Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Uzmi najskuplji koji ti budu davali i prodaj pa kupi na KP Nord 2 (T).

Ni ja ne bih mogao da se odlučim. Žaomi bih izbegao, Samsung S21 FE sam posedovao i baterija je bila slaba tačka pogotovu što je uparena sa sporim punjenjem.

Xiaomi 12 Lite je downgrade u odnosu na Nord 2.

možda vivo x80 lite? vrlo slične dimenzije, 8/256m 64mpx sa OIS, cpu mtk 900, OS veoma sličan amoled 90hz... i lep je, probao sam ga u ušću u mts-u

Nord 2 je bio neočekivano jeftin preko operatera .Ja npr u Telenoru uzeo isto na ugovor ,plaćam 1333 za njega i oko 1900 za tarifu ..Pogotovu mi bilo čudno što je u Telenoru ta cena inace su svi preskupi .Tako da za iste pare nema ništa slično .Kao što neko reče ,uzmi najskuplji(koji se najskuplje na kp prodaje ) ,prodaj pa opet Nord 2 .

Nord 2 je bio neočekivano jeftin preko operatera .Ja npr u Telenoru uzeo isto na ugovor ,plaćam 1333 za njega i oko 1900 za tarifu ..Pogotovu mi bilo čudno što je u Telenoru ta cena inace su svi preskupi .Tako da za iste pare nema ništa slično .Kao što neko reče ,uzmi najskuplji(koji se najskuplje na kp prodaje ) ,prodaj pa opet Nord 2 .
Da, Nord2 je bio Best by godine. Za iste pare sam ga uzeo u A1. Sad bi takav telefon bio duplo skuplji.
Pošto oevo dva dana gledam ponudu telefona kod operatera, plač majke božije. Samsung, Huawei, Honor (neke imaju na sajtu al ne i u poslovnicama), IPhone, Xiaomi i to je to.
Svaki od gore navedenih da je sličan Nordu je skuplji minimum 100€, samo par modela, ostalo su daleko lošiji za iste pare.

Baš šteta, što se mora menjati za nešto drugo. Meni jedino bi iphone neki zbog kamere i snimanja videa, sad dobro došao. Jer želeo bih mnogo bolji kvalitet. A cene jabuke su čudo preterane.
Oneplus će ostati kao telefon jer je odličan a najverovatnije za video kao dodatni snimač će biti dji pocket 2.
Sasvim fino na brzinu noćni kraći video odradio sa oneplusom

Ovogodišnji modeli u srednjem segmentu su bez OISa, sve su osakatili što su mogli.
Za iPhone se slažem, žena ne nagovara da uzmem iP11, ona je zakleti jabučar, sve modele je do sad imala koji su postojali.

Ćerka moja ima ip 11 pro i zadovoljna je njime, samo ja iphone nikada ne bih mogao da koristim, ne odgovara mi taj os.

U kući imam dva korisnika jabuke, probao sam par puta i svaki put me nešto iznervira. I kad mi neko kaže da to nije ograničen OS, dobijem ospice. Sa Androida na iOS kao sa konja na magarca. Jesu kvalitetno izrađeni uređaji i ima iPhone nekih svojih stvari koje odlično ferceraju, al brate, za mene je ograničen, barem za stvari koje radim na Androidu.

Ni meni se taj stil ikonica ne sviđa, podseća me na linux, radi ali vizuelno... Windows phone mi je imao isto kolko tolko zatvoren i desktop i ostalo, al je sve radilo cakum pakum. Ajfon bi prvenstveno zbog fotografije i videa. A, dji pocket mi je jeftiniji i ne bih menjao oneplus. Radi samo tako fino :)

A neka Motorola da li bi došla u obzir..Edge 20, Edge 30, Edge 20 pro...?!?

