Ja koristim sada iPhone 13 Pro i svakako znam da ce biti inferiorni.
U bih je nov oko 400e, na oglasima korsten slabo ima i kosta preko 300e, samo sam jedan vidio 250e (ko zna kakav je uzivo).
Cini mi se da je u Srbiji jeftinije malo.
OnePlus Nord je lutka od telefona

Izmenjao sve i svašta u životu ali ovako nisam bio zadovoljan nijednim telefonom.
Nord 2 je isto što i 2T samo jeftiniji. Ne znam kakva je situacija kod tebe cenovno...
Kamera (zadnja) u klasi uređaja najbolja (pogledaj dxomark). Prednju ni ne koristim, isto je Sony-jeva, završava mi posao za video call i poneki veoma redak seNfi sa prijateljima ..
Baterija top!
Sistem bez bug-ova, radi sve kao podmazano.
Ekran odličan, imao pre toga S21 FE (užas od telefona, nikad više Samsung) i razlika između 90hz i 120hz je meni neprimetna a svakako bolja zbog baterije
Generalno za 250-300 eura bolje nećeš naći
Nisam pisao ovo kao neki 1+ fanboy od 15 god, već na osnovu iskustva sa raznoraznim uređajima. U poređenju sa prethodnim S21 FE, sistem fluidniji, gestures (ne znam kako se kaže na srpskom) bolje urađene, štucalo je nešto na Samsungu i često su se dešavale neželjene radnje bez obzira na podešavanje istih, kamera dok se startuje (brzina kao da ima SD 615) prođe mi trenutak koji želim da fotografišem/snimim, baterija za plakati, udružena sa ultra sporim punjenjem, još sam dao par hiljada za "brzi" 25w charger a brzi punjač u kolima nije prepoznao kao brzi (posla Samsunga i iPhona), itd da ne crnim dalje, nekom je S21 FE top uređaj i to poštujem nikog ne želim da uvredim....
Sve u svemu kupuj i ne razmišljaj. Odradi update na A12 pa fabrički reset, podesi i uživaj.