Šta je novo?

OnePlus One

E za sad nisam doziveo bug sa maxx audiom, ali to sto se tebi desava sam procitao. 44s nisam gasio danima(~30ak dana), to je stvarno bilo stabilno. Nikakav restart, bez usporenja.Videcu sa ovim, ali citam da ima spontanih restarta.Ko zna sta ljudi instaliraju, samo slazu app, app u pozadini rovare...nije smartphone(narocito android) za svakog, ali danas skoro da nema izbora.

Evo i mene u OnePlus taboru. :) Otključao bootloader, stavio TWRP i rootovao i upgradeovao na 44S. Vidim da sa poslednjim apdejtom svi imaju problem sa baterijom, tako da na njega neću da upgradujem... Dajte preporuku za neki tempered glass i neki thin case.

Btw. bolji mi je OPO od Meizu, ovaj je samo lepši od OPO. I ima malo bolju kameru. Sve ostalo, čak i veličina, je bolja kod OPO i lakše se koristi jer je kod MX4 previše širok ekran.

Ja koristim iste app unazad par godina tako da to nije problem.
Nije se meni telefon sam restartovao vec se zakuca i ne mogu da ga otkljucam,svetle samo dugmici dole,a ekran crn i onda je morao restart da bi se povratio u zivot.
maxx audio ne radi ako imas vise od jednog audio plejera instalirano,bar tako pisu na forumima.

Ja nemam problem sa Maxxaudio ali ne vidim nikakvu razliku u odnosu na prethodni EQ. Bas nikakvu, tako da cenim da je samo marketing u pitanju. Nista se ne zakucava iako je Android :D Generalno se sa OPO ponasam kao sto sam sa L920, tj kao da je WP i za divno cudo evo jos malo pa ce 6 meseci i nema problema nikakvih. Generalno jako cesto app prave problem a ljudi i ne budu svesni toga. Takodje, jako se trudim da se ne pravim pametniji od programera tj od ljudi kojima je posao da ovo radi kako treba, bilo to Google, CM i slicno... Kad god sam se pravio pametan i cackao nesto posle nije radilo kako treba. Fix za ovo, fix za ono, promeni ovo, promeni ono. Ovde sam sebi rekao, neces nista da diras. I sad na kraju ili je sve ok jer ne diram nista ili je CM toliko dobar. Sta god da je od ta dva, ja se i dalje nisam vratio na WP a to je ozbiljna pohvala za OPO...

A mozda samo imas srece?:)
Nemas zuti ekran,nemas multitouch probleme,nemas nijedan softverski problem :)

A vidi, ovo za hardver, ako ispravan uredjaj treba da podvedemo pod srecu, daj da prodajemo svi ovo i da nikad vise ne uzmemo OPO :) Salu na stranu, stvarno sve radi kako treba. U principu baterija mi je ogroman problem sada u smislu sto sledeci telefon sad nece smeti da bude losiji od ovoga a to ce gadno da suzi izbor. Sto se softvera tice, opet, svi krecemo od istog - CM11S. Razlika je root i cackanje po sistemu u tom smislu i eventualno neke app koje nisu bas kako treba. Tu vec slozices se nije do srece vec do cackanja :)

Poslednja izmena:
Evo i mene u OnePlus taboru. :) Otključao bootloader, stavio TWRP i rootovao i upgradeovao na 44S. Vidim da sa poslednjim apdejtom svi imaju problem sa baterijom, tako da na njega neću da upgradujem... Dajte preporuku za neki tempered glass i neki thin case.

Btw. bolji mi je OPO od Meizu, ovaj je samo lepši od OPO. I ima malo bolju kameru. Sve ostalo, čak i veličina, je bolja kod OPO i lakše se koristi jer je kod MX4 previše širok ekran.
Mx4 je fizicki manji mob. Dok im je sirina ista. Mozda si stekao takav utisak jer je opo izduzen a ovaj kao kocka :)

U svakom slucaju odlican izbor,srecno sa opo ;)

Sto se baterije tice, da, mali broj ljudi se zali na istu ali tako je bilo posle svakog update-a i ovaj poslednji nije izuzetak. Medjutim sa druge strane ogromnoj vecini je sve kako treba tako da mislim da nema razloga da se izbegava poslednji update. Ja sam kacio i SS sa poslednjom verzijom i autonomija je, pa ne znam, fenomenalno je blaga rec.