A neka Motorola da li bi došla u obzir..Edge 20, Edge 30, Edge 20 pro...?!?
Ni jedana Motorola nabrojana nije ni do kolena Nord-u. Na kraju u A1 i nemaju te modele a coveku je savetovano da uzme najskuplji koji moze telefon u A1 za svoj paket i da ga odmah proda u vakumu i ponovo uzme Nord 2 sa garancijom od 2 godine. A da kupuje Motorolu pored Nord-a je prelazak sa konja na magarca. Na nordu jako kasne sa nadogradnjama ali motorola je tri puta gora po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Ni jedana Motorola nabrojana nije ni do kolena Nord-u. Na kraju u A1 i nemaju te modele a coveku je savetovano da uzme najskuplji koji moze telefon u A1 za svoj paket i da ga odmah proda u vakumu i ponovo uzme Nord 2 sa garancijom od 2 godine. A da kupuje Motorolu pored Nord-a je prelazak sa konja na magarca. Na nordu jako kasne sa nadogradnjama ali motorola je tri puta gora po tom pitanju.
Imam Motorolu Edge 20 , a imam i Nord 2..daleko da je sa konja na magarca ali dobro...svako ima pravo na svoje mišljenje.
To što ste ga savetovali i želeli da pomognete je ok ali očigledno je da čoveku tako nešto ne odgovara. Da kupuje, doplaćuje, pa da prodaje, a posle toga opet da kupuje..

Ovako: Edge 20 ima veci ekran, laksi je, telefoto od 8 mpx kao drugo socivo, 144hz i to je sto je kod ovog telefona bolje sve drugo je losije od nord 2, mane edge 20 gg3 zastita ekrana, slabiji cip ili ti procesor, ufs upitno koji je, manja baterija sporije punjenje, glavni senzor kamere nema ois, plasticna ledja.

Ma ljudi, opušteno. Gledam samo ono što ima u ponudi A1. Ovi Nordovi sa oglasa, verovali ili ne, teško je naći vakuum iliti nekorišćen ili da uopšte imaju. Još uvek čekam odgovor A1 na moj zahtev, pa ću videti šta i kako.

Ma ljudi, opušteno. Gledam samo ono što ima u ponudi A1. Ovi Nordovi sa oglasa, verovali ili ne, teško je naći vakuum iliti nekorišćen ili da uopšte imaju. Još uvek čekam odgovor A1 na moj zahtev, pa ću videti šta i kako.
Imaš 2T koliko hoćeš za cenu sigurno bolju nego u A1. A to je isti, blago poboljšan telefon.

Drugari, da javim, uzeo sam Xiaomi 12 Lite.
Jedino za ovako kratko vreme što mogu da uporedim sa Nordom je da je kamera prosek, tj Nord je tu dve klase iznad, ali videću kad je budem detaljnije testirao. Sam uređaj je lepo dizajniran, nije velik, ekran je odličan, možda i bolji od Norda, za brzinu, fluidnost bateriju, to ću tek videti.
Ima slabiji procesor i to ću istestirati na igri koju sam igrao kako se ponaša.

Jedino za ovako kratko vreme što mogu da uporedim sa Nordom je da je kamera prosek, tj Nord je tu dve klase iznad, ali videću kad je budem detaljnije testirao. Sam uređaj je lepo dizajniran, nije velik, ekran je odličan, možda i bolji od Norda, za brzinu, fluidnost bateriju, to ću tek videti.
Ja bih to prodao i uzeo Nord 2 ili 2T....

Žaomi je žaomi, proximity senzor ne radi ni na najskupljim modelima kako treba. Softver od update-a, do update-a. Nekad super nekad baguje nešto....

Jesi moro sta da doplacujes za njega ili su ti izasli u susret pa su ga dali samo kao zamenu?

