Šta je novo?

OnePlus Two

Kada sam posalo prvi mail sa sajta za reklamaciju posle par sati sam dobio prvi odg, rekli su mi da uradim hard reset telefona i da im javim rezultat. Kada sam im javio sutradan da sam već sve to uradio i napisao šta sam još sve pokušao napisali su mi da je onda sledeći korak Remote Session. Svi ostali mejlovi oko dogovaranja dana i vremena su bili na po pola sata, poslali su mi fajlove koje treba da skinem i da sredim za tu sesiju. Čekam sada u sredu da obavimo to pa da vidim kako i to funkcioniše. Napisaću ovde šta je i kako bilo.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ok,hvala na odgovoru. Nadam se da je problem softverske prirode i da ce te srediti to u sredu.

Lepo sto si objavio utiske. Mnogi ih kritikuju zbog neazurnosti.

I ja sam bio iznenađen kako su brzo odgovorili i dogovorili sve. Baš zato što sam svugde čitao da im je podrškao haos. Videćemo u sredu šta će da urade, ja sam ubeđen da je softverski problem, telefon vidi wifi mreže i nakači se, ali na 2.4 ghz mreži skoro da nema protok.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Da li je neko probao Boeffla kernel? Na CM13 mi fino drži bateriju u stand-by, ali kad koristim telefon imam utisak da brzo ide, pa se razmišljam da isprobam i custom kernel.

Imam ja boeffla kernel na cm13 ok je i meni je malo slabija baterija na cm nego na oxygenu ali nista strasno. Na wifi gura preko 6h sot dok je na mobilnom max 4h. Imas na xda boeffla kernel profile sharing thread pa si mozes skinuti neki za batery saving. Trenutno furam zzmoove ybatext i odlicno radi svoj posao. Doduse i greenify je tu tako da u toj kombinaciji daje najbolje sto moze.

a72fee365e8612b2922618fe4aebc57c.jpg

5d7b4f5f3742dac7fb8e518a93b6688f.jpg

Hvala na odgovoru, verovatno ću se igrati i sa tim. Trebao mi je razlog da krenem da se bakćem sa custom romovima uopšte. CM kamera mi deluje baš loše, pa sam danas ubacio OOS3 kameru, sam CM inače radi vrlo fino.
Ne znam na koliko držiš osvetljenje, tebi je za 6 sati ekran potrošio 671 mAh, kod mene za 2h50min 500 mAh. Primetio sam i u OP1 temi je neko pisao da ima odličan sot, ali sa potrošnjom od tipa 100 mAh na sat vremena.

Meni je osvetljenje uvek na 50% osim kad sam negde na suncu,onda max. Malo je potrosio jer ga greenify baca u deep hibernation cim se ugasi ekran a i sve ostale aplikacije cim se zatvore idu u hibernaciju. I meni je kamera katastrofa al to je na svakom cm,daj mi baci link za tu kameru da probam kakva je.

Potrosnja je bila mala i zato sto sam taj dan uglavnom bio na tapatalk,b92,xda i te fore. Znaci nisam gledao youtube i arcio ga jace.

Poslednja izmena:
Ubacio sam Boeffla sa zzmoove ybatext pa ću videti kako će da radi.

Hvala za link instalirao sam cameru pa cu je ispobati. Nzm jel se tripujem al ko da nema neke velike razlike.

Evo da javim utiske sa OP remote session-a, njihov specijalista se javio pola sata pre dogovorenog da kaže da je na raspolaganju. Nakom toga dobijam link za neki njihov OP remote chat, dobijam i pass i posle logovanja operater ima pristup kompu. Nešto na foru teamview-a. Čovek je odradio promenu drajvera na kompu, ubacio original softver i rekao da istestiram mob. Wifi je proradio, zahvalio mi se na pomoći i rekao da se javim sa utiscima. Ako je sve oke da zatvore tiket, a ako nije da rešavaju dalje. Posle pola dana čačkanja sam otključao BL, instalirao TWRP i flešnuo CM13. Posle toga problem se vratio. Predpostavljam da ima neke veze sa otključavanjem BL. Kontaktirao sma ih opet i zakazali me za 30ti. Javljam šta su napravili i sada ostajem na OOS [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Poslednja izmena:
Tapatalk ti je skratio odgovor... :(

Meni ovo deluje kao pozitivno iskustvo, ali ipak probaj da ne stavljas CM bar dok ne izadje novi Snapshot za OP2. Ako je OPO u pitanju vrati neku stariju verziju CM

Poslednja izmena:
Momci jel ima neko neki silikoni staklo na prodaju? Znam da nije ovde mesto za to, ali nemam nigde drugde da se raspitam

Ja imam nekih TPU i folija viška, ali nisam u blizini...

@frostysrb
Jesi uspeo resit problem sa wifi? Ako jesi,na koji nacin? Jel bilo do softvera ili nesto drugo?

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

Posle avanture sa OP podrškom i remote sessijama nisam uspeo ds rešim problem. Počeo sam sam da čačkam po xda i oneplus forumu i posle nekih flešovanih kernela se situacija poboljšala, konkretno sa boeffla. Na kraju sam uradio fleš fabričkog oxy roma, preko nekog njihovog toola, znači nije fastboot. I sada sam miran, protok super, ali sam provalio da sa starijim ruterima ima problem ako su malo dalje i imam slab domet. Na poslu imam nov ruter i gruva 35 mbps lagano. Za ostalo sam stavio drugu karticu sa netom i rešio se muke.
Ovo je ta metoda za vraćanje na fabrički softver, a nije fastboot. Moraju se i instalirati sertifikati, sve je objašnjeno.

http://forum.xda-developers.com/oneplus-2/general/guide-official-op2-stock-reset-to-oos-3-t3402020

Sent from my ONE A2005 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bitno da si sredio i da je lord boeffla uradio dobar custom kernel [emoji2]

Opt dok sam koristio i na beta verziji imao je najbolji wifi domet od svih telefona koje sam koristio. Bolji i od 6p.

Ово је послао 6п!

Kakve li su sanse da dobijemo upgrade na nougat u dogledno vreme?

Što se OOS tiče, verovatno nikakve, i dok je OP2 bio aktuelan jedva da su radili nešto sa softverom, i MM je stigao tek u junu. A *****nih bagova, kao što se ovde vidi ne fali. Kod frosty-ja ne radi wifi, kod mene nije radila rotacija ekrana pa sam prešao na CM. CM14 nougat se već pojavio, ne usuđujem se još da probam, ali računam za nekih mesec-dva da će da bude solidno stabilan. CM13 radi sasvim fino iako još nije izbačen kao release.

OxygenOS 3.5.5

Pre neki dan je objavljen OxygenOS 3.5.5 za OP2.
Prva iskustva su pozitivna.

Ajd' da vidimo kako će da radi. U poslednje vreme ozbiljnu muku imam sa senzorima (rotacija mi najviše treba) koji zabaguju posle nepunog dana korišćenja. Restartujem telefon, malo radi pa onda opet baguje, i to na svim romovima, stock, CM, i aosp. Zbog toga sam prvobitno i probao CM, dok nisu uveli gps fiks je rotacija radila ok, ali kompas ne, a posle se sve zeznulo.
3.5.5 lepo izgleda, radi brzo, i za sad rotira već 30-ak sati, pu pu.

Nazad
Vrh Dno