata, ali trenutni problem koji vidim jeste da vrlo često daje netačne informacije, ali vrlo samouvereno i "argumentovano".
Ok je ovo do sada bilo za zabavu i kao tehnoločki demonstrator, ali nema to smisla ako i pouzdanost informacija bude zapravo nepouzdana.
Sada i najprostija raja počinje ga ga koristi, a to neć' valjati.
Ok, kreće i onaj problem, a šta su to pouzdane informacije?!? Lako ćemo za osobine metala, masu H20, Flat Earth i sletanje na Mesec.
Problem će biti politika, istorija, ekonomija... Sve uostalom oko čega ni ljudi ne mogu da se slože.
Bilo bi odlično da se nekako one 100% pouzdane informacija, tipa prečnik Zemlje, masa hemijskih elemenata i slično, označava na jedan način.
Ono što može biti upitno na neki drugi.
...ili nešto tog tipa, tako nekako, smisliti neki metod...
ChatGPT će brzo morati da dobije alat koji za početak njemu samom govori koliko su informacije pouzdane.
... ... ...
Inače, ChatGPT je već sada savršen za prevođenje.
Ja kao znam engleski, ali ono što ChatGPT prevede i ispravi me, nadmaši me bar za jednog profesora engleskog. ako ne već i za lektora.
Google translate je naspram njega kombinacija piroćanca i idusa (iako ruku na srce, i Google translate je dosta napredovao od onih prvih koraka).