Ja sam narucio http://www.tpu-cases.com/index.php?main_page=product_info&cPath=104_105&products_id=396 i http://www.aliexpress.com/item/Case...-Bowknot-Lace-Pearl-Cover-Case/867046095.html

...doduse, jos nista nije stiglo. :) za glass sam znao da nece brzo, a case je iz nekog razloga od 4. februara sa "held in US customs" statusom - cimao sam Diztronic support i poslali su mi novi case (koji je istu tu carinu prosao za jedan dan, konfigurisao sam USPS tracking) i sad cekam.

Elem, koliko si dugo "izdrzao" sa Meizu-om, i sta ti se nije svidelo (osim sirokog ekrana) pa si prelomio da ga zamenis?

Izdržao sam nedelju dana. :) Nije mi se svideo OS i komande, nisu mogle da se expanduju notifikacije, bagovao sa SwiftKey... AOSP je ipak majka.

Ja ne bi mogao da koristim bilo koji skin, nema šanse. AOSP koristim od 1.6 i prosto mi je on uvek odgovarao.

Ma, naravno. Samo sam prvo hteo da probam MX4 pa da dam sud, ali OnePlus definitivno brže radi. Sintetički benchmark ne uzimam u obzir jer je to glupost.

Moze li meni neko da odgovori, da li znate kako funkcionise njihova garanciju u slucaju da zatreba, odnosno da li je neko licno iskusio kako to ide? Da li bi teoretski mogao telefon da se posalje postom, bilo njima licno, ili nekome ko stanuje u zemlji odakle njihova garancija funcionise i da li postoji u tom slucaju neka mogucnost da se sa nasom carinom obezbedi neki dogovor/dokaz/formular, koji bi omogucio da kada se telefon vrati, opet postom, bilo taj isti, ili zamenski, da se ne placa ponovo carina na njega? Razmisljam da uzmem ovaj telefon sebi, ali me plasi sta u slucaju da mi zatreba garancija.

To samo ako legalno uvoziš telefon, mislim da na drugi način ne bi moglo. Morao bi carini u Savskoj da dostaviš dokaz o plaćanju carine ili verovatno račun kao dokaz da je telefon kupljen u Srbiji.

Drugi način je da imaš nekog u Zapadnoj Evropi, pa da ti on pošalje telefon na reklamaciju bez ovakvih peripetija.

@Bad Habbit Kao prvo 1+1 se ne isporučuje u Srbiju. Na njega se ne plaća carina i PDV, jer se najčešće donosi iz EU/SAD lično.
One Plus nema servisnu mrežu, već se telefoni reklamiraju njima direktno (ili negde gde oni sugerišu).
Ako uzmeš telefon i (ne daj Bože) nešto se desi, moraš istim putem kojim je došao u Srbiju da ga vratiš, pa da odande bude poslat/servisiran/zamenjen.
Iz Srbije ga možda možeš privremeno izvesti, ali mislim da je taj proces i dugotrajan i skup za pokušati.

Moze se on poslati njima bez problema odavde ali bi isporuka nazad isla onako kako je porucen...

Niste me razumeli. Imam brata u Nemackoj, preko koga sam vec kupovao za prodaju ove telefone. Nisam smeo ni tada da uzmem sebi, jer sam se plasio sta u slucaju da mi zatreba garancija. Dakle preko njega bih kupio i imao bih sada nekoga da mi to donese. Ono sto me zanima je sta ako mi zatreba garancija. Dakle ja bih ili njima direktno, ili njemu u Nemackoj, pa on njima, poslao telefon. Medjutim oni bi posle njemu poslali popravljen/zamenjen telefon. Dalje taj telefon nekako mora do mene da stigne u Srbiju. Posto nema ko da mi ga donese, on bi mi poslao postom. U tom slucaju nasa carina bi ga ocarinilia redovno. Mene zanima da li ja mogu pre nego sto sve ovo pocnem, da odem u carinu i tamo na osnovu serijskog broja ili kako vec, objasnim o cemu se radi i dobijem neko oslobadjanje od carine?

