Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

As for speed, ChatGPT-4 is currently a slowpoke, taking 52 seconds to write its story about Lincoln and basketball, while it only took Bard 6 seconds.
And finally, as we previously mentioned, both models are continuously being upgraded over time. For example, Bard just received an update on Friday that made it better at math, and it will likely be able to code soon.

Malo sam teatirao Chat sa Marlin (3d printer fw) kodiranjem.
Jako lepo zna da objasni, tipa dao sam kod i trazio objasnjenje i dobio. Trazio optimizaciju koda i tu je sve palo u vodu, totalno nelogicne postavke, sam sebi je kontradiktoran bio a kod jednostavniji ne moze biti, potrebna je minimalna logicka dedukcija.
Tako da nista od inteligencije... :)

I pored raznih hipoteza, teorija i teorema, mi zapravo nemamo pojma šta svest zaista jeste.
Zbog toga za sada nema načina da napravimo ni nešto što oponaša svest, a kamo li zaista svesnu mašinu.
da, odatle je moja argumentacija i pocela.
Prava AI (konceptualno) kako god je definisali ce napraviti revoluciju verovatno, ali to nije ovo. Ovo je samo velika baza sa mogucnostima komunikacije prilagodjenije ljudskom bicu od querija.

Nismo sigurni da su inteligencija i svest isto. Tj. najverovatnije i nisu. Sad je dalje već filozofija i retorika da li se mogu posmatrati odvojeno jedno od drugog kao posebni pojmovi.

Inteligencija još i znamo šta je, merimo je i oponašamo mašinama. Svest, e to nismo ni blizu.

Malo da se opuste ovi vernici AI.

Pogledajte prilog 384031
ECJSiRP.jpg

Sada bi već morali malo da porade na pouzdanosti informacija...

Ne znam kakav je plan razvoja ovakvih alata, ali trenutni problem koji vidim jeste da vrlo često daje netačne informacije, ali vrlo samouvereno i "argumentovano".
Ok je ovo do sada bilo za zabavu i kao tehnoločki demonstrator, ali nema to smisla ako i pouzdanost informacija bude zapravo nepouzdana.
Sada i najprostija raja počinje ga ga koristi, a to neć' valjati.

Ok, kreće i onaj problem, a šta su to pouzdane informacije?!? Lako ćemo za osobine metala, masu H20, Flat Earth i sletanje na Mesec.
Problem će biti politika, istorija, ekonomija... Sve uostalom oko čega ni ljudi ne mogu da se slože.

Bilo bi odlično da se nekako one 100% pouzdane informacija, tipa prečnik Zemlje, masa hemijskih elemenata i slično, označava na jedan način.
Ono što može biti upitno na neki drugi.
...ili nešto tog tipa, tako nekako, smisliti neki metod...
ChatGPT će brzo morati da dobije alat koji za početak njemu samom govori koliko su informacije pouzdane.

... ... ...

Inače, ChatGPT je već sada savršen za prevođenje.
Ja kao znam engleski, ali ono što ChatGPT prevede i ispravi me, nadmaši me bar za jednog profesora engleskog. ako ne već i za lektora.
Google translate je naspram njega kombinacija piroćanca i idusa (iako ruku na srce, i Google translate je dosta napredovao od onih prvih koraka).

Pouzdane informacije su one informacije koje firma plasira koristeći svoj AI.
Kada Wikipedia ugradi AI za svoju bazu, onda ćemo preko Wikipedia AI-ja dobijati "pouzdane" informacije.
Ovaj OpenAI ChatGPT je samo jedan eksperiment.

Kako da mi odgovara na srpskom kad pitam nesto, trenutno odgovara na srpsko-hrvatskom :)

Aha, ali kaze samo prvu recenicu na srpskom, posle se vrati na hrvatski :D

Voicegpt na androidu to radi odavno samo ima bug mora da se prebaci sa srpskog na drugi jezik pa vrati posto zakuca odnosno cita na engleskom odgovore.

a da, to famizno francusko "Й"Screenshot_20230413-211730_Gallery.jpg

grešci, mačci, tetci ... da i ne pominjemo

Nazad
Vrh Dno