Šta je novo?

OnePlus One

Meni izdrži 6-7h screenon, što je sjajno, dok mi je na Nexusu bilo 3.5h maximum.

Tako mi se nesto i cini, mada bude i manje kad je sve popaljeno + dosta aplikacija, sinhronizacija i sl. Ocekivao sam nesto vise, posto je hvaljen po tom segmentu, jer ovo je neki minimum a da se kaze da je baterija ok...

Ja sam X puta kačio SS ovde... Kada sam isključivo na WiFi bez problema idem na 9-10h SOT-a sa svime uključenim i svim podešavanjima na auto. Jedino mi je ugašeno location reporting u google settings. Na mobile data je autonomija oko 6-7h. Ako nešto valja na ovom telefonu to je baterija.

I Google Play Services se ponovo povampirio što se baterije tiče, bar kod mene...

Blokirao sam ga pre na cm11, posle prelaska na cm12 nisam primetio da je toliko bio aktivan Google Play Services do sada. Sad se prisecam da sam nešto cackao nedavno kada sam imao problema da platim aplikaciju sa Play Store-a, moram pogledati...

Ako mi se postanski bogovi osmehnu, sutra mi stize Vertumus-ov OnePlus One. :D

Osmehnuli su se. A kada sam otvorio paket, osmehnuo sam se i ja. :D Super je telefon skroz, ovih dana cu se vise pozabaviti sa njime. Za sada, veoma sam zadovljan hardverom, preformansama, ekranom i cyanogenom.

Gde mi preporucujete da pogledam sta ima da se kupi od dodatne opreme [futrole, back case, front screen protector & similar stuff]?

Poslednja izmena:
Čestitke :)
Iskreno, najbolje na AliExpress-u :)

Kada sam isključivo na WiFi bez problema idem na 9-10h SOT-a sa svime uključenim i svim podešavanjima na auto. Jedino mi je ugašeno location reporting u google settings. Na mobile data je autonomija oko 6-7h. Ako nešto valja na ovom telefonu to je baterija.

Ok, kapiram da ovi sto su tvrdili vise sati gase wifi, mob data, osvetljenje i sl., mene mrzi da bilo sta gasim, tako da je to onda ok ako izgura 6 sati... ocekivao sam samo da iako je sve popaljeno ne trosi preko 1% kad je ugasen ekran, a izgleda da je potrosnja negde 1-1,5%...

Ne čitaš šta pišem... Ništa ne gasim, ni wifi, ni 3g, ni gps, sve je upaljeno, sve sinhronizacije na auto. Ako pričam o kombinovanoj upotrebi, tj deo dana na wifi deo napolju, onda je to 7-8h SOT i to je odličan rezultat. E sad, kako je na custom romovima i kad se stalno nešto čačka, ne znam...

Gde mi preporucujete da pogledam sta ima da se kupi od dodatne opreme [futrole, back case, front screen protector & similar stuff]?

Ja sam uzeo originalan OnePlus One Clear Case https://oneplus.net/oneplus-one-clear-case
i mogu reci da je super, lako se stavlja/skida po potrebi, nece da izgrebe telefon, prilicno je neprimetan a stiti dovoljno da se telefon ne grebe, nista preko toga ne treba a mozda i njega skinem...
Dobra stvar sa njim je sto ima da se skine sema u fotoshopu, pa se odstampa u koloru slika po izboru ili neka vec uradjena od korisnika, stavi ispod ovog kejsa i dobije interesantna pozadina telefona:
https://blog.oneplus.net/2015/03/diy-custom-oneplus-one-back-covers/

Napred sam stavio Orzly® - OnePlus ONE Premium Tempered Glass 0.24mm, 2.5d, salju u Srbiju stigne za 4-5 dana, slanje kosta 3e...
http://www.amazon.fr/gp/product/B00KQKATH8

Generalno je super staklo, tanko, 2.5d je, sto znaci zaobljene ivice, plus jedino staklo koje sam ja uspeo da nadjem da je hvaljeno a da ima samo jedan prorez za zvucnik, a ne i za kameru i senzore, jer je ovako mnogo lepse i neprimetnije...

Samo sam se zeznuo pri prvom stavljanju, nisam proverio gde naleze tacno, pa sam ga nalepio malo ukrivo, naravno to me nerviralo, odlepim i onda ode sve dodjavola...
Uleti prasina ocas posla, mala mikrocestica, napravi baloncic, pa sam ga lepio jos jedno 7x :), posto nisam mogao da ga ocistim jer ima taj blago lepljiv sloj, prao sam ga vodom i sapunom, i uglavnom sam uspeo da ne bude ni jedna cestica prasine na njemu, nalegao je lepo, jedino sto mi se cini, u stvari ne cini mi se, nego je tako, da mi treba malo jaci dodir da registruje, pod tim ne mislim previse nego malo veci nego sto sam navikao na Nexusu recimo... E sad ne znam da li je to do toga sto sam imao toliku *******ciju da ga namestim, pa sam ga prao i sl. ili je do samog stakla...
Ko ima vise iskustva sa staklima moze da mi ovo potvrdi ili opovrgne oko osetljivosti ekrana kada se stavi tempered glass...

