Pozdrav,
Da li postoji neki način da se zaobiđe unsupported region ili imam pritiskač za papir sada?
Upalio ga sinoć prvi put, počeo da se updejtuje i sad je samo na ovom ekranu unsuported region
Evo kako sam ga ja oposlio, Morao sam ovako, na moj ruter ne može da se pukne VPN softver. Množina u tekstu ako još neko naleti na problem.
1. VPN, šta god da nađete.
Ja koristio Surfshark koji ako ostavite podešavanje protokola nedirnutim po automatizmu koristi Wireguard. Meni sa njim nije uspelo, samo je sa OpenVPN prošlo sve u redu. Dakle, izaberite OpenVPN (TCP). U Surfshark-u se ovo radi u Settings, VPN, Protocol.
2. Laptop sa podignutim mobilnim hotspot-om. Ja koristio moj krš sa instaliranim Win11.
Aktivirajte ga, podesite ime mreže i password za nju. Share preko Wi-Fi, naravno. Ja sam uključio i opciju da ne gasi hotspot ako nema zakačenog klijenta.
3. Kad aktivirate mobilni hotspot, dobićete još jedan mrežni adapter (kod mene se zove Local Area Connection*2). Trebaće vam zbog VPN-a.
4. Skočite do Network conn. ili kliktanjem mišem sto puta ili otvorite powershell, otkucajte ncpa.cpl, a onda zatvorite ps. PS nam više ne treba.
5. Desni klik na VPN adapter, Properties, Sharing, čekirajte opciju Allow other network users to connect... (ima još teksta, ali me mrzi da kucam), a onda izaberite konekciju kojoj dozvoljavate da koristi taj VPN adapter (kod mene Local Area Connection*2).
Ovim ste završili momački deo posla. Startujte VPN, izaberite neki server u USA i saobraćaj sa vašeg hotspot-a ide kroz tunel. Na hotspot mrežu zakačite onn. On malo mulja, proverava, mrsi i izbaci ekran u kom traži da uneste mail adresu i znate već šta dalje. Radi stoka i u Srbiji!
Kad završite podešavanje, isključite Location servis (za svaki slučaj), otkačite se sa vpn-a i mreže koju ste napravili hotspotom, zakačite onn. na vašu kućnu mrežu i uživajte. VPN vam više ne treba. Izbegavajte factory reset. Ne znam za apdejete, videćemo kad naleti neki ponovo.