Može brat da ti pošalje autobusom po vozaču. Pa ga ti sačekaš negde i preuzmeš. Ja sam tako "preuzeo" moj, doduše iz Beča je stigao.
Tako izbegneš carinjenje. Časti burazer vozača nešto i to je to.

Niste me razumeli. Imam brata u Nemackoj, preko koga sam vec kupovao za prodaju ove telefone. Nisam smeo ni tada da uzmem sebi, jer sam se plasio sta u slucaju da mi zatreba garancija. Dakle preko njega bih kupio i imao bih sada nekoga da mi to donese. Ono sto me zanima je sta ako mi zatreba garancija. Dakle ja bih ili njima direktno, ili njemu u Nemackoj, pa on njima, poslao telefon. Medjutim oni bi posle njemu poslali popravljen/zamenjen telefon. Dalje taj telefon nekako mora do mene da stigne u Srbiju. Posto nema ko da mi ga donese, on bi mi poslao postom. U tom slucaju nasa carina bi ga ocarinilia redovno. Mene zanima da li ja mogu pre nego sto sve ovo pocnem, da odem u carinu i tamo na osnovu serijskog broja ili kako vec, objasnim o cemu se radi i dobijem neko oslobadjanje od carine?
Ne znam koja je frka oko slanja za Srbiju.neka ti burazer jednostavno posalje postom kao da je poklon i to je to.postarina je mislim oko 10e nije vise,s tim da kod tebe stize za 10-15 dana.meni su tako stigla 3,4 tel iz Deutschland i jedan iz USA bez ikakvih problema.

Ne verujem da bi tako izbegao carinu. Ovo za vozace isto ne verujem da ce da funkcionise. On zivi u Majncu. Mislim da odatle nema autobusa za Srbiju.

Pozdrav svima kao prvo, moj prvi post na forumu.

Samo sam hteo da odgovorim dumi da ne vredi slati telefon kao poklon (i ja sam imao istu zamisao pa sam se raspitivao) posto ti i poklon carine najnormalnije.

@Bad Habbit: iz mog iskustva.. otprilike iz svih gradova u Nemackoj NEKO vozi za Srbiju, samo se treba raspitati. :)

Pozdrav svima kao prvo, moj prvi post na forumu.

Samo sam hteo da odgovorim dumi da ne vredi slati telefon kao poklon (i ja sam imao istu zamisao pa sam se raspitivao) posto ti i poklon carine najnormalnije.
Potpisujem da je tako kao sto sam naveo.

Mislim da ne vredi raspravljati se, jer svako ima drugacija iskustva. Tako su me ovde neki ranije ubedjivali da se na kineske telefone ne placa carina, pa posle ispalo da se placa i to preko 100 eur sa porezom. Porucujem cesto sve i svasta i mnogo ranije, dok jos ljudi nisu porucivlai tako masnovno, moglo je da prodje, nesto sto je na granici vrednosti za carinu, ako Kinez napise "gift" i stavi neku malu vrednost. Medjutim kasnije su ovi nasi to provalili, jer je sve dolazilo kao "gift" i od tada se placa carina cak i za neke gluposti koje nisu ni priblizno vredne kao telefon. Kako je tebi to poslo za rukom, ja ne znam. Ako jeste, svaka cast. Meni nije jasno kako.

Ja mislim da je jedina sansa da se nekako telefon koji saljem, obelezi na carini, ili da carina izda neku potvrdu da je telefon koji saljem pokvaren i da ide na servis i da onda na osnovu te potvrde kasnije ne platim carinu. Nisam siguran da to tako moze, ali to mi se cini kao jedino moguce resenje da se obezbedi servis i da se izbegne carina.

