Šta je novo?

OnePlus One

To obično bude neki bug u kernelu... Ne bih se previše stresirao ako ne počne da se ponavlja, tad lupaj glavu šta i kako, ovako ko ga šiša :)

Ok...ce da vidimo :)
sva sreca pa sam u uk pa ako se nesto desi ne moram se cimam toliko oko slanja kao sto bih se cimao od kuce...:)
Nemam bas puno vremena oko cackanja romova i kernela al ako se nastavi flashovacu nesto drugo, ako i to bude uopste resilo problem...

Prva poruka od mene - red je da bude na ovoj temi. Stigla mašina pre neki dan (JBL Edition), potroših par folija i 3kg živaca dok je ne zalepih kako (ne) treba, stigao i flip case iz koga više ne mogu da izvučem telefon, bojim se da nešto ne kvrcne već prve nedelje... Odmah sam čačkao po netu i odradio pretabačinu na OxygenOS (1.0.0), koja je protekla kao pesmica (doduše, ADB drajver sam umuvao od Samsunga da bi se telefon video nakon fastboota). Za sada ne primećujem falinke u radu, mada je malo vremena proteklo za neku dublju analizu. Kažu ljudi da im smeta što Oxygen nema aplikaciju za snimanje 4G fotki, mada je to stvar za fotografe (na kraju krajeva, uvek se može kupiti dobar foto-aparat za potrebe raw fotografisanja), ja sam instalirao neku Oppo kameru sa par dodataka, koja fino šljaka. Pridodao sam još par aplikacija za multimediju i nisam još uvek naišao ni na jedan problem. Oxygen je mlad, treba mu dati šansu svakako. Primetio sam isto što i Vertumus, da je odziv ekrana munjevit i to ume da iritira. Toliko, pa i previše, za poruku broj One.

Al im je slika, :) Od pozadi ima onaj znak one plus one ( meni bi bilo logicnije da bude one plus two), a spred kopija ove nubie . No ako bude ta cena onda ce biti dobar izbor ponovo.

Nije to znak OnePlus One nego logo firme, OnePlus. Gde vidiš drugu jedinicu? :D

Heh ja sam povezao da taj kvadrat predstavla "O" kao od "One" i + kao plus, i 1 kao drugo "One"

Fejk je slika garant cim ima cyanogen natpis... i steta sto ide sa Snapdragon 810, mislim da im je to los izbor... bolje 808 ili da cekaju neki novi...
Ne znam realno sta mogu da poprave/poboljsaju, jedino memoriju na 4gb, rezoluciju ne bi trebalo da diraju, mozda kvalitetniji ekran + gorila glas 4, bolji i pravi stereo zvucnici, kamera na 16mp sa stabilizacijom, prednja na 8mp, malo jaca baterija + promenljiva, dodaju fm radio i wireless punjenje kao i brzo punjenje... ali sve su to sitnice da bi se menjao prvi model... takodje voleo bi da stave usb-c ali sumnjam...

Naravno da je fejk slika,neki levi render .

Ma dzaba njemu sve,sada bez podrske cm- a geekovi sa xda ga nece uzimati pa ce verovatno vecno biti na tom cuvenom oxygen skinu.

I meni se čini da mi je lošiji odziv ekrana. Kada brzo kucam često preskočim neka slova, ili čak cele reči. Da li je to do ove verzije Androida ili meni crkava telefon? Pošto se ovo pojavilo od ovog apdejta (drugog). Mrzi me da se vraćam pa da provalim da nije do toga nego do telefona.

OnePlus Two: snapdragon 810, 3 GB rama, 5.5 ili 6", 2.5D staklo i 400$. Bar tako kaže OnePlus CEO

I meni se čini da mi je lošiji odziv ekrana. Kada brzo kucam često preskočim neka slova, ili čak cele reči. Da li je to do ove verzije Androida ili meni crkava telefon? Pošto se ovo pojavilo od ovog apdejta (drugog). Mrzi me da se vraćam pa da provalim da nije do toga nego do telefona.
Instaliraj onu aplikaciju što sam pisao unazad nekoliko postova, multitouch test pa proveri s njom da li registruje više dodira odjednom.

