Šta je novo?

ONN 4K Pro

milirad

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
630
Imam već par meseci ovaj Android box i do sada nisam imao primedbe na njegov rad. Međutim juče sam hteo da instaliram rts-ovu aplikaciju rts Planeta i kada sam otvorio Play Store ispisala mi se poruka da ta aplikacija nije dostupna za ovaj uređaj. Nigde je nisam pronašao ni za sideload. Na Yettel-ovom box-u je instalirana, ali na ovom neće. Šta sad?

Probaću i tu. Malo pre sam probao onu koja je za Android tv. Instalirao je ali neće da se pokrene. Malo se zatamni ekran i ... ništa. Posle se ponovo vrati na početni ekran Android launchera.

Eh :( Neće ni ova. To je neka apk za mobilne telefone. Pokrene se u vertikalnom ekranu sa poljima za logovanje, ali kada se unesu podaci i klikne na Prijavi se - ništa se ne dešava. Ne može se izaći iz nje, nego moram na početni ekran, pa zatim da očistim keš i podatke da bi se ponovo pokrenula. Probam da se ulogujem preko Google naloga, ali opet se ništa ne dešava. Deinstalirao sam je. Izgleda mi da će supruga serije gledati samo na Yettel-ovom box-u, kada bude dostupan. ;)

Pa ja nisam mogao sa Play prodavnice. Kažem kada uključim pretragu dobijem poruku da RTS Planeta nije dostupna za ovaj uređaj (RTS Planet is not available for this device). Onda sam pronašao tu čistu verziju koju si ti slobans naveo i instalirao je, ali neće da se pokrene.

postoji tema za RTS planetu u podforumu "online servisi"

Pa dobro to je nešto drugo. Vezano baš za sam servis. Ovo je više za ovaj A-box. Zašto ne mogu da instaliram tu aplikaciju na ovaj A-box a na Yettel-ovom koji je Android 12 sam mogao. Ovo je ujedno i odgovor @bakara

Bajato
Ne znam šta misliš pod ovim da je Bajato? To jeste poslednja verzija koja i postoji na Google prodavnici.
U svakom slučaju probao sam da je instaliram i neće da radi. Samo trepne ekran i vrati se na Launcher. Da li postoji Kodi dodatak za RTS Planetu?

@milirad ta tema je i za aplikaciju

Pa šta sad da nastavim tamo da pišem? Jer se ovde radi o ONN uređaju na koji ne može da se instalira RTS Planeta. Mislim da nisam pogrešio. Ali kako god ...
Sve u svemu izgleda da ipak nema odgovora.

Pozdrav,
Da li postoji neki način da se zaobiđe unsupported region ili imam pritiskač za papir sada?
Upalio ga sinoć prvi put, počeo da se updejtuje i sad je samo na ovom ekranu unsuported region

Pozdrav,
Da li postoji neki način da se zaobiđe unsupported region ili imam pritiskač za papir sada?
Upalio ga sinoć prvi put, počeo da se updejtuje i sad je samo na ovom ekranu unsuported region
VPN, nakon sto prodjes to iskljucis lokaciju totalno.

Pozdrav,
Evo kako sam ga ja oposlio, Morao sam ovako, na moj ruter ne može da se pukne VPN softver. Množina u tekstu ako još neko naleti na problem.

1. VPN, šta god da nađete.

Ja koristio Surfshark koji ako ostavite podešavanje protokola nedirnutim po automatizmu koristi Wireguard. Meni sa njim nije uspelo, samo je sa OpenVPN prošlo sve u redu. Dakle, izaberite OpenVPN (TCP). U Surfshark-u se ovo radi u Settings, VPN, Protocol.

2. Laptop sa podignutim mobilnim hotspot-om. Ja koristio moj krš sa instaliranim Win11.

Aktivirajte ga, podesite ime mreže i password za nju. Share preko Wi-Fi, naravno. Ja sam uključio i opciju da ne gasi hotspot ako nema zakačenog klijenta.

3. Kad aktivirate mobilni hotspot, dobićete još jedan mrežni adapter (kod mene se zove Local Area Connection*2). Trebaće vam zbog VPN-a.

4. Skočite do Network conn. ili kliktanjem mišem sto puta ili otvorite powershell, otkucajte ncpa.cpl, a onda zatvorite ps. PS nam više ne treba.

