Šta je novo?

OnePlus One

Vredi li uzimati One u ovom trenutku (ustvari u ovom nekom periodu do nove godine) i ima li negde na sale jos uvek? Gledam oglase, ne gadim se polovnjaka i radije bih to nego da ganjam nov ali neki ljudi zaista precenjuju svoje telefone. uz to ih je i malo na trzistu...
Ja sam pazario pre nekih mesec dana od jednog člana sa foruma OPO u stanju kao da je nov za 250€, ali sam čekao da naleti, tako da pošto se ni tebi ne žuri listaj ovde oglase i kp, naleti s' vremena na vreme dobar oglas. Što se tiče telefona za taj novac ja sam prezadovoljan, baterija me oduševljava iako sam pre njega imao G2 koji ima baš solidnu bateriju. Ovako sve radi, apdejti stižu redovno, sve šljaka flowless [emoji6]

Desava li se jos nekome da nakon ovog posljednjeg, manjeg ota update-a, svaki put kad se tel stavi/skine na punjac, pukne Google Play Services?

Jok, ja sam imao problem sa FC gplay servisa zbog onoga keep awake i wake up blokiranog ali sada je ok sve. Ali od poslednjeg update-a ne radi Here maps. Tj radi ako ne čačkate ništa. Ko uradi clear maps ili novu instalaciju -> fc. Rešenje, za sada, instalacija 1.1.721 verzije.

Evo sad i ja rekoh da probam, nakon paljenja gps-a i here mapa, svakih par sekundi FC GP servisa ali ne i mapa... Mapr su detektovale update... ?!?!?

Ne znam šta da ti kažem tj šta da očekuješ. Ja hteo da pobrišem neke mape koje mi nisu trebale i rekoh lakše ću sa clear data pa samo Srbiju da stavi kad vraga... Čim sam uradio clear data nisam više mogao da pokrenem aplikaciju. Dosta njih se žali na to. Iz Here kažu da ne garantuju rešenje problema jer je CM custom verzija Androida.

Što se Gplay tiče jel ti blokirano išta u privacy guardu?

To je to, moraš mu dozvoliti keep awake. Od pre neke verzije GPlay servisa ako blokiraš keep awake rezutat je čest FC.

Aha, nijesam pratio... Znam da je nedje ranije bio savjet da se zbog usteda baterije to dvoje drzi ugaseno...

Mhm:

A OnePlus staff member shared the company's Android plans over the OnePlus official forum. The shared details include timeframe for OnePlus One, Two and X.

OnePlus One will be the first to get Android Marshmallow as Cyanogen is already working on its next major version and the update will begin seeding in Q1 2016. OnePlus also offers Oxygen ROM for the OnePlus One, but it will receive the Marshmallow update at a later point, following the Cyanogen OS release.

OnePlus 2 will also be getting its Marshmallow-sweeten Oxygen update through the first quarter of 2016. This update will also allow users and developers to use the default Google API for the fingerprint scanner, as it is currently locked to non-default apps by not having a proper API.

Finally, OnePlus X is also greenlighted for Android 6 Marshmallow update, but its time frame is yet to be announced. Judging by the plans for Q1 release of the One and Two updates, we guess the X may be getting it in Q2 next year.

To vec zvuci prihvatljivo, naravno ako ne bude neki major disappointment po pitanju baterije...

Po pitanju baterije mora da bude bolje, pošto u 6.0 postoji tkz. 'doze mode'. Ja sam malo koristio neki experimental 6.0 rom i baterija mi je duže trajala. Zbog drugih sitnih bugova sam se vratio na CM 12.1.

I disabled privacy guard for Google Play Services and guess what - with "Locate this device remotely" disabled, Google Play Services do not drain battery and do not keep the phone awake.

Dakle, kada se isključi ovo gore, može opet da se blokira GPlay i nema onoga FC...

Dje da disable-ujem lociranje? Ne mogu se sjetiti dje je ta opcija, a ni naci je jutros ne umijem... Hvala

Za sad nemoj tražiti pošto ovaj sa oneplus foruma laže. Mislim "radi", nema FC stvarno dok default Google account ne krene da radi Sync. Onda po starom. Dakle u teoriji, jednom dnevno će opet FC da se pojavi i morao bi ručno pali/gasi keep awake opet. Čekam, bar ja, neko pametnije rešenje...