Morao sam doplatiti 😠 . Pisao sam im zahtev da ne doplaćujem, odbili su, zatim sam tražio da doplata bude kroz rate do kraja ugovorne obaveze, i to su odbili. Mogao sam da tražim raskid ugovora, povraćaj novca, umanjenje ugovorne obaveze itd...dakle striktno ono što piše u njihovom opštem aktu koji ide uz ugovor a u skladu sa zakonom. Nisu oni baš mutavi, naravno.
Jedno desetak dana sam se preganjao sa njima, ali džabe. ***, oni su zakonski pokriveni a nemaju apsolutno nikakve želje da izađu korisnicima u susret kao nekada, kada je bilo popusta, poklona, dogovora, pogotovo sa starim korisnicima. Ta vremena su prošla.
Ono što je takođe veliki minus za A1, a npr Telenor, tj yetel, je tu mnogo bolji je kad ih pitaš u kojoj radnji imaju određeni model ili boju telefona, odgovor možeš dobiti samo preko kol centra a i tada ne mogu da rezervišu telefon niti znaju koliko ih ima na stanju!!!! Tu sam tek popizdeo.
Sećam se, kad sam ćerki uzimao telefon u Telenoru, pozvao njihov kol centar, rekli mi gde ima taj model, rezervisali mi , otišao na to prodajno mesto, sve me spremno čekalo.
Posle ove akcije sa A1 , teško da ću ostati u toj mreži a kod njih sam od prvog dana bukvalno, kad su pokrivali tri grada u Srbiji.
Tako da, teško onom ko reklamira uređaj, još ako je pred istek garancije, moraće debelo da doplati za isti ili sličan jer cene idu na gore .

Bolje da si taj telefon ostavio u vakum pakovanju ili kako si ga dobio i da si ga stavio na oglas i prodao i uzeo ponovo Nord 2 ili 2T model.

A sto se tice te njihove pilicarske igre ja bih ipak bio uporan i reko bih ako sam platio Nord 2 da imam onda hocu njega a kako njega nemate onda morate da napravite neke ustupke kao sto i ja sada pravim pa cu da pristanem na neki drugi model koji je klasa ispod mog telefona koji se razlepio. Samo bih im naveo primer zamislite kupite BMW auto on se pokvari i odem da vratim oni mi nude Opela, pa da sam hteo da kupim Opela odmah bi otisao pa bi ga kupio ovako sam hteo BMW i njega hocu ponovo ako nemate pare nazad ugovor raskidamo i svako na svoju stranu.

Ja da sam bio na tvom mestu u celu pricu bih umesao i Ratel pa neka traje koliko traje ali bi dobio ono sto ja hocu a ne sta mi oni nude.

Uh, ko će time da se bavi u zemlji Srbiji? Izgubiće tonu živaca i ko zna koliko vremena. Ono prvo što si napisao sa oglasima je najbolje rešenje. Može to i sad da uradi, šta, nije vakum ali je skroz nov i jedva korišćen

Odlučiću nakon par dana korišćenja dal ću da prodam šaomi i kupim Nord opet. Utiske o šaomiju pišem u njegovoj temi da ne bi ovde zatrpavao.
Generalno, kod operatera, u A1 jedan pogotovo, nema nekog izbora telefona. Ili lošiji a skoro u istom cenovnik rangu kao Nord kad sam uzeo ili mora da se doplati plus dosta nekih modela i nema u poslovnicama uopšte.

Iz Srbije ne može da se registruje Oneplus telefon na njihovoj store aplikaciji. Odakle onda Yettel nabavlja i prodaje te telefone kada smo non serviceable area?

Pa slična je to fora kao sa Apple-om i njihovim storom, samo su oni veći i organizivaniji a i tek nedavno su nas uvrstili u skoro pa skroz pokriven region. A i dok nismo bili se Ajfon prodavao legalno.

Pa ja razumem da nemamo "prodavnicu" na njihovom global store sajtu i to, ali mi je bezveze što kao uopšte ne postoji aparat u njihovoj evidenciji i ne može da se registruje.

Cao ljudi. Molim za pomoc,iako su nijanse u pitanju.

OnePlus Nord 2T 5G 8GB / 128GB​

ili

OnePlus Nord 2 5G 12GB / 256GB​

Po hardveru osim rama i interne memorije slicni su po svemu,osim sto mi je 2T vizuelno lepsi,noviji i ima za nijansu bolji procesor,mada ne znam koliko se ta razlika uopste oseti u nekom realnom poredjenju. Cena je priblizna pa ne znam sta je pametnije uzeti?

Isti je to telefon, za nijansu jači procesor i brže punjenje što se ne primećuje u radu. 2T je noviji model pa uzmi njega, nema greške

Vrh Dno