I niko mi ne rece, da li postoji neki servis koji popravlja te telefone u Srbiji? Ne morate konkretno zbog reklamiranja, nego samo nacelno da li postoji, a mozete mi i preko pm javiti konkretno ako postoji.

I takodje mi nije logicno i jasno da iako je dosta ljudi u Srbiji kupilo ovaj telefon, da bas niko nije imao nikakav problem sa njim i da je morao da ga salje na reklamaciju. Voleo bih da cujem iskustva iz prve ruke od nekoga ko je iskusio kako njihova garancija radi. Ja sam Apple korisnik vec godinama i posle isksutva sa apple garanijom, koja je takva da covek prosto pozeli da mu se nesto pokvari u garantnom roku, vrlo sam skeptican i nepoverljiv prema ostalima.

Poslednja izmena:
Pa da je neko iskusio kako ide sa garancijom valjda bi napisao? Prosto, niko, bar ovde na forumu ko je kupio nije imao problema. Sto se carine tice, kazem ne znam kako bi islo sa time da se telefon obelezi i slicno ali mislim ni da nije moguca tako neka varijanta ili mi deluje da je nemoguce. Zasto? Zato sto kao sto rekoh ti mozes da posaljes iz Srbije telefon za London na servis, medjutim povratak telefona sa servisa ne ide istim putem tj za Srbiju vec ide tamo gde si ga originalno poslao pri narudzbi. U tvom slucaju za DE. E sad ako bi tebi brat to poslao ovamo, pa to dodje na carinu a ti imas papir da je to poslato na servis... Ne znam, sa time vec nemam iskustva.

Ovlasceni servis za OPO ne postoji ali verujem da ce neko od ovih priucenih da se prihvati posla no naravno onda se pozdravis sa zvanicnom garancijom.

Ranije (pre 20 godina) je postojala fora, postoji i danas, samo mislim da to vise niko ne radi. Kada izlazis iz zemlje, upisu ti u pasos serijske brojeve sve tehnike koju nosis. Kasnije kada se vracas, pokazes samo taj papir, oni uporede brojeve i prolazis bez bojazni da ce ti naplatiti carinu. Tako nesto sam mislio, samo malo drugacije. Mora da postoji neki nacin. Jedino sto ne znam koga to i gde zvanicno mogu da pitam. I frka je ako traze potrvdu da je placena carina pri prvom ulasku u zemlju, jer to kapiram da niko ne placa, ako nosi sa sobom.

Ja ti kažem lepo da sam ja to već radio letos, za kineski telefon plaćen 200$. Napisao izjavu da je plaćena carina i da ga šaljem na reklamaciju, priložio uplatnicu kao dokaz, oni mi overili tu izjavu u carini u Savskoj.

Potom kad se telefon vratio sa reklamacije iz Kine, odneo sam tu potvrdu ponovo gore u Savsku da bi istu uzeli u obzir prilikom carinskog postupka.

Ovo za Oppo neće funkcionisati. Zašto? Zato što skoro niko nema legalan način na koji je telefon ušao u zemlju - niti ima račun da je telefon kupljen u nekoj prodavnici u Srbiji, niti ima dokaz o plaćanju carine i PDV-a za uvezeni telefon.

Jedini način da se šalje telefon na reklamaciju je istim putem kojim si ga i dobio - nazad u Nemačku kod burazera ili koga već, i potom oni da pošalju za London verovatno.

Naravno da ne zelim da se raspravljam,rekao sam ti iskustva iz prve ruke zeleci da ti pomognem i jos dodao da sam 100% siguran u to sto pisem,kome je jasno jasno je.Sto se tice Kineza,pa naravno da ce na carini da provale da je rec o podvali ako svaki drugi dan recimo na carini stoji 100 paketa imenovanih kao gift ni manje ni vise od Kineza kao posiljaoca.Ne treba biti Herkul Poaro za to.

Vrh Dno