Ne znam stvarno šta im je s tim 2.5D staklom, podseća me na stare igre.
Upgrade je sve teže opravdati.
Uprkos tome što sam uzeo Z2, i dalje bih hteo Crnu varijantu One-a.

Da,we hear you,ali vecini nisu hteli da uvaze garanciju zbog toga vec su ima slali neke fixeve koji ti prakticno urade hard reset i naravno ne rese problem s ekranom.

A sta je problem sa ekranom?

Kucaj u yt OnePlus One multitouch, ima brdo snimaka.

Meni se pojavio problem pre neki dan...samo za keyboard,posto koristim obe ruke i brzo kucam...
Sve vise i vise me iritira,a toliko sam bio odusevljen telefonom...

Meni se od official update-a na CM12 pojavio problem sa touchom, odnosno kada se preklope X ose na dva dodira, ekran reaguje random: nekad normalno, nekad detektuje samo jedan dodir, nekad ni jedan. Da budem jasan, ovo se generalno ne primećuje u realnom radu (niko baš ne drži recimo sa dva palca pritisnuto istovremeno na istoj osi na duže periode), ali jesam primetio recimo u Swiftkey-ju dok je uključen Flow, kada kucam brzo (verovatno ovo o čemu priča i lexpower) palčevima, da mi greškom detektuje flow pokrete između, te ne može da se kuca normalno (isključen flow to rešava). Takođe, od poslednjem official CM12 updata mi se čini da scroll i generalno touch kao da ima mali lag, ne radi onako glatko i brzo kao ranije.
Elem, u međuvremenu sam prešao na CM12.1 nightly, koji je stvarno super-stabilan, i delovalo mi je da se malo poboljšalo pitanje fluidnosti, ali jeste ostao prvi problem.

Sve do danas, kada sam flashovao novi 15.05. nightly u kome je novi synaptic firmware. Ima već dosta priče o tome, da skratim: nema više prvog problema (ostaje da vidim samo da li će to i ostati tako), telefon i generalno scrollovanje radi glatko i brzo opet. Da ne ulazim u raspravu šta je uzrok svega toga, za one koji imaju probleme sa tim, vredi pokušati.

Poslednja izmena:
Javi za par dana kako i da li radi...ja nisam ni update-ovao na 12icu,a juce sam preflesovao XNPH05Q i za sad je ok...
Tek cu da mu vracam aplikacije i backup-e pa da ga "maltretiram" malo da vidim da nije onaj heat related problem o kome pisu...

Izgleda da su resili touch probleme na novom kernelu u CM 12.1 beta (od 15.5. pa na ovamo) i u Franco kernelu... pa koga mrzi da ceka OTA za 12.1 stable, moze da flesuje...

BTW, koliko vam je OST na CM 12, posto se ovde pricalo o extra bateriji, ne cini mi se bas da je tako extra, posto sam presao sa Nexus 5, solidno je bolje, ali recimo kad je na 100% brzo ode na 98%, a i u stendbaju previse opada, vidjao sam na LG g2 ili cak nekim kineskim telefonima da bolje drzi...

Meni izdrži 6-7h screenon, što je sjajno, dok mi je na Nexusu bilo 3.5h maximum.

Nadam se da ce iskoreniti taj touchscreen bug uskoro. Ako mi se postanski bogovi osmehnu, sutra mi stize Vertumus-ov OnePlus One. :D

Nemam nikakve probleme sa touchscreen-om ali definitino, pa vrlo verovatno jedina stvar koja me izluđuje ne OPO je nepostojanje(ili još gore, kriminalna je ako je ima) video stabilizacije. Iz ruke ne može da se snima normalno, čak i na fiksiranom nosaču u kolima je video loš... Možda me pre OPO Lumia razmazila po tom pitanju ali ono je stvarno svetlosnim godinama ispred. Prestao sam maltene bilo šta da snimam...

Nazad
Vrh Dno