5. Desni klik na VPN adapter, Properties, Sharing, čekirajte opciju Allow other network users to connect... (ima još teksta, ali me mrzi da kucam), a onda izaberite konekciju kojoj dozvoljavate da koristi taj VPN adapter (kod mene Local Area Connection*2).

Ovim ste završili momački deo posla. Startujte VPN, izaberite neki server u USA i saobraćaj sa vašeg hotspot-a ide kroz tunel. Na hotspot mrežu zakačite onn. On malo mulja, proverava, mrsi i izbaci ekran u kom traži da uneste mail adresu i znate već šta dalje. Radi stoka i u Srbiji!

Kad završite podešavanje, isključite Location servis (za svaki slučaj), otkačite se sa vpn-a i mreže koju ste napravili hotspotom, zakačite onn. na vašu kućnu mrežu i uživajte. VPN vam više ne treba. Izbegavajte factory reset. Ne znam za apdejete, videćemo kad naleti neki ponovo.

Poslednja izmena:
Takav sam ti ja 😁 Još samo da provalim kako (i da li uopšte može) da se doda par aplikacija na njega. EON i RTS Planeta pre svega (ne zbog mene, žena se uz njih uspavljuje :D). Ali mi je strepnja dublja od nade, jer uzeo sam onaj mali od 20 baka, ne Pro. Ovaj jeftini nema eth port, a za budženje je on potreban. Bar sam tako shvatio ono što sam po netu pročitao. Ali i da ne može, nema veze. Rade Netflix i MAX za sve pare! Ono što je mene prijatno iznenadilo jeste što mu je wifi jako dobar. Živim u stanu koji je mator, zidan u vreme kad se koristilo bruka betona, cigli i armature. Daleko je od rutera nekih desetak metara, ima par zidova između i on radi momački dobro. Šteta što tako nešto ne prodaje niko u Srbiji. Ili u EU, svejedno.

Upravo sam ga tako rešio danas, koristio tunnelbear vpn. Za sad samo instaliran iristv i radi ok.
Hvala Gaston za ovaj post, trebaće u budućnosti pošto imam neki osećaj da ću nešto zeznuti prilikom igranja sa njim.:)

Može i jednostavna varijanta sa pravljenjem hotspota na telefonu i vpn-om. Bitno je samo da opcija "Allow clients to use VPNs" bude uključena (po defaultu nije, pa zato mnogima ne radi).

Meni je glatko prošlo na Onn-u 4k pro. Pri prvom pokretanju uređaja i ne mora vpn, nek skine update i instalira, kad prijavi da nisi na odgovarajućoj lokaciji, reset. Tad povezivanje na mobilni hotspot sa vpn-om na Ameriku i to je to. Kad se ulogujes i podigne sistem, gasiš vpn, povežeš se na standardni net i to je to. Sve radi.

Nista vise ne morate da radite, jedino ce se pokrenuti američka verzija Google TV Home launcher-a sa svim onim reklamama, pa moze clear data za tu aplikaciju i dobićete nasu verziju bez svega toga.

5717.png

Poslednja izmena:
Može i jednostavna varijanta sa pravljenjem hotspota na telefonu i vpn-om. Bitno je samo da opcija "Allow clients to use VPNs" bude uključena (po defaultu nije, pa zato mnogima ne radi

Ja, na žalost ovu opciju na telefonu nemam. Samsung A25 5g ako je bitno. Zato sam morao preko kompa da mlatim.

A koji telefoni to imaju, da mogu da dele i wi fi i mrežu preko hot spota da se uključi vpn i da puste kroz hot spot taj vpn , npr wi fi veza, ukjlučim express vpn , pustim taj vpn signal na wi fi hot spota i priljucim uredjaj koji mora da radi na uk mreži
Hvala

Poslednja izmena:
Ne znam...ovo je stock android.
Ovo me je nateralo da probam nešto i mislim da znam šta je rešenje za nas koji nismo na čistom Androidu. Isključio mobile data na telefonu, uključio VPN i dobijam USA adresu. Mobile data On, VPN On, whatismyip vidi adresu iz Srbije. Kako mi nije palo na pamet da to probam ranije... Ipak, hvala na skretanju pažnje. Trebaće za neki drugi put.

Vrh Dno