Šta je novo?

OnePlus One

Imam cudan prpblem. Sin se igrao i smanjio mi ton za notifikacije i pozive. Ne mogu nikako da ga pojacam :(
Reboot pomogao.

Poslednja izmena:
Konacno sam fleshovao poslednju verziju ROM-a. Volim Cyanogen i koristim ga jos od prvog Nexusa koji sam kupio jako jako davno, ali ovo glupiranje sa TrueCaller-om, Bingom i Cortanom pocinje da mi ide na nerve. Ne bih imao nista protiv da su u pitanju vidna poboljsanja, ali ovaj TrueCaller, na primer, je smece. UI mu je jako los i poziveo je citavih 10 minuta na mom telefonu. Ne znam sto im to treba, ali zavrsice neslavno to je sigurno.

Primecujem da je sistem brzi, sve radi malo tecnije i bolje. Dopada mi se sto su uvrstili podesavanja za DPI i temperaturu boja direktno u sam OS, korisna stvar. Baterija je mozda bolja, mada nisam stigao da testiram kako treba jer sam se probudio sa 39% baterije :) Sve u svemu, nema bagova (bar ne za sada), sve radi kao treba, a CM-u zelim srecan put u ambis.

Jedva cekam da OxygenOS dobije podrsku za teme.

OxygenOS ima silnih bagova na opt, čekam da izbace 2.1 za koji dan...

OxygenOS oni nisu u stanju da naprave kako treba evo već koliko... Tako da se ne bih ja previše nadao da će on da bude bolji izbor od CM. Ni meni se ne sviđa što je CM ubacio tih par stvari no dobro je što je sve moguće ukloniti sa dva klika. Baterija je super, tih par nekih podešavanja novih su mi super, privacy guard takođe itd. Jednostavno OxygenOS, bar za ono kako ja to vidim, mu nije konkurencija i pitanje je hoće li ikada biti jer nema šanse da će preterano oko OPO da se trude. Šta više očekujem da će i OPT brzo da zaborave, svakako mnogo brže nego OPO i da gledaju da požure sa nekim tamo OP3.

Opet nijesam zadovoljan... SOT je 3 sata i 30 minuta...

Kakva ti je sada situacija sa baterijom?

Ne znam ima li kakve veze no drugi put sam ove god bio u CG na ~10 dana svaki put. Prvi put 2G/3G only jer Telenor CG tada još nije dozvoljavao Telenor Srbija korisnicima da koriste LTE mrežu, no sada je i to bilo moguće. Sve u svemu, katastrofalna potrošnja baterije šta god da sam koristio (2G/3G/LTE). Jesam dosta koristio telefon no 4h SOT je bila regularna situacija, dakle često i više nego duplo veća potrošnja u odnosu na onu koju imam u BG. Ok, ovde sam često i na wifi ali čak i kad prebacim na LTE only kući gde LTE signal imam u tragovima bukvalno, čini mi se da nemam toliku potrošnju koliku sam imao na Telenor CG mreži. Druge dve nisam probao.

Pratim pa cu javljati, jos pokusavam da prokljuvim sta zeza... Makao sam i 1weather widget...
Sada je situacija bolja ali ne jos uvijek kako bi trebalo, kako je bilo...
Mrsko mi je tapatalk mijenjati ali mislim da je on sada jedini problematican...

Tapatalk je sigurno delimično krivac, bar sumnjam na njega, zbog tog support chat-a koji su uveli, koji je sakriven, a radi refresh u pozadini non stop. Ne znam jel bio svima aktiviran ili samo nama iz beta grupe ali sam primetio i ja povećanu potrošnju sve do verzije 5.2.0 kada je izgleda isti uklonjen ili je to nekako drugačije rešeno. Sa druge strane iskren da budem, to povećanje potrošnje nije ni približno kao kod tebe tako da sumnjam da je kod tebe još nešto...

Ja se ozbiljno razmisljam da opichim jedan factory reset, cisto da ga malo osvjezim...
Ipak ga koristim skoro godinu dana...
Taptalk mi je 5.1.1

Poslednja izmena:
Nekako od kad sam presao na 5.1.1 desava mi se cudan problem, koji vidim da su neki prijavili i na drugim telefonima, pa jel se desava jos nekome i kako da ga sredim...