Saglasan... Ja nijesam uopste imao FC prilikom posljednjih par punjenja... Bio sam sluzbeno u Luksemburgu pa mi se play store azurirao na neku drugu verziju... Ne znam da li to ima veze. Stavljam kasnije tel na punjenje pa cu propratiti...

Ko koristi AirDroid(ja ne ali sada ću da probam da se zanimam sa time) trenutno je aktivna promocija za OnePlus korisnike. Ulogujte se u aplikaciji ili napravite nalog i imate opciju claim gift. Poklon je godinu dana premium pretplate.

4f4d13344fb51b7c51fdb3ea2f44e846.jpg

Hvala za tip... Registrovah se, pa cu taman poceti da koristim...

Zbog cega mi ne da da odradim udate aplikacije preko Aptoide-a? Do prije dan-dva je uredno radilo...
Danas skinem update za Booking, prikaze mi onaj ekran za pokretanje instalacije, mogu da kliknem na Cancel ali ne mogu na Install.

Meni je dovoljna i bazicna ponuda od AirDroid-a - webserver kada upalim app na fonu i PC app koji je non stop syncovan sa fonom i daje mi pristup maltene svemu sa sve SMS [built-in reply option]/phonecall/system notifikacijama.

/ Ironicno, dok sam kucao ovaj post iskocila mi je 1+1 notifikacija na desktopu. :)

Ne zamjerite ako je bilo ali valjda nam u decembru dolazi OTA 12.1.1. CM update... U njemu ce biti i Cortana... Pomocu Cortane ce se moci mijenjati mod mreze, gasiti telefon ili aktivirati quiet mode. Sa Cortanom interakcija na OPO radi bez obzira na to da li je aktivna neka aplikacija ili smo na nekom od home screen-ova, menija ili sl... Samo treba reci "Hey Cortana"

Ne zamjerite ako je bilo ali valjda nam u decembru dolazi OTA 12.1.1. CM update... U njemu ce biti i Cortana... Pomocu Cortane ce se moci mijenjati mod mreze, gasiti telefon ili aktivirati quiet mode. Sa Cortanom interakcija na OPO radi bez obzira na to da li je aktivna neka aplikacija ili smo na nekom od home screen-ova, menija ili sl... Samo treba reci "Hey Cortana"
Glupost, šta će im Cortana, a pri tome i ne zna srpski...
Bolje da gledaju kako će da nadograde na 6.0.1 nego što se zezaju pa ubacuju raznorazne 3rd party programe...

Ja se nadam da će to moći da se isključi?

Isprobah prosle nedelje AccuWeather, and damn. Dosta preciznije temperature daje od built-in weather widgeta, ali bas trosi dosta baterije. Unistalirao sam ga i bookmarkovao u browseru AccuWeather page za moj grad. :) Ima li resenja za slican precizan weather widget koji ne kolje bateriju?

Dodatno pitanje na koje nisam nigde nasao odgovor, da li mogu da sprecim Chrome na mobu da ucitava GIF-ove [ili da ucita samo prvi frejm]?

Isprobah prosle nedelje AccuWeather, and damn. Dosta preciznije temperature daje od built-in weather widgeta, ali bas trosi dosta baterije. Unistalirao sam ga i bookmarkovao u browseru AccuWeather page za moj grad. :) Ima li resenja za slican precizan weather widget koji ne kolje bateriju?

Dodatno pitanje na koje nisam nigde nasao odgovor, da li mogu da sprecim Chrome na mobu da ucitava GIF-ove [ili da ucita samo prvi frejm]?
Ja koristim accu odavno i ne vidim da nešto troši bateriju, ispod 1% mi je...
A da je najbolji, jeste...

Nego, jel se nekom dešava ili dešavalo da ako razgovara preko slušalica s mikrofonom da ga sagovornik posle nekih minut prestane da čuje...
Primim poziv i sve ok, a posle nekog vremena, ja njega čujem a on mene ne, šta može da bude razlog?
Slično se dešavalo sa običnim mikrofonom, ali sam to rešio nekim fixom, a ovo sad primetih i bas me nesto nervira...

Nemam nikakvih problema sa mikrofonom.

Inače je izašla nova verzija Here mapa koja radi za razliku od par prethodnih, pa kome je to bitno da zna...

Gde bi bilo najbolje uzeti ovo?

Kakav je ovo sad opet Update? A nije mm...

Nazad
Vrh Dno