Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Da, naravno. Volio bih da mogu probati da li radi volte sa esim karticom, jer mi je bilo enabled po defaultu, a i otvorila se opcija izbora za 5G, sto sad nije slucaj.
Doduse, trebalo bi da je to to, otvorila mi se opcija za VoLTE

Prilozi

• Screenshot_2023-02-09-17-44-16-29_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
    Screenshot_2023-02-09-17-44-16-29_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
    58 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
Kolika je razlika izmedju Nord 2 i Nord 2T?

Razlika je nekih 50-60€

Postoji li neki jednostavniji način za deinstaliranje GMaila ili moram preko 'adb shell' komande?
Plašim de ga uklonim jer GMail je sada, praktično, sistemska aplikacija.

Razlika je nekih 50-60€

Postoji li neki jednostavniji način za deinstaliranje GMaila ili moram preko 'adb shell' komande?
Plašim de ga uklonim jer GMail je sada, praktično, sistemska aplikacija.
U performansama neprimetno?

Razlika u performansama je neprimetna. Jedino ako softver na 2T ne otključava VoLTE i eSIM po difoltu ali, koliko znam, 2T ne podržava eSIM ili grešim?

Imaće duži update, ima brži punjač (65-80w) i noviji procesor (dimensity1200-1300), i drugačiji modul kamera. Ja imam 2T

Poslednja izmena:
Razlike izmedju 1200 i 1300 su bukvalno u realnom radu neprimetne, punjac sa 65 na 80 wati nepotreban jer i ovaj od 65 wati napuni telefon od 0 do 100 za pola sata ako samo treba kratko dopunjavanje za 10 min je spreman da ide u grad i da ne razmislja o bateriji, drugaciji modul kamera ali isti senzor kamere sony imx 766 kao glavna kamera sa ois ostale nebitne.

Jedino sto ga izdvaja naspram nord 2 je to sto sam vec napisao imace pored android 13 dobice i android 14 dok nord 2 zavrsava sa android 13 nadogradnjom, ostaje jos samo sigurnosni pecevi koji ce se jos neko vreme posle toga dobijati.

Jel neko provalio da li Google-ov kalendar može da se podesi da vrti dane, da ne stoji uvek 31? Mislim da je ovo jedini slučaj da kalendar ne pokazuje datum

Dok je bio A11 pokazivao je aktuelni datum, na A12 stalno stoji 31, i meni je to čudno da to tako bude. A ranije dok nisam bio kupio nord 2 na predhodne telefone sam uvek skoro koristio novu i kada instaliram novu launcher pokazuje aktuelni datum a na fabrički launcher 31.

Znači do launchera je...ne znam, to jeste sitnica ali me baš nervira jer ne mogu da verujem da nisu mogli da nameste. Kako radi telefon sa Novom? Jel isto bez laga kao fabrički?

Nova launcher sam koristio sigurno jedno 5 meseci ,do prije 3 meseca mozda..Radi manje više odlično ,Al čini mi se da za nijansu brže radi ovako sa default launcherom .Nekako fluidnije ..

Malopre sam instalirao novu da proverim ikonu kalendara i na njoj se vidi današnji datum. Ali sam je odmah i obrisao, nemam više volje sve ono da ispodešavam i da instaliram još neke app koje idu uz novu da bi sve radilo kako treba. Meni ovako kako je nord 2 radi odlično.

Ma vidi se datum i na widget-u, nego mi je samo nelogično da ne radi tako banalna stvar jer na svim telefonima radi. Ali ne bih da menjam launcher jer ovaj fabrički radi kao sat.

Da na widgetu se vidi datum ali na ikoni ne, tako je bilo i na mom predhodmom telefonu mi a3.

Samo da javnem da vise nijedna notifikacija ne kasni (Spark radi u fulu a ostale aplikacije koje su mi potrebne nisam ni cackao od prethodnog podesavanja)!
Samo me kopka zasto GMail kasni jer sam se bas navikao nan jega i mogu "zmureci" da odradjujem sta mi treba sa njime :(

Meni recimo notifikacije od banke skoro uvek stignu tek kad probudim telefon. Ostale stižu normalno, možda Gmail po nekad kasni ali mi to ne igra neku posebnu ulogu pa mi ni ne smeta. Kakav je Spark u odnosu na Gmail?

Imam problem sa video call-om gde se posle par minuta prednja kamera iskljuci sama od sebe, probao sam i viber i messenger i whatsapp i na svima se desava ista stvar. Potom je ponovo ukljucim i za par minuta se opet iskljuci! U pitanju je 2T.

Meni recimo notifikacije od banke skoro uvek stignu tek kad probudim telefon. Ostale stižu normalno, možda Gmail po nekad kasni ali mi to ne igra neku posebnu ulogu pa mi ni ne smeta. Kakav je Spark u odnosu na Gmail?
Odličan Spark je ali moć navike je čudo.

I Oneplus prelaskom na hibridni Oxygen zahteva podesavanja za aplikacije koje zelite da rade stalno u pozadini i da stizu instant notifikacije. Kao i ostali kinezi i oni su ogranicili pozadinske procese zbog duzeg trajanja baterije , pa je potrebno podesiti par stvari kao sto je opisano u prethodnim postovima. Jedino Gmail zna da zeza, ali to je po meni neko neslaganje sistema i gmail app. Viber, WA i ostale caskalice kada se podese rade bez greske.

Možda je glupo pitanje😀,da li na nordu mogu da se naprave dvojne aplikacije i ako mogu kako? Hvala unapred,inače sam nov na ovom telefonu.

Imas vec na telefonu u podesavanjima app cloner, preko njega mozes da odradis dual apps.

Jedno opšte pitanje za sve:
- Postoji li za Android mogućnost bekapa kompletnog sistema kao za iPhone? (pretežno mislim na korišćene aplikacije i njihova podešavanja sa passwordima)

Ako iole postoji, kako da odradim to?
Thx

- Postoji li za Android mogućnost bekapa kompletnog sistema kao za iPhone? (pretežno mislim na korišćene aplikacije i njihova podešavanja sa passwordima)

Thx
Koliko ja znam samo ROOT metodom.

Ranije sam koristio Titanium Backup

Posle toga Migrate koji je radio bolje i nije dolazilo do problema sa notifikacijama

Ovako stock samo Google backup

Mada sam ja imao samo probleme kada sam ga koristio, najviše zbog čuvanja wifi šifara, zadnji put sam zbog njega imao veliki battery drain (skontao preko servisa koji su vukli bateriju) i ne koristim ga više. Svakako umem sam da instaliram nazad sve aplikacije (ionako idu bez podataka) :)
Jedino što mi se zaborave šifre za wifi ali ni to nije toliki problem

Thx
Licno ne bih to radio iz razloga jer ako je bilo problema i ako vratis na novi sistem stare app ko garantuje da nece da bude opet problema. Primer.

Ako se vec radi hard reset i sve se brise samo slike se cuvaju i kopiraju a sve ostalo kasnije ponovo od nule se radi, samo tako sam uvek imao najbolje rezultate sto se tice telefona i samog windows-a.

Nemoj da te mrzi da sve odradis od nule jer ako budes isao sistemom kopiranja pa vracanja duze ce da traje i niko ne garantuje da ce sve da bude ok. Bar neko moje misljenje.

Mozes li pojasniti, ja tu vidim samo slanje podataka na drugi tel..mene zanima posto imam 2 sim kartice da imam 2 viber naloga npr
Na A13
Settings-apps-app cloner

Na A12
Settings-app management-app cloner

Nazad
Vrh Dno