Dakle problem da me sagovornik ne cuje u toku razgovora, ili cuje kao iz tube sve slabije, ali ne pri svakom pozivu, ne mogu da provalim kad se desava, kada pritisnem spikerfon cuju me normalno, kada iskljucim i dalje je ok, cini mi se... Kad snimam razgovor na snimku se cujem i ja i sagovornik... Kartica mi je 4g telenor, ne znam da li ima to neke veze... Menjao sam sve 2g, 3g, lte, i dalje se desava i nervira me bas... Vratio sam googlov dialer... Da nije do verzije baseband-a...

Ima li ko predstavu sta se desava?

OxygenOS oni nisu u stanju da naprave kako treba evo već koliko... Tako da se ne bih ja previše nadao da će on da bude bolji izbor od CM. Ni meni se ne sviđa što je CM ubacio tih par stvari no dobro je što je sve moguće ukloniti sa dva klika. Baterija je super, tih par nekih podešavanja novih su mi super, privacy guard takođe itd. Jednostavno OxygenOS, bar za ono kako ja to vidim, mu nije konkurencija i pitanje je hoće li ikada biti jer nema šanse da će preterano oko OPO da se trude. Šta više očekujem da će i OPT brzo da zaborave, svakako mnogo brže nego OPO i da gledaju da požure sa nekim tamo OP3.

Razvoj softvera je vrlo komplikovana stvar, pa makar taj softver bio zasnovan na vec stabilnoj bazi. To nije igranje, za to je potrebno mnogo znanja i iskustva, ozbiljan tim ljudi, veliki budzet... A ovo je - igrala se deca.

CM ce da propadne vrlo brzo ako ovako nastavi. A Cortanu neces moci tek tako da izbacis napolje.

Ovo je neki bug. Jutros opet nece da pojaca ton, ima li neko ideju da nije do profila ili nesto?

Nekako od kad sam presao na 5.1.1 desava mi se cudan problem, koji vidim da su neki prijavili i na drugim telefonima, pa jel se desava jos nekome i kako da ga sredim...

Dakle problem da me sagovornik ne cuje u toku razgovora, ili cuje kao iz tube sve slabije, ali ne pri svakom pozivu, ne mogu da provalim kad se desava, kada pritisnem spikerfon cuju me normalno, kada iskljucim i dalje je ok, cini mi se... Kad snimam razgovor na snimku se cujem i ja i sagovornik... Kartica mi je 4g telenor, ne znam da li ima to neke veze... Menjao sam sve 2g, 3g, lte, i dalje se desava i nervira me bas... Vratio sam googlov dialer... Da nije do verzije baseband-a...

Ima li ko predstavu sta se desava?

Kako si se update-ovao na 5.1.1? OTA, Full flash? Citao sam da se preko TWRP ne updatuje radio pri update-u na 5.1.1 i da je to pravilo probleme nekima...

Kako si se update-ovao na 5.1.1? OTA, Full flash? Citao sam da se preko TWRP ne updatuje radio pri update-u na 5.1.1 i da je to pravilo probleme nekima...
Twrp ceo rom, ali sam koristio onu stariju verziju, tako su rekli da treba, jer poslednja ne apdejtuje baseband...

Vraca se u normalu...
06bbe9eb70d80f2de6a21970271cf7dd.jpg

461921b6d55f96b020f4911f568dd6ab.jpg

Tema je Nicholas Blacked Out, Devo icon pack... Volim da je crna boja (ali bas crna ne da vuce na sivo) podloga, a na ovoj temi se zaista integrise svuda. I u dialer, poruke, playstore... Jedino boxer nije "zatamnjen" ali eto podnosim za sada...

Ima li kakve razlike izmedju opo-a za americko i za evropsko trziste? Sem punjava.

Možda frekvencije za lte, pogledaj na nekom sajtu...
Imam kineza opt koji radi normalno na našim mrežama...

Znaci moze da se podesava u hidden meniju? Nisam nasao na netu info pa zato.

Sta donosi zadnji OTA update? Jos ga nisam instalirao iako mi vec nedelju-dve iskace poruka da je stigao.

Ljudi, jedno pitanje - narucio OPO koji ce mi ovih dana stici kod prijatelja u Austriju pa ce mi ga on doneti. Zanima me, a nisam uspeo da pronadjem na temi - jel out of the box dolazi sa CM ili OxygenOS?

Hvala!

Sa CM dolazi, OxygenOS mozes kasnije da stavis ali iskreno ne preporucujem.

...

Vrh Dno