Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Nord 2T, samo zato što je ipak noviji, pa sve ostalo

A opet za iste pare mogu uzeti Nord 2 sa 12 giga Rama i 256 interne memorije. Ako je jedina prednost 2T sto je noviji,onda ima vise rezona opredeliti se za obicnu verziju hardwerski unapredjenu? Jedino me sputava malo ovaj Dimensity procesor,do sad sam godinama unazad imao iskljucivo SD. Vidim po komentarima da su im se dosta priblizili,mada mi i dalje ne ulivaju bas neko poverenje.

Trenutno imam MI 10T,pa ne znam sta bih dobio osim malo bolje kamere? A koliko vidim da ovaj model porede sa A52S kojim nisam preterano impresioniran. Lepo nisam pametan sta mi je ciniti,sto vise citam,vise sam sludjen,a ne daju mi se neke prevelike pare za telefon :)

Po mom iskustvu, OnePlus koplje iznad Xiaomija. Ako želiš odličan telefon za relativno male pare Nord 2 (T) je pravi izbor. Ali sam odluči da li ti se menja ili ne

Onda ne menjaj 10T. Ništa posebno ne bi dobio prelaskom na Nord 2.

MI 10T me je razocarao kamerom pa bih ga najradije zbog toga menjao,iako radi kao sat. Ovaj mi deluje dosta dobro kad je taj segment u pitanju

Trenutno imam MI 10T,pa ne znam sta bih dobio osim malo bolje kamere? A koliko vidim da ovaj model porede sa A52S kojim nisam preterano impresioniran. Lepo nisam pametan sta mi je ciniti,sto vise citam,vise sam sludjen,a ne daju mi se neke prevelike pare za telefon :)
Ne znam sa cime ga porede sa tim telefonom, a52s ima sony imx 682 dok nord 2 ima sony imx 766 sto je daleko bolji senzor i jaci koji se nalazi u daleko skupljim modelima nego sto je sam nord 2 a a52s necu ni da komentarisem, ok telefon i nista vise od toga.

Samo jos jedno pitanje,polovan OnePlus 9 ili nov Nord 2T? Nikad do sad nisam koristio OP uredjaje,pa nisam bas najbolje upucen. Procesor svakako vidim da ide u prilog OP9,a kamera i ostale performanse?

Poslednja izmena:
moj predlog je da uzmeš NORD 2 8/128 i za razliku kupi sebi bt slušalice boljeg kvaaliteta. Imam nord 2 blizu godinu dana, sve najbolje, a bt imam sennheiser cX, odlična kombinacija. Ako ti nije toliko bitan zvuk, nađi neke za 50tak evra i uživaj, i ne bacaj pare :)

Nord 2 je fantastičan uređaj, da mi nije ispala dobra kombinacija za S22+, sigurno bi bio još kod mene.

Zanima me vase misljenje 1+ Nord 2 5G (8/128) ili realme 9 Pro+ ista cena (6/128). Treba mi nesto sa solidnom zadnjom kamerom, i sa boljim OS.

Zanima me vase misljenje 1+ Nord 2 5G (8/128) ili realme 9 Pro+ ista cena (6/128). Treba mi nesto sa solidnom zadnjom kamerom, i sa boljim OS.
Za iste pare bolje uzeti Nord (jači soc). Zadnja kamera je solidna. Više RAM memorije takođe. Oxygen radi na ovom bez bug-ova.
Samo jos jedno pitanje,polovan OnePlus 9 ili nov Nord 2T? Nikad do sad nisam koristio OP uredjaje,pa nisam bas najbolje upucen. Procesor svakako vidim da ide u prilog OP9,a kamera i ostale performanse?
Nov Nord 2 T naravno. Polovno je polovno.

2T ako nije mnogo skuplji, imaćeš dužu podršku i te neke nijanse su na njegovoj strani.

Moram da pitam, na osnovu cega tvrdis ovo?
Zato što je Snapdragon. Čovek je ranije koristio telefone sa SD soc-evima. I do skoro su bili bolji od Mediatek-a, to je tačno, sada se Mediatek približio.
SD 888 je pećnica koja troši jako puno baterije, zato mu i ne bih preporučio oneplus 9.
I ja sam posle dužeg vremena presao sa SD na Mediatek i zaista sam zadovoljan. Lepo radi, troši malo, ne greje se ... Šta više treba....

Jedino ne odgovara za ove koji vole da flešuju rom-ove, Mediatek ne daje drajvere i sve šta treba za developere kao SD pa je podrška jako slaba.

Pa, koristio sam Mediatek od onih garaznih kineza - kopije kopija, do danas bez ikakvih problema. To sto je SD u laboratorijskim uslovima bio bolji, brzi, jaci...nista nije znacilo u obicnom, svakodnevnom koriscenju. Svaki telefon je mogao da se rutuje i da se ubaci bilo sta, bilo je romova (iz CK ;) ) na kilo. Pa i danas, Nord 2 moze bez problema ali za time zaista nema potrebe jer svi proizvodjaci imaju stabilne sisteme.

I da, potpuno si u pravu za sd888, najvise zbog toga sam i pitao.

Cuo sam na nekim mestima na internetu da od septembra neki poslednji apdejti usporavaju telefon, zna li neko nesto o tome?

Pozrav svima.Imam problem na Nord 2T! Dobijem od mts poruku propušten poziv, nekada je broj podvučen linijom .U tom slučaju mogu da kliknem i da pozovem.Međutim ima kada broj nije podvičen linijom ,ondak pamtim broj u glavi pa kucam u imenik da vidim ko je zvao......

Pozrav svima.Imam problem na Nord 2T! Dobijem od mts poruku propušten poziv, nekada je broj podvučen linijom .U tom slučaju mogu da kliknem i da pozovem.Međutim ima kada broj nije podvičen linijom ,ondak pamtim broj u glavi pa kucam u imenik da vidim ko je zvao......
To je verovatno do glupe app , Google mesaages. Nikad nisam voleo ni dialer ni njihovu sms app.

Probaj sa Textra app

Dali se i drugima događa ovaj problem sa propuštenim pozivima? Stavio sam Textra app pratiću dalje situaciju hvala!

Mislim da je to do same poruke. Ne sećam se da li je to bilo meni na Nordu ali sad imam sličnu situaciju na Ajfonu 13 pro. Stigne mi u sms-u onaj kod kojim treba da potvrdim neko online plaćanje, i taj kod je nekad podvučen pa mogu da radim copy/paste a nekad je običan broj pa moram ručno da unosim.

Mislim da je to do same poruke. Ne sećam se da li je to bilo meni na Nordu ali sad imam sličnu situaciju na Ajfonu 13 pro. Stigne mi u sms-u onaj kod kojim treba da potvrdim neko online plaćanje, i taj kod je nekad podvučen pa mogu da radim copy/paste a nekad je običan broj pa moram ručno da unosim.
Mts šalje poruke o obaveštenju da je xy dostupan pa valjda šalju svim korisnicima isto to jest atomatske poruke

Šta sam mu čačnuo ili instalirao, kada snimam full hd, slika i zvuk laguju samo tako. Secka čudo. 4K je ok.To krenulo od danas.

Laguje samo kod gledanja snimljenog. Inače na kompu kada sam to prebacio sve je ok gledam sve je ok. 1920*1080 rezolucija???

Poslednja izmena:
Vrh Dno