Ne čitaš šta pišem... Ništa ne gasim, ni wifi, ni 3g, ni gps, sve je upaljeno, sve sinhronizacije na auto. Ako pričam o kombinovanoj upotrebi, tj deo dana na wifi deo napolju, onda je to 7-8h SOT i to je odličan rezultat. E sad, kako je na custom romovima i kad se stalno nešto čačka, ne znam...

Ok, ne skaci odmah... procitao sam naravno, samo po dosadasnjoj upotrebi ne izgleda mi da moze toliko da izgura, jer ga ne upotrebljavam mnogo 2-3 sata a pri kraju dana je vec ispod 30-40%... ali verovatno sve savisi od razlicitih faktora... i naravno pitanje je koje sinhronizacije i koliko programa, kad je klot to mnogo bolje izgleda nego kad se nabidzi 100 aplikacija...
U svakom slucaju hvala na infu i proceni...

Inace, ne znam sto mi izbaci gresku nekad, cini mi se pri pregledu youtuba, napisa google play stopped ili sl., jedino mozda sto sam servise iskljucio sa app ops iz xposeda, a ne iz privacy guarda, mada bi to trebalo da je isto, videcu da to izmenim pa da li ce se ponavljati ponovo...

Poslednja izmena:
Ne skačem, sve ok. Nego čisto kažem kakva je situacija kod mene. Nemam baš mali broj app ali opet nije ni da držim gomilu stvari da bih eto imao. No nisam rutovan, ne koristim custom rom itd, sve stock. I evo od oktobra radi kao sat(što je bar meni za android nepojmljivo) i nijednom nisam reset radio, samo OTA update...

Da li na stock Cyanogen temi ["System Android" u Themes sekciji] mogu da podesim da svaki red ima 5 desktop ikonica umesto 4?

Da! Googleovao sam sad "cyanogen 12 grid size" i nasao gde se to pali, ali bas mi je meh sto su odlucili da sakriju te napredne opcije iza one tri mizerne tacke. Totalno neintuitivno.

The Weibo said, Oneplus Two will equip a 5.7-inch 2K display screen, and 16-megapixel rear camera and 5-megapixel front camera. The screen use a 2.5D panel looks like iPhone 6, along with 3300mAh battery, Oxygen OS base on Android 5.o OS.
Plus s810.

Navodno spec opo 2.

Ako bude 400-450$ (16gb verzija), biće ovo ultimativna kupovina.

16GB varijanta ne treba ni da postoji.

Kako ne shvatate da ne koriste telefon svi na isti način???

Ja imam 64gb verziju, imao sam i 16gb ranije, i bilo mi je sasvim dovoljno memorije. Muziku slušam na Deezer-u, ne igram igre, što ostavlja sasvim dovoljno mesta za slike i video klipove.

Burazer ima 16gb verziju i uopšte se ne žali da mu nedostaje mesta.

400 bi jos i bilo prihvatljivo ali mislim da ce biti vise. Svakako mislim da je ovo, bar za moj pojam, nedovoljan korak unapred da bih razmisljao o zameni. Naravno svi mi ovde nismo normalni tako da je pitanje kako cu da razmisljam kad se pojavi itd ali za sada sam stvarno toliko zadovoljan sa OPO da ne razmisljam o zameni...

Jedino ta kamera tj video snimanje, katastrofa. I sto fabricka galerija nista ne valja pa moram da imam dve bez potrebe. Cak ni cast na TV ne radi kako treba iz iste.

Bump, evo me posle duzeg odsustva, jedno pitanje - stigao mi je YNG1TAS17L OTA update dok sam bio na nekom poslovnom putu, nisam apdejtovao telefon da ne bih naleteo na neke nepredvidjene probleme.
Samo da pitam i potvrdim - koliko vidim preporucljiv je OTA update pa factory reset? Neki dodatni wipe/format?

Ništa od toga, uradi OTA i uživaj, sve radi kako treba. Bar meni :) Nijednom se nisam resetovao od oktobra.

Jel imate neku informaciju kad da očekujemo oficijelni CM12.1 updejt? Vidim da se po forumima već 2 meseca priča o njemu ali nema nikakvih zvaničnih najava.
Razmišljam se da pređem na nigtly ako nastave ovako sporo da izbacuju oficijelne verzije...

Nazad
Vrh Dno